Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Lengyelország

ÚJ MIGRÁNSÚTVONAL: Már a fehérorosz elnök is foglalkozik a migránsok Európába csempészésével

lengyel FB9mHwDXMAAwlto
Olvasási idő: 2 perc

A Welt am Sonntag beszámolója szerint továbbra is Németország a menedékkérők első számú célpontja az Európai Unióban, miután a menedékjogi kérelmek száma idén is elérte a százezres nagyságrendet. A lap egy még nem publikált statisztikára hivatkozva azt írta, hogy szeptember végéig 100 278 menedékjogi kérelem érkezett a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz. A kérelmek száma így kilenc éve folyamatosan átlépi a százezres határt. Ez most részben annak is köszönhető, hogy a fehérorosz is szervezi a migránsok Európába juttatását.

Szeptemberben megugrott az érkezők száma

Németország messze a legnépszerűbb európai uniós célország a menekültügyi migrációban, a második helyre szorult Franciaország csak feleannyira kívánatos.

Ezt mutatja a tagállamok közötti menekültügyi együttműködés fejlesztésével foglalkozó közösségi szervezet, az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) egy még nem nyilvános statisztikája, miszerint Németország után második helyen Franciaország áll 54 105 menedékjogi kérelemmel, majd Spanyolország (41 799 kérelem), Olaszország (37 492 kérelem) és Ausztria (22 928 kérelem) következik

A Welt am Sonntag kiemelte, hogy szeptemberben különösen sokan fordultak a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz (BAMF), amelyhez egy hónap alatt 13 849 kérelem érkezett. Az utóbbi négy évben csak két alkalommal, 2017 novemberében és 2019 januárjában adtak be ehhez hasonló mennyiségben menedékjogi kérelmeket Németországban.

A fejlemény annak tulajdonítható, hogy az Olaszországból, Görögországból és Spanyolországból évek óta Németországba irányuló menekültügyi változatlanul erős, de mellette idén nyáron kialakult egy új útvonal, amely Fehéroroszország felől éri el az EU területét.

Lukasenka is csempészi a migránsokat

A német földre Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül érkező menedékkérők száma az elnök vezette minszki rezsim tevékenységével összefüggésben ugrott meg. Az ezt a tevékenységet államilag finanszírozott és fehérorosz állami idegenforgalmi vállalatok által szervezett embercsempészetként jellemezte egy október elején bemutatott ében.

A határőrizetért felelős német szövetségi rendőrségnél a Welt am Sonntag megkeresésére közölték, hogy augusztus óta már 4900 olyan embert tartóztattak fel a német-lengyel határ térségében, akik Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül utaztak be engedély nélkül Németországba. Hozzátették, hogy az érkezők száma továbbra is emelkedik.

Erről nemcsak hivatalosan számolnak be, egy fehérorosz újságíró éppen most tett közzé egy posztot a Twitteren erre vonatkozóan.


kis festett kabatok222kis festett kabatok


A bejegyzés szerint a lengyel határőrök feltartóztattak egy kisteherautót, amelyben 27 érkezett Fehéroroszország irányából.

A posztban az áll, hogy a kerítések vagy az új szabályok sem akadályozzák meg a áramlását, de a Lengyelországba érkező migránsok esetében Lukasenka a “probléma gyökere”. Ő az instabilitás forrása, és emiatt alakult ki a mesterséges, de igencsak szörnyű humanitárius a lengyel-fehérorosz határon.

Az EU-ba igyekvő menedékkérők eddig rendszerint Törökországból utaztak repülővel Fehéroroszországba. Azonban az EU rendőri együttműködést koordináló szervezetének (Europol) ismeretei szerint újabban Szíriából is érkeznek charterjáratok.


A Cham Wings nevű szíriai légitársaság hetente három járatot indít Minszkbe, összesen ötszáz hellyel, ennek azonban nincs nyoma a légitársaság weboldalán, bár nehezen feltételezhető, hogy a Cham Wings ezt a tevékenységét ország-világ elé tárná.

Szíria mellett a szomszédos Jordániából és Libanonból is érkeznek járatok a fehérorosz fővárosba az Europol szerint.

Németországba a legutóbbi nagy menekültügyi migrációs hullám idején, 2015-ben mintegy 890 ezer menedékkérő érkezett. Számuk 2016-ban 280 ezerre süllyedt, és azóta is folyamatosan csökken, de így is százezer felett maradt.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: