Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

AZ UKRÁNOK VISSZAVÁGTAK: Megoldódik a Zágrábnál becsapódott drón “származása”? (videó)

FN94otUXMAMWwOK
Támadás a herszoni légi bázis ellen (Forrás: The War Zone)

Olvasási idő: 1 perc

A mára már rendelkezésre álló műholdfelvételek akár ázatot is adhatnak arra, hogy a gyártmányú drónnak nevezett “repülő ” honnan indult útjára. Az ukránok március 15-én támadást hajtottak végre az hadsereg herszoni támaszpontja ellen, amiről a műholdfelvételek mellett közösségi oldalakról származó képek és megfigyelő drónok által készített képsorok is tanúskodnak.

Visszavették a légibázist Herszonnál

A Planet Labs amerikai állami Föld-képalkotási cég által készített felvételek arra utalnak, hogy március 15-én kora délután az erők támadást indítottak a korábban orosz kézre került herszoni légibázis ellen.

A The War Zone katonai hírportál a Planet Labstól kapott felvételekre hivatkozva azt írja, hogy az ukrán erők számos orosz helikoptert rongáltak vagy semmisítettek meg, és egyéb károkat is okoztak az ország déli ré található herszoni légibázis elleni során. Heteken belül ez volt a második nagy ukrán támadás a bázis ellen.A mostani támadást megelőző felvételeken nem csak helikopterek körvonalai vehetők ki, hanem más légi alkalmatosságoké is, (lásd a fenti képet!) amelyek – egyesek szerint – meglehetősen hasonlítanak ahhoz a drónhoz, amely a múlt csütörtökön Zágrábban zuhant le.

Miután a fővárost március 11-én találta el az ismeretlen eredetű – amelyet ha valóban Herszonból indítottak – akkor azt nagy valószínűséggel az tehették, miután akkor már, vagy akkor még ők ellenőrizték a bázist.

Ukrán videó

Az ukránok közben közzétettek egy videót, amely hihetetlen mértékű pusztításról tanúskodik a Herszon város közelében lévő katonai légibázison, ahol az orosz erők helikoptereiket és drónjaikat tartották.

A bázison lángoló orosz járművek és helikopterek láthatók, vagy olyan korábban kiégett katonai eszközök, amelyek valószínűleg a március 7-i ukrán tüzérségi támadás következtében semmisültek meg.

Az egész bázist repülőgépek és járművek roncsai borítják. Feltételezhető, hogy ezeknek a járműveknek egy része egykor az ukránoké volt, akik nem vitték magukkal azokat, amikor az oroszok kiszorították őket a bázisról.

Az ukrán hatóságok közölték, hogy a korábbi támadás során 30 helikoptert semmisítettek meg, amit független elemzők akkor szkeptikusan fogadtak, mivel a bázison az első támadás során lényegesen kisebb károk keletkeztek, mint most, a keddi támadás következtében.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: