Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Földrengés

SZIJJÁRTÓ PETRINJÁBAN: A Mol ötven lakó- és hat szaniterkonténerrel segíti a földrengés károsultjait Horvátországban

patrinja szijjarto
Olvasási idő: 1 perc

külgazdasági és Gordan Grlić-Radman külügyminiszter kíséretében Petrinjába látogatott, hogy személyesen átadja a humanitárius segély részét képező első két lakókonténert a földrengésben fedél nélkül maradt családok számára. egyben a magyar emberek szolidaritásáról és együttérzésről biztosította Horvátországot, valamint a horvát nemzetet, és részvétét nyilvánította ki a halálos áldozatok miatt.

A magyar miniszter elmondta, hogy az első tragikus földrengést követően azonnal jelezte horvát barátainak, hogy számíthatnak segítségre, és hozzátette, hogy a magyar ezért elkezdte az ötven lakókonténer kiszállítását a legsúlyosabban érintett területre.

A donációt, szám szerint 50 szigetelt, fűthető, berendezett lakókonténert a Mol adományozta, amely a legnagyobb külföldi beruházóként felelősséget érez a horvát polgárok sorsa iránt

– fogalmazott a magyar külügyminiszter.

A sajtótájékoztatóra a Horvát Hadsereg petrinjai laktanyájában berendezett válságtörzsben került szó, ahol a válságtörzs vezetője, Tomo Medved, veterányügyekért felelős miniszter, a kormány alelnöke üdvözölte Szijjártót, megköszönve Magyarország gyors és hathatós segítségét.

külügyminiszter szintén Magyarország segítőkészségét dicsérte, kihangsúlyozva, hogy Szijjártó az első európai, külföldi magasrangú állami képviselő, aki személyesen kereste fel a katasztrófa színhelyét.

Nyilatkozatában Grlić Radman megemlítette a magyarországi horvát kisebbség által szervezett gyűjtőakciókat is.

Szíjjártó Péter elöljáróban Magyarország részvétét fejezte ki a földrengés halálos áldozatai miatt, és mély együttérzéséről biztosította a gyászoló családokat.

A konkrét donációt illetőleg, a magyar külügyminiszter elmondta, hogy az 50 lakókonténer mellett tervben van 6 szaniter-konténer leszállítása is, amelyek biztosítják majd az itt elszállásolt családok higiénés szükségleteit.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A magyar kormány egyúttal vállalja egy templom és egy iskola felújítást is.

A sajtótájékoztatón az újságírók végül némileg hoppon maradtak, mert az első kérdés után, hogy Szijjártó hogyan értékeli a válságkezelését, Tomo Medved lezárta a sajtótájékoztatót a külügyminiszterek zsúfolt programjára hivatkozva.

Az újságírói kérdésre Szijjártó egyébként azt válaszolta, hogy erősen ellenzi azt a gyakorlatot, hogy egyesek más országok belügyeivel kapcsolatban ítélkeznek.

Nekünk nagyon elegünk van abból, hogy más jobban akar érteni a magyar belpolitikához, mint mi magunk

– mondta Szíjjártó és hozzátette, hogy a horvát kormány munkáját a horvát embereknek kell elbírálni.

A magyar külügyminiszter horvátországi villámlátogatását Fiuméban folytatja, amiről a BALK is beszámol a délután folyamán.


Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: