Connect with us

A Háború

ZÁSZLÓ: Az ukránokat zavarja a szlovén zászló, mert nagyon hasonlít az oroszra

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

szloven zaszlo
play icon A cikk meghallgatása

És valóban, a két zászló között ugyanis mindössze annyi a különbség, hogy a szlovén zászlón rajta van az ország címere. Nem kizárt azonban, hogy egy sértett ukrán hazafi nem tudja megkülönböztetni a két zászlót, aminek akár tragikus következményei is lehetnek.

Hasonlóság

Az ukránok arra kérték a szlovén nagykövetséget, hogy távolítsa el az épület elől a szlovén zászlót, mert túlságosan hasonlít az oroszra – erről a szlovén állami televíziónak számolt be Boštjan Lesjak ideiglenes ügyvivő, aki vasárnap érkezett meg Kijevbe.

A munkahetet azzal kezdte, hogy a nagykövetség épülete előtt felvonta a szlovén zászlót, de előtte még jó nagyot pózolt vele, lásd a fenti képet!

Lesjak most viszont arról számolt be, hogy az ukrán nemzeti gárda és a rendőrség tagjai kérték tőle: ideiglenesen távolítsák el a szlovén zászlót, mert túlságosan hasonlít az oroszra.

Nyilván az uniós zászlóval nincs baj, mert az már messziről felismerhető, ami a szlovén zászlóról nem mondható el.

Támogatás

Janez Janša szlovén miniszterelnök közben továbbra is erőteljesen támogatja Ukrajnát, a CNN-nek nyilatkozva ugyanis arról beszélt, hogy szerinte az ukránoknak S-300 rakétákat kellene küldeni.

– Igen, támogatom, mert erre a felszerelésre van a legnagyobb szüksége Ukrajnának. Nem akarok sokat beszélni arról, hogy mit adunk nekik

– mondta a szlovén kormányfő némi szerénységgel és fokozott elővigyázatossággal.

Janša azt is közölte, hogy beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki jelezte, hogy az ukrán kormány kész népszavazást javasolni az ukránoknak az alkotmány módosításáról annak érdekében, hogy feladják a NATO-csatlakozási szándékot.

– Szerintem bizonyos értelemben pragmatikus döntést hoztak, mert miután megnyerték ezt a háborút, a NATO akarja majd, hogy felvenni őket. Ha megnyerik ezt a háborút, az ukrán hadsereg az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb hadsereg lesz az európai kontinensen

– mondta Janša, aki nemrég maga is járt Kijevben.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava