Connect with us

Bűnügy

TÜKÖRKÉP: Öngyilkosságot kísérelt meg a montenegrói legfelsőbb bíróság volt elnöke

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

djukanovic medenica
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 1 perc

Öngyilkosságot kísérelt meg a montenegrói legfelsőbb bíróság volt elnöke. Vesna Medenicát bűnszervezet létrehozásának és illegális befolyásolásnak a gyanújával állítottak elő, és miután rosszul lett, vagy esetleg rosszullétet színlelt, kórházba szállították.

Öngyilkossági kísérlet

A Vijesti.me montenegrói hírportál értesülése szerint Medenica szerdán este kísérelt meg öngyilkosságot a podgoricai klinikai központban.

Az említett hírportál úgy tudja, hogy Medenica tört üveggel okozott magának sérüléseket.

Nem hivatalos információk szerint a börtönrendőrség szerdán, nem sokkal 23 óra előtt kísérte ki Medenicát a mosdóba, aki magára zárta az ajtót, majd összetörte a tükröt.

A zajra a klinikai központ biztonsági alkalmazottja betörte az ajtót, és ezáltal megmentette Medenica életét, mivel megakadályozta, hogy az súlyos sérüléseket okozzon magának.

Értesülések szerint Medenica nincs életveszélyben, miután csak felületi sebeket ejtett magán.

Az öngyilkossági kísérlet elkövetésére azt követően került sor, hogy a vizsgálóbíró 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a volt elnökasszonyt.

Az elnök barátja

A volt bírósági vezető előállítását követően Milo Đukanović montenegrói elnök, aki nem csak munkatársának, hanem barátjának is nevezte Medenicát, tisztességes eljárást kért vele szemben, vagyis bizonyos értelemben “elengedte a kezét”.

– Intenzíven együttműködtem vele abban az időszakban, amikor mindketten állami feladatokat láttunk el. Nem akarok semmilyen értékelésbe belemenni, sem a javára, sem a kárára. Bízzunk az intézményekben, és hallgassuk meg az argumentumokat, amelyek magyarázatot adnak arra, hogy miről is van szó

– mondta Đukanović elnök, akit az ezredfordulót követően az olasz hatóságok gyanúsítottak meg cigarettacsempészettel, de tíz évig tartó hezitálást követően végül nem emeltek vádat ellene, amit Đukanović “diplomáciai immunitásával” és nem ártatlanságával magyaráztak.

A montenegrói államfő Vesna Medenica ügyével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy Montenegróban nincs kivétel, “minden embernek egyforma státusza van az állammal és az intézményeivel fennálló viszonyban”.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása
BALK könyvek Balkán

Szerbia

SZERB LELEMÉNY: A kutyára tette a lábbilincset, ő meg a városban flangált

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

lábbilincs nélkül szabadlábon
HATÁRTALAN LELEMÉNYESSÉG: A háziőrizetben lévő kutyuska (Forrás: Blic)
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 1 perc

Levette a lábára szerelt jeladó készüléket, vagyis az elektromos lábbilincset az a szerbiai férfi, akit a bíróság egyéves háziőrizetre ítélt, mert megverte Zoran Lilić volt kisjugoszláv bábelnök fiát. Zoran Lilić az 1994 és 1997 közötti időszakban volt a Kis- Jugoszlávia elnöke, de túl sok köze nem volt a saját munkájához, mert az országot a háborús bűnök elkövetésével megvádolt Slobodan Milošević irányította.

Lábbilincs nélkül szabadon

A szerbiai rendőrség annak gyanújával vette őrizetbe Dejan Vuksanovićot (29), hogy akadályozta az ítélet végrehajtását, valamint megsemmisítése, illetve megrongálta mások tulajdonát, és ezáltal újabb bűncselekményeket követett el.

Az 12 hónapos háziőrizetre vonatkozó ítéletet október végén mondta ki egy belgrádi bíróság, miután vádalkut kötött Vuksanovićtyal, aki beismerte bűnösségét, és ennek értelmében a büntetésvégrehajtás elektromos jeladót szerelt a lábára.

kutya labbilincs

Forrás: Privát archívum

A belgrádi Blic hírportál/napilap beszámolója szerint az elítélt férfi azonban eltávolította a lábáról az elektronikus bilincset, amelyet a lakásban tartott kutyájának nyakába tett, ő pedig a városban flangált.

A két újabb bűncselekmény elkövetése miatt Vuksanovićot a napokban hallgatja meg az illetékes ügyészség, az előzetes eljárási bíró és a büntetésvégrehajtási igazgatóság biztosa pedig arról dönt, hogy a házi őrizetet rendes börtönre változtatja-e.

Vuksanović egy másik férfival közösen októberben bántalmazta a volt kisjugoszláv államfő fiát, amit egy térfigyelő kamera rögzített.

A másik férfi, Aleksandar Relić ellen elfogatási parancs van érvényben, miután egy sokkal súlyosabb bűncselekmény miatt is keresik.

Relić 2019 első napján, egy újévi ünnepséget követően kialakult vita során közvetlen közelről fejbe lőtt egy férfit a Duna partján, a Paradicsom-sziget közelében, és ugyanazzal a golyóval a barátnőjét is megsebesítette.

A gyilkosság miatt első fokon 8 év és 10 hónap börtönt kapott, a fellebbviteli bíróság azonban megsemmisítette az ítéletet a büntetőeljárási rendelkezések jelentős megsértése miatt, az ítélet szövege állítólag ugyanis érthetetlen, és ellentétes az indoklásban foglaltakkal.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása

KÖVETÉS

A BALK Hírlevele


Azonnali értesítés

Meteorológia

A szerző cikkei

Könyvek kedvezménnyel

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Könyvek kedvezménnyel

Tíz nap legjava