Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szlovénia

21. SZÁZAD: A szlovén Szabadság Mozgalom szerint a kerítés embertelen

SZABADSÁG MOZGALOM: Embereket és állatokat öl a kerítés
SZABADSÁG MOZGALOM: Embereket és állatokat öl a kerítés
Olvasási idő: 2 perc

Lenart Žavbi, a országgyűlési képviselője ismertette a Szlovénia és közötti kerítés eltávolításának néhány okát. Ezek közé tartozik, hogy a kerítés embertelen, és ráadásul nem is hatékony, mert elriasztja a turistákat – természetesen az igaziakat, és nem a keletről érkezőket. A kerítés lebontását nemrég kezdeményezte az szlovén kormány, erről itt írtunk.

Egy előre bejelentett eltávolítás krónikája

A legnagyobb szlovén kormánypárt, a Szabadság Mozgalom honlapján publikálta Lenart Žavbi országgyűlési képviselő nyilatkozatát, amely szerint az ország déli határán lévő kerítés eltávolítása a helyi számára fontos. Mondjuk, mintha a szegediek tartanák fontosnak a lánykori nevén “műszaki határzárnak” nevezett magyar kerítés lebontását.

Bela Krajina és néhány más határ menti terület kifejezetten turisztikai célpont. Ha a a szálláshely kertjéből a kerítést látják, akkor az kimondottan kontraproduktív


– mondta a Szabadság Mozgalom képviselője, aki szerint a kerítés megöli az állatokat, de nem ezért embertelen.

Embereket is megöl vagy sebesít meg, és megakadályozza, hogy a hozzáférjenek a földjeikhez, vagy hogy karban tartsák a töltéseket. Ráadásul nem csak embertelen, hanem a hatékonysága is alacsony

– mondta a szlovén képviselő, aki szerint pártja felhatalmazást kapott a szavazóktól a kerítés eltávolítására, mert már a választási során a kerítés lebontását ígérték, vagyis az emberek tudták, hogy mire szavaznak.

Nem alkalmaznak “középkori módszereket”

Žavbi úgy fogalmazott, hogy évek során megváltozott a biztonsági helyzet – a kerítés felhúzásakor naponta több migráns lépte át a szlovén határt, mint most egész évben.

A szlovén kormánypárti politikus megjegyezte, hogy a kerítés eddig senkit sem tántorított el senkit attól a szándékától, hogy átlépje a határt.

A kormány jól megtervezte a kerítés eltávolítását, ismeri a lebontásával kapcsolatos kockázatot, és egyeztetni fog minden érintettel – a civil szervezetektől a helyi közösségekig


– mondta a Szabadság Mozgalom képviselője, aki szerint “a kormány gondoskodik mind az állampolgárok, mind a migránsok biztonságáról”. Mellékesen szólva Szerbiában is ezt mondják, de az egy másik migránstá.

Žavbi úgy fogalmazott, hogy a szlovén határok ellenőrzését továbbra is a rendőrség végzi, mert hogy a Szabadság Mozgalom “21-dik századnak megfelelő migránspolitikát folytat, és nem valami középkori módszert.”

Lehet, hogy szólni kellene a magyar határ mentén jelenleg tobzódó migránsoknak, hogy a továbbiakban Szlovénia felől közelítsék meg Európát, mert az egy 21. századi módszer. Persze a Szerbiában tevékenykedő ezt aligha vennék jó néven, mert hatalmas bevételtől esnének el.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: