Connect with us

Szerbia

SPECIÁLIS HADVISELÉS: Harmadszor is hamis bombariadó az Air Serbia moszkvai járatán

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Nem sokkal azt követően, hogy közzétettük az Air Serbia gépére vonatkozó két hamis bombariadóról szóló cikkünket, egy harmadik ilyen eset is történt. Ezúttal még nem indult el Moszkvába az a gép, amellyel kapcsolatban az újabb fenyegetés érkezett. A szabályok szerint ezt a gépet is átvizsgálták, de ezúttal sem találtak bombát.

Speciális háború

A lassan ipari méretűvé váló fenyegetés-sorozat kezdi magán viselni a “speciális hadviselés” jellegét az oroszbarát Szerbiával szemben, amely nem csatlakozott a Moszkva elleni nyugati szankciókhoz.

A fenyegetés ezúttal is e-mailen érkezett, de egyelőre nem közölték, hogy ezt is ukrán címről adták-e fel. Egyáltalán nem zárható ki, hogy ukrán részről valaki/valakik a Szerbia elleni speciális háborúnak ezt a formáját választották.

Ezzel azonban nem csak Szerbiának okoznak károkat, hanem a NATO-nak, illetve Magyarországnak is, az előző alakalommal ugyanis magyar részről két Gripent emeltek a levegőbe, amelyek kikísérték a magyar légtérből az Air Serbia megfenyegetett gépét.

Az élénk Twitter-életet élő Emine Dzseppar ukrán külügyminiszter-helyettes március 12-én vádolta meg ezen a közösségi felületen Szerbiát, hogy hasznot húz az ukrajnai háborúból.

– Vérből pénzt keresni méltatlan egy uniós tagjelölt ország részéről

– írta a magas beosztású ukrán külügyi illetékes. Erre reagált nyilatkozatában Aleksandar Vučić szerb államfő, aki kifogásolta, hogy (az ukránok) nem kritizálják azokat, akik NATO-tagok és részben Európában vannak. Név szerint Törökországot említette, de a bírálat vonatkozott az Öböl-menti országokra, amelyeknél a Nyugat “olajért kuncsorog”.

Egyébként ha rátekintünk a magas beosztású ukrán külügyi alkalmazott Twitter-fiókjára, akkor azonnal úgy érezhetjük magunkat, mintha a fronton lennénk.

A különböző nyelvű bejegyzések vagy hadijelentések, vagy nyílt vádaskodások az oroszokkal szemben, akik a fiók tulajdonosa szerint emberiesség elleni bűncselekményeket követnek el Ukrajnában, aminek kivizsgálását Ukrajna hivatalosan is kérte különböző nemzetközi fórumokon.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava