Connect with us

Magyarország

SZERB LAPVÉLEMÉNY: Orbán háborúra készül, és bedönti a hazai valutát

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az ukrajnai háború miatt a közelmúltban rendkívüli állapotot elrendelő magyar miniszterelnök meghozta első döntését az új hatáskörben – írja a szerb ellenzéki Nova hírportál, amely cikkének címében megjegyzi, hogy ez a “demokrácia vizsgája”. Az írás szerint Orbán Viktor úgy döntött: törvényesen kényszeríti a cégeket arra, hogy az extraprofitot átadják az államnak, amivel szembe tudna nézni a világban eluralkodó gazdasági válsággal.

A magyar miniszterelnök által követelt extraprofitot két alapra osztják – az egyik az infrastruktúra megóvását, a másik pedig Magyarország hadseregét és védelmét szolgálja.

– Orbán nagy tervéhez hozzátartozik a gazdaság védelme és az árak drasztikus emelkedésének megakadályozása, amihez a cégek extraprofitját használják fel

– írja a szerb ellenzéki Nova, amely szerint úgy tűnik azonban, hogy a magyar miniszterelnök figyelme leginkább a magyar honvédség fejlesztésére irányul, a külföldi cégek pénzének segítségével.

A hírportál szerint ezek után adódik a kérdés, hogy hadiállapotra készül-e a magyar miniszterelnök, vagy ez csak megelőző intézkedés az ukrajnai háború miatt.

A rövid értékelés szerint a magyar miniszterelnöknek ezzel a lépésével azonban eddig csak a hazai fizetőeszköz értékének csökkenését sikerült elérnie, tekintettel arra, hogy bejelentése után azonnal 1,8 százalékkal esett a forint.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava