Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

TÁMOGATÁS: Helyreállították a megrongált fejfákat a Vajdaságban

Helyreállították a kereszteket Majdányban és Rábéban
ÖNKÉNTES MUNKA: Helyreállították a kereszteket Majdányban és Rábéban
Olvasási idő: 1 perc

A szerb-magyar-román hármashatár közelében lévő Majdányban és Rábéban helyreállították a fejfákat, amelyeket a múlt héten ismeretlen tettes(ek) rongált(ak) meg.

A két temetőben új keresztek kerültek a megrongáltak helyére, ennek a költségét a szerbiai menekültügyi hivatal állta, amelynek vezetője, Vladimir Cucić a rongálást követően azonnal a helyszínre látogatott, és támogatásáról biztosította a károsultakat.

A hivatal még aznap ki is fizette az új keresztek árát, az önkéntesek pedig a hétvégén felállították a fejfákat. A helyi illetékesek köszönetet mondtak a menekültügyi hivatalnak a gyors reagálásáért és a segítségéért.

A két falu lakói remélik, hogy ez egyszeri eset volt, és hogy az elkövető(k) személyazonosságát is sikerül megállapítani.

Majdány és Rábé a balkáni migránsútvonalon van, az oda érkező migránsok a két falu érintésével igyekeznek átjutni Romániába vagy Magyarországra, korábban sok házba betörtek vagy beköltöztek.

A múlt heti sírrongálást hivatalosan nem hozták összefüggésbe a migránsokkal, az esettel kapcsolatban annyit közöltek, hogy a migránsok is elítélték a történteket.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: