Connect with us

Szerbia

TÁMOGATÁS: Helyreállították a megrongált fejfákat a Vajdaságban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Helyreállították a kereszteket Majdányban és Rábéban
A cikk meghallgatása

A szerb-magyar-román hármashatár közelében lévő Majdányban és Rábéban helyreállították a fejfákat, amelyeket a múlt héten ismeretlen tettes(ek) rongált(ak) meg.

A két temetőben új keresztek kerültek a megrongáltak helyére, ennek a költségét a szerbiai menekültügyi hivatal állta, amelynek vezetője, Vladimir Cucić a rongálást követően azonnal a helyszínre látogatott, és támogatásáról biztosította a károsultakat.

A hivatal még aznap ki is fizette az új keresztek árát, az önkéntesek pedig a hétvégén felállították a fejfákat. A helyi illetékesek köszönetet mondtak a menekültügyi hivatalnak a gyors reagálásáért és a segítségéért.

A két falu lakói remélik, hogy ez egyszeri eset volt, és hogy az elkövető(k) személyazonosságát is sikerül megállapítani.

Majdány és Rábé a balkáni migránsútvonalon van, az oda érkező migránsok a két falu érintésével igyekeznek átjutni Romániába vagy Magyarországra, korábban sok házba betörtek vagy beköltöztek.

A múlt heti sírrongálást hivatalosan nem hozták összefüggésbe a migránsokkal, az esettel kapcsolatban annyit közöltek, hogy a migránsok is elítélték a történteket.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava