Connect with us

Földrengés

KATASZTRÓFA: Hiányolják, hogy az OTP még mindig nem nyitott ki Petrinjában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A tavaly év végi katasztrofális földrengés sok vállalkozást sodort a tönk szélére Petrinjában. A tulajdonosok dolgát tovább nehezíti, hogy még mindig nem nyitott ki az OTP helyi bankfiókja, ahol a legtöbben a számlájukat vezetik.

Snježana Prpićnek könyvelő cége van Petrinjában, így pontosan tudja, hogy az ügyfelei hol vezetik a folyószámláikat.

– Az emberek itt szó szerint az életükért küzdenek, és nekik most nagyon nagy gondot okoz, hogy az OTP nem nyitott ki. Itt csak az Erste működik, viszont a többségük az OTP-nél vezeti a számláját

– nyilatkozta a zágrábi Nova TV esti híradójának a petrinjai könyvelő, aki azt is elmondta, hogy a vállalkozóknak (és az OTP-nél takarékoskodó embereknek) ezért be kell menniük Sziszekbe, ahol – úgy tudja – egy nappal ezelőtt nyitott ki az OTP ottani fiókja.

A Nova TV tudósítója annak a reményének adott hangot, hogy valaki felfigyel a helyiek panaszára, és találnak valamilyen megoldást erre a kérdésre.

A tudósításban elhangzott az is, hogy Petrinjának most sürgősen szüksége van az ígért konténerváros megépítésére, amire nem tudnak egy vagy két hónapot várni.

Snježana Prpić hozzátette, hogy ezekbe a konténerekbe a fölrengés során összeomlott városközpont lakóit telepítenék.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a múlt pénteken járt Petrinjában, hogy személyesen adja át a magyar humanitárius segély részét képező első két lakókonténert a földrengésben fedél nélkül maradt családok számára.

Szijjártó ez alkalommal elmondta, hogy a Mol szám szerint 50 szigetelt, fűthető, berendezett lakókonténert adományoz a földrengés sújtotta térség lakosságának.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava