Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Oroszország

BARÁTOK KÖZT: Politikai és katonai együttműködésről, valamint a térség helyzetéről tárgyalt az orosz külügyminiszter Belgrádban

lavrov vucic
Olvasási idő: 1 perc

Politikai, gazdaság és katonai együttműködésről, a -járványról, valamint a nyugat-balkáni térség helyzetéről és gondjairól tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Aleksandar Vučić szerb államfővel kedden Belgrádban.

Ki szabotál?

A találkozót követő sajtótájékoztatón az orosz diplomácia vezetője üdvözölte álláspontját, miszerint továbbra is kiáll a katonai semlegesség mellett, és egyetlen katonai tömbhöz sem kíván csatlakozni, Szergej Lavrov szerint ugyanis ez a megőrzésének a kulcsa.

Köszönetet mondott a szerb elnöknek azért, mert nem csatlakozott az elleni uniós szankciókhoz, és többször is kijelentette, nem is áll szándékában szankciókat bevezetni ellen.

Szergej Lavrov azt is leszögezte, hogy Oroszország támogatja az Biztonsági Tanácsának 1244-es határozatában foglaltakat, vagyis azt, hogy Szerbia része, és a két félnek ezt tiszteletben tartva kell megoldást találnia a fennálló feszültségekre.

Hozzátette: úgy látja, nem Belgrád, hanem Pristina “szabotál” minden megállapodást.

A semlegesség katonai támogatása

Aleksandar köszönetet mondott az orosz külügyminiszternek azért a segítségért, amelyet a korszerűsítése érdekében nyújt Oroszország.

Moszkva az utóbbi években helikopterekkel, repülőkkel és harckocsikkal járult hozzá a szerb hadsereg modernizációjához.

Oroszországot és Szerbiát történelmi, vallási és kulturális kapcsolatok kötik össze, Belgrád és Moszkva kölcsönösen támogatja egymást a nemzetközi színtéren.

Moszkva több szinten is segíti Belgrádot, a nemzetközi szervezetekben például akadályozza Koszovó felvételét, mert Belgrádhoz hasonlóan úgy véli, hogy Pristina 2008-as függetlenségének egyoldalú kikiáltása érvénytelen, Koszovó továbbra is Szerbia déli tartománya.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Az európai uniós tagságra törekvő Szerbia vezetői az évek során többször is közölték, nem kívánják megszakítani kapcsolataikat Oroszországgal.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: