Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Migráció

KELETI ÁTJÁRÓ: A németek egy hónap alatt ötezer migránst tartóztattak fel a lengyel határon, avagy az erőszak állami monopólium

német KELETI ÁTJÁRÓ: A németek egy hónap alatt ötezer migránst tartóztattak fel a lengyel határon, avagy az erőszak állami monopólium 5dad7b395f33ca8b88feab2a827350cbf86cbf69 1
hu német KELETI ÁTJÁRÓ: A németek egy hónap alatt ötezer migránst tartóztattak fel a lengyel határon, avagy az erőszak állami monopólium hu Hungarian

Olvasási idő: 4 perc

Növekedett a forgalom a német-lengyel határon, ahol a migránsok megpróbálnak bejutni az “ígéret földjére”, ahova évekkel ezelőtt a most távozó Angela Merkel volt kancellár hívta be őket. A szászországi rendőrség pénteken délelőtt a Twitteren közölte, hogy egy lakossági bejelentés alapján migránsokra bukkantak Görlitz ~ Schöpstal közelében, de egyiküknek már csak a halálát sikerült megállapítani. A német rendőrök októberben mintegy ötezer migránst tartóztattak fel, akik Lengyelország felől próbálták meg átlépni a határt. A keleti útvonalon megerősödött a forgalom, miután a fehérorosz elnök azzal igyekszik keresztbe tenni Európának & Németországnak, hogy segíti a migránsokat a Nyugat felé vezető útjukon.

Mi történt Görlitznél?

A szászországi rendőrség pénteken 11 óra körül a Twitteren közölte, hogy a görlitzi rendőrkapitányság Schöpstal közelében akciózik, miután lakossági bejelentés alapján mintegy 30 külföldit tartóztattak fel, gyaníthatóan illegális bevándorlókról van szó, közülük egy már nem él.


A derék német rendőrök a Twitteren azt is dokumentálták hogy a mentősök megpróbálták újraéleszteni a 32 év körüli férfit, de nem jártak sikerrel, és már csak a halál beálltát tudták megállapítani, miután a migráns néhány órával korábban átadta lelkét a teremtőjének.

hu Hungarian

hu Hungarian

A férfi személyazonosságát egyelőre nem tudták megállapítani, és az sem derült ki, hogy mi okozta a halálát, de könnyen előfordulhat, hogy fulladás következtében halt-e meg, miután az embercsempészek egy Renault típusú kisteherautóval utaztatták őket.

A szászországi rendőrség azt is közölte a világhálón, hogy az üggyel kapcsolatban egy 42 éves férfit már letartóztattak. A gyanú szerint egy másik társával együtt illegálisan csempésztek be 30 embert Németországba, a másik gyanúsított felkutatása folyamatban van. német KELETI ÁTJÁRÓ: A németek egy hónap alatt ötezer migránst tartóztattak fel a lengyel határon, avagy az erőszak állami monopólium Die Polizei kontrolliert Fluechtlinge auf einem Feld in der Naehe der Autobahn 4 nahe Schoepstal in Ost Sachsen Symbolbild  500x281

A szászországi rendőrségtől további részleteket nem tudhatunk meg, mert a Schöpstal közelében történtek ügyében a német szövetségi rendőrség vette át a nyomozást, mivel a “migrámsok európai kirándulásának” halálos áldozata is van.

Miután csak iraki és szíriai állampolgárok érintettek az ügyben, nem zárható ki, hogy valójában kurdokról van szó, akik mindkét országban élnek, és nagy számban tartanak Németország felé, de ez már csak a fenti hír továbbgondolása, és lehet, hogy köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Ez csak onnan jutott eszembe, hogy a kurdok pillanatok alatt megtalálják egymást, legyenek is bárhol a világban.

Nemrégiben Sidben (Šid, Szerbia) találkoztam egy isztambuli kurd férfival, aki újdonsült iraki kurd barátjára várt, akivel aztán olyan kifinomultsággal szidták kórusban Recep Tayyip Erdoğan török elnök (alias török szultán) rendszerét, hogy azt a legrafináltabb “gülenista söpredék” is megirigyelhette volna.

