Connect with us

A Háború

ZSOLDOSOK: Az oroszok szíriai sabihákat kérnek az ukrajnai háborúhoz
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Nem csak az ukránok, hanem a hírek szerint az oroszok is zsoldosokat vetnek be a háborúban. Török médiabeszámolók szerint az oroszok Szíriából sabihákat importálnak, akik korábban az Aszad-rezsim helyett végezték el a piszkos munkát. A hírt szíriai források is megerősítették.

Zsoldosok orosz oldalon

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a napokban panaszolta el a Kijevbe látogató szlovén, cseh és lengyel miniszterelnöknek, hogy az Ukrajnába betörő orosz csapatok között más országokból származó harcosok is vannak.

– Olyan nyelven beszélnek, amit nem értünk. Vagyis vagy Szíriából, vagy máshonnan hozzák őket

– tette hozzá akkor az ukrán államfő.

A Szíriai Iszlám Nemzetgyűlésre hivatkozva most a török média arról számolt be, hogy az oroszok azokat viszik Ukrajnába, akik a nép ellen harcoltak Szíriában, tönkretették az ország infrastruktúráját, és részt vettek a civilek elleni erőszakos cselekedetekben.

Nyugati értékelések szerint a sabihák az Asszád-rezsim fekete ruhába öltözött “verőlegényei”, aki a piszkos munkát végezték el.

Azzal vádolják őket, hogy megverték vagy megölték a tüntetéseken résztvevő embereket, és hogy megtorló akciókat hajtottak végre. Tevékenységük lehetővé tette a szíriai kormány számára, hogy letagadja érintettségét a tüntetők elleni legbrutálisabb megtorlásban.

Orosz kérésre mennek a háborúba

Nem teljesen világos, hogy pontosan kik ők, és kihez hűségesek, a megnevezésükre használt “shabiha” kifejezés valószínűleg az árnyékot jelentő (“shabh”) szóból származik, amelyet a mai Szíriában orgyilkos értelemben használnak.

A török médiabeszámolókat szíriai források is megerősítették. A The Syrian Observer írása szerint Oroszország felkérte a szíriai nemzetvédelmi milícát, hogy biztosítson számára harcosokat az ukrajnai háborúhoz, amire a sabihák már meg is kezdték a szervezkedést.

Nabel al- Abdullah, a Hama vidéki al- Suqaylabiyah milíciájának vezetője bejelentette, hogy támogatja Oroszországot az ukrajnai invázióban, és nagyra értékelte Bassár el- Aszad és Vlagyimir Putyin barátságát.

A szíriai kormánypárti médiának adott nyilatkozatában kijelentette, hogy az Aszad-kormány volt az egyik első támogatója a két orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régió függetlenségének.

Abdullah dicsérte az orosz hadsereg harci képességét, és az orosz elnök politikai és gazdasági kérdésekben tanúsított államférfiúi nagyságát, aminek köszönhetően “képes volt megváltoztatni az egypólusú világrendet”.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava