Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

ZSOLDOSOK: Az oroszok szíriai sabihákat kérnek az ukrajnai háborúhoz

sabiha
A Baladi News szíriai hírügynökség szerint Oroszország felkérte a szíriai Nemzetvédelmi Milíciát, hogy biztosítson számára harcosokat az ukrajnai háborúhoz
Olvasási idő: 1 perc

Nem csak az ukránok, hanem a hírek szerint az oroszok is zsoldosokat vetnek be a háborúban. médiabeszámolók szerint az oroszok Szíriából sabihákat álnak, akik korábban az Aszad-rezsim helyett végezték el a piszkos munkát. A hírt szíriai források is megerősítették.

orosz oldalon

ukrán államfő a napokban panaszolta el a Kijevbe látogató , cseh és lengyel miniszterelnöknek, hogy az Ukrajnába betörő orosz csapatok között más országokból származó harcosok is vannak.

Olyan nyelven beszélnek, amit nem értünk. Vagyis vagy Szíriából, vagy máshonnan hozzák őket

– tette hozzá akkor az ukrán államfő.

A Iszlám Nemzetgyűlésre hivatkozva most a török média arról számolt be, hogy az oroszok azokat viszik Ukrajnába, akik a nép ellen harcoltak Szíriában, tönkretették az ország infrastruktúráját, és részt vettek a elleni erőszakos cselekedetekben.

Nyugati értékelések szerint a sabihák az Asszád-rezsim fekete ruhába öltözött “verőlegényei”, aki a piszkos munkát végezték el.

Azzal vádolják őket, hogy megverték vagy megölték a tüntetéseken résztvevő embereket, és hogy megtorló akciókat hajtottak végre. Tevékenységük lehetővé tette a szíriai kormány számára, hogy letagadja érintettségét a tüntetők elleni legbrutálisabb megtorlásban.

Orosz kérésre mennek a háborúba

Nem teljesen világos, hogy pontosan kik ők, és kihez hűségesek, a megnevezésükre használt “shabiha” kifejezés valószínűleg az árnyékot jelentő (“shabh”) szóból származik, amelyet a mai Szíriában orgyilkos értelemben használnak.

A török médiabeszámolókat szíriai források is megerősítették. A The Syrian Observer írása szerint felkérte a szíriai nemzetvédelmi milícát, hogy biztosítson számára harcosokat az ukrajnai háborúhoz, amire a sabihák már meg is kezdték a szervezkedést.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Nabel al-Abdullah, a Hama vidéki al-Suqaylabiyah milíciájának vezetője bejelentette, hogy támogatja Oroszországot az ukrajnai invázióban, és nagyra értékelte Bassár el-Aszad és Vlagyimir Putyin barátságát.

A szíriai kormánypárti médiának adott nyilatkozatában kijelentette, hogy az Aszad-kormány volt az egyik első támogatója a két orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régió ének.

Abdullah dicsérte az orosz harci képességét, és az orosz elnök politikai és gazdasági kérdésekben tanúsított államférfiúi nagyságát, aminek köszönhetően “képes volt megváltoztatni az egypólusú világrendet”.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: