Connect with us

Szerbia

SPECIÁLIS HADVISELÉS: Harmadszor is hamis bombariadó az Air Serbia moszkvai járatán

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

air serbia atvizsgalas
Listen to this article

Nem sokkal azt követően, hogy közzétettük az Air Serbia gépére vonatkozó két hamis bombariadóról szóló cikkünket, egy harmadik ilyen eset is történt. Ezúttal még nem indult el Moszkvába az a gép, amellyel kapcsolatban az újabb fenyegetés érkezett. A szabályok szerint ezt a gépet is átvizsgálták, de ezúttal sem találtak bombát.

Speciális háború

A lassan ipari méretűvé váló fenyegetés-sorozat kezdi magán viselni a “speciális hadviselés” jellegét az oroszbarát Szerbiával szemben, amely nem csatlakozott a Moszkva elleni nyugati szankciókhoz.

A fenyegetés ezúttal is e-mailen érkezett, de egyelőre nem közölték, hogy ezt is ukrán címről adták-e fel. Egyáltalán nem zárható ki, hogy ukrán részről valaki/valakik a Szerbia elleni speciális háborúnak ezt a formáját választották.

Ezzel azonban nem csak Szerbiának okoznak károkat, hanem a NATO-nak, illetve Magyarországnak is, az előző alakalommal ugyanis magyar részről két Gripent emeltek a levegőbe, amelyek kikísérték a magyar légtérből az Air Serbia megfenyegetett gépét.

Az élénk Twitter-életet élő Emine Dzseppar ukrán külügyminiszter-helyettes március 12-én vádolta meg ezen a közösségi felületen Szerbiát, hogy hasznot húz az ukrajnai háborúból.

– Vérből pénzt keresni méltatlan egy uniós tagjelölt ország részéről

– írta a magas beosztású ukrán külügyi illetékes. Erre reagált nyilatkozatában Aleksandar Vučić szerb államfő, aki kifogásolta, hogy (az ukránok) nem kritizálják azokat, akik NATO-tagok és részben Európában vannak. Név szerint Törökországot említette, de a bírálat vonatkozott az Öböl-menti országokra, amelyeknél a Nyugat “olajért kuncsorog”.

Egyébként ha rátekintünk a magas beosztású ukrán külügyi alkalmazott Twitter-fiókjára, akkor azonnal úgy érezhetjük magunkat, mintha a fronton lennénk.

A különböző nyelvű bejegyzések vagy hadijelentések, vagy nyílt vádaskodások az oroszokkal szemben, akik a fiók tulajdonosa szerint emberiesség elleni bűncselekményeket követnek el Ukrajnában, aminek kivizsgálását Ukrajna hivatalosan is kérte különböző nemzetközi fórumokon.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava