Connect with us

Horvátország

OROSZ JURASSIC PARK: Horvátországra is átterjedt a “speciális háború”
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Robbanóanyagok a bevásárlóközpontban. Születésnapi gyilkos vagyok. Ölésre születtem. Mindannyian érezni fogjátok a robbanásos gyűlöletemet. Mindannyian meghaltok
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A zágrábi rendőrség közölte, hogy vasárnap 11 hamis bejelentést kapott azzal kapcsolatban, hogy ismeretlen tettesek bombát helyeztek el több bevásárlóközpontban. Ezen a téren Szerbia vezeti a listát, amely több mint ezer, de már az is lehet, hogy több ezer ilyen jellegű fenyegetést “tudhat magáénak” különböző e-mail címekről. A speciális háború már átterjedt a boszniai Szerb Köztársaságra, majd az egész Bosznia- Hercegovinára, most pedig Horvátországra is.

Orosz címről fenyegettek

Horvát médiabeszámolók szerint a zágrábi rendőrség közölte, hogy a bejelentéseket követően nyomozás indult. A horvát hatóságok arra kérték az embereket, hogy legyenek óvatosak, és ne pánikoljanak.

– A délelőtti órákban a zágrábi rendőrkapitányságra összesen 11 bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy Zágráb több bevásárlóközpontjában és más közterületi létesítményében robbanóanyag van

– közölte a rendőrség, amely ezt követően felsorolta a helyszíneket. Közben kiderült, hogy a fenyegető a négylábú Sztegoszaurusz volt, de nem a Jurassic Parkból, hanem Oroszországból. A horvát RTL értesülései szerint a bombafenyegetéseket tartalmazó e-maileket reggel hat óra után az orosz Yandex domainről küldték.

– Robbanóanyagok a bevásárlóközpontban. Születésnapi gyilkos vagyok. Ölésre születtem. Mindannyian érezni fogjátok a robbanásos gyűlöletemet. Mindannyian meghaltok

– állt az e-mailben, amelynek a másolata a fenti fotón látható.

Rendőri intézkedések

A bejelentéseket követően a horvát rendőrök a megnevezett helyszínekre siettek, és mindenkit evakuáltak. Az épületek biztonsági ellenőrzését követően a veszélyeztetett bevásárlóközpontok alkalmazottai visszatérhettek a munkahelyükre.

A közlemény szerint a rendőrség rendkívül komolyan és körültekintően vesz minden bejelentést az esetleges bombákkal kapcsolatban, és a helyszíni ellenőrzéseket sürgősen elvégzi, ahogy ezt ezekben az esetekben is megtette.

Egyúttal felhívták az emberek figyelmét az “önvédelmi magatartásra”, valamint az óvatosságra és a gyanús tárgyak vagy személyek időben történő bejelentésére.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava