Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Labdarúgás

MILLIÓ EMBER: Ennyit oltottak be Szerbiában, mégis sok a beteg

millio zvezda milan

Olvasási idő: 2 perc

Millió fölött van Szerbiában a ellen beoltott emberek száma, mégis egyre több a beteg. A hatóságok ezt az emberek felelőtlen magatartásával ázzák, és attól tartanak, hogy a helyzet tovább romlik, miután a hosszú hétvégén sokan látogatták az üdülőközpontokat, illetve szép számmal keresték fel a koronabulikat. Ennek az lett a következménye, hogy csütörtökön zárt kapuk mögött tartják a és a Milan közötti labdarúgó mérkőzést.

Egy hónap, millió ember

Szerbiában alig egy hónap alatt millió, vagyis egészen pontosan 1.002.949 embert oltottak be, ebből már 356.010 felvette a második adagot is.Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy a koronavírussal folytatott harc “nem sprint, hanem ”.

Ez ugyan némileg ellentmond azoknak az elképzeléseknek, hogy gyorsan kell sok embert beoltani, mert ez gazdasági érdek is.

A gazdasági összefüggések az utóbbi időben kissé háttérbe szorultak, kormányszinten most ugyanis mindenki a milliós eredményről beszél, amivel az átoltottság tekintetében után a második Európában, világviszonylatban pedig a hetedik helyet foglalja el. millio derlek

A kormány felismerte a milliós eredmény marketingértékét, ezért egész nap ez folyik a kormánypárti médiából, és a nem kormánypártiból is, mert a tények mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Ami az oltási gyorsaságot illeti, azoknak várniuk kell, akik kívánságműsornak tekintik az oltási szezont, vagyis egy általuk kiválasztott vakcinát szeretnének beadatni maguknak.

Akik egy bizonyos oltást szeretnének, azoknak várniuk kell. Az oltóanyag megválasztása lehetséges, de az a legjobb vakcina, amelyhez ma hozzá lehet férni, mert minél több embert kell beoltanunk– tette hozzá az előbb említett államtitkár, aki szerint a koronavírus elleni harc tehát nemcsak maraton, hanem tömegsport is.

Egy nap alatt 2,5 ezer beteg

A milliós oltási ellenére növekszik a száma, az utóbbi egy napban ugyanis 2.467 új esetet regisztráltak, ehhez 13.063 embert kellett tesztelni.

Vagyis az arány továbbra is 20 százalék körül van, ami azt jelenti, hogy nem nehéz elkapni a betegséget, mert minden ötödik ember – tudja, vagy nem tudja – vírushordozóvá vált, ez egy ezer résztvevős rendezvényen legalább kétszáz “gazdaszervezetet” jelent.

Ezeket a számokat azonban még nem befolyásolták a hétvégi koronabulik és szabadidős programok, amelyek hatása majd csak a jövő hét közepén válik érezhetővé.

A szerbiai kommunális rendőrség az utóbbi öt napban 16.157 szórakozóhelyet keresett fel, és ebből 39-et záratott be, 391 alkalommal pedig szabálytalanságokat észlelt a járványügyi intézkedések terén.

A helyzet romlása miatt a szerbiai válságstáb úgy döntött, hogy csütörtökön zárt ajtók mögött kell megtartani a Crvena Zvezda és a Milan közötti mérkőzést, pedig az UEFA engedélyezte, hogy a egyharmadát nézőkkel töltsék fel, de a végső döntés meghozását a rendező országra hagyta.

Nem engedhetünk meg semmilyen összejövetelt sem, még az említett találkozón sem, mert a járványügyi helyzet az elmúlt napokban romlott, különösen Belgrádban– nyilatkozta dr. Predrag Kon az egyik hírportálnak, ami a kegyelemdöfés jelentette a bizakodó számára. Biztosan jobban fájt nekik, mint amennyire a millió beoltottnak örültek.


Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: