Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Albánia

GYORSÍTOTT INTEGRÁCIÓ: Escobar benyomná Észak-Macedóniát az Európai Unióba

1 escobar osmani
(Kép forrása: Twitter, Bujar Osmani)

Olvasási idő: 1 perc

Gabriel Escobar, az nyugat-balkáni különleges megbízottja december 6-án, Szkopjéban tett látogatását követően kijelentette, hogy határozottan támogatja Észak- gyors -integrációját. Látogatása során Escobar találkozott Sztevo Pendarovszki elnökkel, Zoran Zaev miniszterelnökkel és más kulcsfontosságú tisztségviselőkkel.

Macedón közlés szerint Escobar méltatta a két ország közötti partnerséget.

A szkopjei belügyminisztérium közölte: az Egyesült Államok európai partnereivel azon dolgozik, hogy Észak-Macedónia mielőbb csatlakozzon az EU-hoz.Más médiaforrások arról számoltak be, hogy a különmegbízott kabinetjének határozott támogatásáról biztosította vendéglátóit Észak-Macedónia európai integrációjával kapcsolatban.

Escobar úgy fogalmazott, hogy ennek „nagyon gyorsan” meg kell történnie, hogy az ország “elfoglalja helyét” az uniós asztalnál.

Észak-Macedónia külügyminisztere, Bujar Osmani a látogatás alkalmával kijelentette, hogy az Egyesült Államok komolyan elkötelezte magát, hogy a lehető leghamarabb megoldást találjon a macedón tagságot ellenző Szófiával.

, az Európai Unió bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa májusban még azzal az ötlettel állt elő, hogy az EU fontolja meg az előrehaladást a terén Albániával, ha Bulgária továbbra is blokkolja azok megkezdését Észak-Macedóniával.

Az elképzelés nem váltott ki általános tetszésnyilvánítást, a kérdésben annak idején bizottsági is megnyilvánult, és “erős támogatásáról” biztosította a csatlakozási tárgyalások megkezdését Észak-Macedóniával.

A magyar biztos kijelentését korrigálandó Péter külügyminiszter Szkopjéba sietett, hogy személyesen tegye helyre a dolgokat.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: