Connect with us

Szerbia

BARÁTI STIKLI: Elvették a szerb pénzügyminiszter doktori címét, mert plagizált

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Szerb médiajelentések szerint a Belgrádi Egyetem szenátusa megsemmisítette azt a határozatot, amellyel doktori címet adományoztak Siniša Mali pénzügyminiszternek. Mali a szerb államfő, Aleksandar Vučić barátja és egyik legközelebbi munkatársa.

Vladan Đokić, a Belgrádi Egyetem rektora a bejelentést követően úgy nyilatkozott, hogy a szenátus tagjai egyhangúlag döntöttek Siniša Mali miniszter doktori címének megsemmisítéséről, és a továbbiakban nem kívánnak foglalkozni ezzel az üggyel.

– Csak akkor foglalkozunk vele újra, ha erre bírósági döntés kényszerít bennünket

– mondta Đokić az egyetemi szenátus ülése után.

A rektor szavai szerint a testület most sem vette volna elő a pénzügyminiszter doktori címének ügyét, ha Mali nem fellebbezett volna a Közigazgatási Bíróságnál az ezzel kapcsolatos korábbi döntés ellen.

Đokić azonban nem zárta ki, hogy Mali ismételten bírósághoz fordul, illetve fellebbez a mostani döntés ellen, mint ahogy azt korábban is tette.

A Belgrádi Egyetem szenátusa 2019. december 12-én egyszer már megvonta Mali doktori címét, de azt a határozatot a belgrádi Közigazgatási Bíróság eljárási hiányosságok miatt megsemmisítette.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava