Connect with us

Hi, what are you looking for?

Horvátország

VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban

tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban EczxJNKXoAE oyp
Albanian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban sqArabic tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban arArmenian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban hyBasque tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban euBelarusian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban beBengali tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban bnBosnian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban bsBulgarian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban bgCatalan tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban caChinese (Simplified) tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban zh CNChinese (Traditional) tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban zh TWCroatian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban hrCzech tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban csDanish tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban daDutch tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban nlEnglish tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban enFinnish tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban fiFrench tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban frGerman tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban deGreek tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban elHebrew tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban iwHungarian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban huItalian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban itJapanese tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban jaKorean tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban koKurdish (Kurmanji) tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban kuMacedonian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban mkNorwegian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban noPolish tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban plPortuguese tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban ptRomanian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban roRussian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban ruSerbian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban srSlovak tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban skSlovenian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban slSpanish tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban esSwedish tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban svTurkish tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban trUkrainian tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban uk

Olvasási idő: 2 perc

Az Elon Musk-féle Tesla horvátországi leányvállalata kecsegtető ajánlatot tett a horvát állampolgároknak: amennyiben legalább 8 parkolóhellyel rendelkező ingatlan felett rendelkeznek, jelentkezzenek a Tesla-féle Supercharger felállítása ügyében. A töltőállomást – villanykút? – a Tesla térítésmentesen telepíti és üzemelteti, a bolt, étterem, stb. tulajdonosa pedig a nagyobb forgalmat remélhet a töltőállomásra behajtó autósoktól.

Csak Teslákat lehet tölteni

Az amerikai cég annak alapján elbírálja el a jelentkezőket, hogy a felkínált lokáció milyen szolgáltatásokat nyújt a villanyjárgánnyal közlekedő publikumnak, ingyen wifi, illemhely, kaja-pia, közszükségleti cikkek beszerzésének lehetősége, illetve, hogy főút, autópálya, városi gócpont közelében vannak-e.

Ha a Tesla megfelelőnek találja a helyszínt, a tulajdonosnak további teendőjük nincs a töltőállomás létesítésével, csak egy beleegyezését kell adniuk, minden egyéb a Tesla gondja.

A töltőállomást az ő szerelőcsapataik állítják fel, a Tesla végzi a karbantartást és állja az elhasznált villanyenergia költségeit.

A dolog szépséghibája, hogy a Superchargert jelenleg csupán akkor veheti az ember igénybe, ha Tesla márkájú gépkocsija van.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Állítólag tervben van más gyártmányú elektromos autó töltésének lehetősége is, de az még a jövő zenéje.

A Tesla különben 2020 novemberében nyitotta meg első szalonját Horvátországban, a zágrábi Avenue Mallban, és azóta szaporodnak a sikertörténetek a horvát sajtóban. VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban belso tesla 316x500

Például egy IT cég tulajdonosa 14 hónap alatt 34.000 kilométert tett meg S3-as Teslájával és ez idő alatt kereken 25.000 kunát (kb. 3000 eurót) takarított meg az üzemanyag árán.

A Tesla Európa-szerte terjeszkedik

A horvátországi terjeszkedés a kaliforniai cég összeurópai terjeszkedésnek részét képezi, ugyanis jelenleg egész Európában alig több mint 600 helyen található Tesla töltőállomás.

Magyarországon 7 Supercharger van: Debrecenben, Fóton, Győrben, Miskolcon, Sormason (az M7-es főútvonal 215 kilométerén), Szegeden és Törökbálinton.

A horvátok ebből a szempontból jobban állnak, nyilván az idegenforgalomnak köszönhetően: 8 településen (Karlovac, Otočac, Senj, Slavonski Brod, Split, Vrgorac, Zadar és Zágráb) 44 Tesla-kút található.

A pályázat május 30-án zárul le, így a küszöbönálló idegenforgalmi idényben – már ha ilyen lesz egyáltalán – a Teslával páváskodó úrhölgyek és úrvezetők nagyobb biztonságban közlekedhetnek a horvát utakon.

A járgány navigációs berendezése ” ismeri” minden létező Supercharger koordinátáit, és amíg töltődik a kocsi – 45-60 perc -, az ember bekaphat némi nyárson sült bárányt, malacot, vagy csevapot.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Miután Közép-Európáról, illetve a Balkánról van szó, a lakosság műszakilag megpatkolt részének nem kis hányada foglalkozhat azzal a kérdéssel, hogyan lehetne a Superchargert meghekkelni, hogy a 83.000 kunát (kb. 11.000 euró) kóstáló elektromos Dáciát is lehessen tölteni vele.

Ahogy a horvát ezermestereket ismerem, még a turistaidény kezdete előtt lesz megoldás a problémára. Ha meg végképp elakadnának, még mindig marad Mate Rimac, aki a kocsmában, heccből lerajzolja a kütyüt egy szalvétára…
________________
Forrás: Twitter


Iratkozz fel a napi hírlevélre!tesla VILLANYKÚT: Terjeszkedik a Tesla Horvátországban balkanac nagy


Ez biztos érdekel

Gazdaság

Olvasási idő: 3 percKét felsőfokú bíróság is a fogyasztók javára döntött azokban a perekben, amelyeket a Szerbiai Villanygazdaság ellen indultak. A két bírói testület...

Bűnügy

Olvasási idő: 2 perc  Az elnök menti a menthetőt, és a nagy nyilvánosság előtt elemzi a védelmi miniszter szavait, mert így ország-világ előtt kiderülhet,...

Bűnügy

Olvasási idő: 2 perc  Szembetűnő a különböző amerikai szolgálatok és szervezetek fokozott jelenléte a Nyugat-Balkánon, különösen Szerbiában. A Wikileaks szerint az ezredforduló tájékán az...

Horvátország

Olvasási idő: 2 perc  Főként a kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően a horvát idegenforgalomi adatok ezekben a napokban jobbak, mint a 2019-es rekordév ugyanezen időszakában,...

Advertisement

Kövess bennünket a Facebookon!