Óva intik a szélsőjobbot

A német szélsőjobb már fel-fel tűnik a lengyel határ mentén, igény azon még inkább lenne rá, persze nem hivatalos részről, mert Németországban (is) csak az állam erőszakoskodhat.

Az InfoMigrants hírportál tudósítása szerint a német biztonsági illetékesek figyelmeztették a szélsőjobboldali csoportokat, hogy ne végezzenek illegális járőrözést a lengyel határ mentén az illegális migránsok után. (Egy illegális cselekedet, újabb illegális cselekedet vált ki.)

hu Hungarian

hu Hungarian

Egy neonáci csoport a múlt héten már toborozni kezdett annak érdekében, hogy a lengyel határnál akadályozza meg a migránsok bejutását Németországba. KELETI ÁTJÁRÓ: A németek egy hónap alatt ötezer migránst tartóztattak fel a lengyel határon, avagy az erőszak állami monopólium német KELETI ÁTJÁRÓ: A németek egy hónap alatt ötezer migránst tartóztattak fel a lengyel határon, avagy az erőszak állami monopólium safe image 3

A Lengyelországból érkező migránsok számának növekedése miatt a Harmadik Út (Der III. Weg) elnevezésű csoport a közösségi médiát felhasználva mozgósít a migránsellenes járőrözéshez, természetesen a “haza védelmében”.

A német belföldi hírszerző ügynökség (Verfassungsschutz) arra figyelmeztette ezeket a csoportokat, hogy az ilyen járőrözés jogellenes, bár a Der III. Weg állítólag átadja a migránsokat a rendőröknek. Valami hasonlóra egy-két évvel ezelőtt Szlovéniában is volt példa, ahol a Stájer Őrség akarta megvédeni az országot a migránsoktól.

Dirk-Martin Christian, a szászországi belföldi hírszerző ügynökség vezetője szerint “az államnak monopóliuma van a törvényes erőszak alkalmazásában”, és ezt a monopóliumot nyilván nem kívánja megosztani a szélsőjobboldali csoportokkal, amelyeket a hírszerzési vezető az “alkotmány ellenségeinek” tekint.

A német szövetségi rendőrség, amely jelenleg a járőrözést végzi a határátkelőhelyeknél, azt mondta, hogy a jobboldali járőrök akadályozzák a rendőröket munkájuk végzése közben.

A határőrizet az állam feladata, és mi ezt a feladatot látjuk el

– jelentette ki Jens Schobranski szóvivő az Associated Press (AP) hírügynökségnek nyilatkozva.

A jobboldali beállítottságú emberek mutatványai teljességgel elfogadhatatlanok, mert hogy aláássák az állam monopóliumát az erőszak alkalmazásában. Határozott lépéseket teszünk ellene

hu Hungarian

hu Hungarian

– fűzte még hozzá Schobranski, aki ezzel igyekezett eloszlatni azok kétségeit, akiket esetleg a titkosszolgálati vezető szavai nem győztek meg.

Mert hogy vannak ilyenek. A német illetékes ugyanis arról számolt be, hogy a múlt héten több mint 50, paprikaspray-vel, botokkal és más eszközökkel felfegyverzett embert állítottak meg, akik a lengyel határ mentén járőröztek Guben (lengyelül Gubin) határváros és Groß Gastrose falu közelében.

Az “önkéntes járőrözők” a Der III. Weg szélsőjobboldali csoport felhívásának tettek eleget, amely arra buzdította tagjait és szimpatizánsait, hogy akadályozzák meg a migránsok bejutását Németországba. német KELETI ÁTJÁRÓ: A németek egy hónap alatt ötezer migránst tartóztattak fel a lengyel határon, avagy az erőszak állami monopólium iii weg


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

német KELETI ÁTJÁRÓ: A németek egy hónap alatt ötezer migránst tartóztattak fel a lengyel határon, avagy az erőszak állami monopólium balkanac nagy

hu Hungarian

hu Hungarian


Google-válogatás