Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

ATOM: Szerbiában nem emelkedett a sugárzási szint, készültség viszont van Csernobil miatt

orosz ukran
Orosz katona és egy ukrán alkalmazott a csernobili erőműben (Screenshot, Twitter, RIA Novosti)
Olvasási idő: 1 perc

A Szerbiai Sugár- és Biztonsági Igazgatóság Megfigyelési, Ellenőrzési és Vészhelyzeti Osztályának vezetője kijelentette, hogy jelenleg nincs sugárzási veszély Szerbiában. Vedrana Vuletić erről azt követően nyilatkozott, hogy elfoglalta Csernobilt, majd nem sokkal később az atomenergia-felügyelet a sugárzás szintjének emelkedéséről számolt be.

Majd leülepszik

Vuletić a szerbiai állami televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy nem számít a radioaktivitás emelkedésére az elkövetkező napokban, de az igazgatóság bármilyen lehetőségre fel van készülve.

Fokoztuk a készültséget, és szorosan figyelemmel kísérjük, hogy mi történik az atomerőművekkel Ukrajnában

ukrajnai atom

Atomerőművek Ukrajnában

– jelentette ki a illetékese, aki szerint beérkezett az igazgatósághoz az ukrán felügyelőség jelentése, amely szerint a tavalyi átlagértékekhez képest megnövekedett sugárzást mértek.

Nem történt katasztrófa, nem volt semmiféle probléma az ott tárolt tüzelőanyaggal, de a felszíni réteg megbolygatása, és az 1986-ban kiszabadult szennyező részecskék felemelkedése miatt megnövekedett sugárzást észlelték

ázta Vuletić, aki szerint a térségben

Kiemelte, hogy a terület továbbra is szennyezett, miután a csernobili katasztrófa idején közepes felezési idejű Cézium-137 került ki a környezetbe, de azóta újabb szennyezés nem történt.

A szerb nukleáris vészhelyzeti vezető szerint a sugárzás szintjének emelkedése lokális jelenség, és nem számítanak arra, hogy eléri Szerbiát, miután a felkeveredett por egy bizonyos idő után után leülepszik.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: