Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

ÚJABB RAZZIA: A migránsoknak csak a felét vitték el Majdányból a szerb rendőrök, miközben Boszniából jön az utánpótlás

migranso majdany

Olvasási idő: 2 perc

Szombaton reggel újabb akció volt a -szerb- hármashatárnál. Hivatalos közlés szerint 450 bevándorlót szállítottak el a rendőrök. A szerb belügyminisztérium közlése szerint a migránsokat az arra kijelölt befogadóközpontokban helyezik el, értesüléseink szerint mindenekelőtt Preševoban. A szerb rendőrök azonban sziszifuszi munkát végeznek, mivel a folyamatosan érkeznek a magyar határhoz, a BALK úgy tudja, hogy egy nagyobb csoport most éppen Bosznia irányából jön.

A belügyminiszter a pacsirták közé tartozik

szerb belügyminiszter koránkelő, úgynevezett pacsirta típus, mert a héten már másodszor razziázott, illetve razziáztatott a magyar határ mentén hajnalok-hajnalán.

Szerdán korán reggel Szabadkán volt jelenése, most pedig Majdányba vonult be népes kísérettel.Az utóbbi két hétben ez már a második hasonló akció a hármashatár közvetlen közelében lévő településen.

Legutóbb több mint kétszáz migránst távolítottak el Majdányból, szombaton kora reggel pedig hivatalos közlés szerint 450 illegális bevándorlót vittek el Törökkanizsa községből, amelyhez is tartozik.

Összehasonlításképpen említhető meg, hogy a településnek kétszáz lakosa sincs.

A szerb belügyminiszter – ha már korán kelt – szombaton is nyilatkozott a sajtónak.

Gyerekek voltak itt, anyák, olyanok, akik nem kellene, és nem szabad, hogy a befogadóközpontokon kívül tartózkodjanak. Ügyelnünk kell az egészségükre, ahogyan a saját állampolgáraink egészségére is a - idején. Egyetlen migráns sem tartózkodhat a befogadóközpontokon kívül

– jelentette ki a szerb belügyminiszter, akinek nem ismeretlen a téma, mert korábban munkaügyi miniszterként már volt illetékes a kérdésben.

De nem vitték el mindet…

Hivatalos közlés szerint tehát 450 migránst szállítottak el a törökkanizsai község területéről, a helyiek szerint viszont csak 350 hagyta el Majdányt, ahova hat autóbusszal érkeztek a szerb rendőrök.Egy kis matek után kiderül, hogy ha tényleg 450 migráns távozott, akkor minden buszra éppen 75 jutott, ami szép teljesítmény.

A BALK értesülései szerint annyi migráns volt a faluban, hogy nem is fértek fel a buszokra, ezért közel fele ott maradt Majdányban, ahol korábban hatszázra becsülték a számukat.

Helyi lakosok szerint nem kizárt, hogy a migránsoknak van informátoruk (a segélyszervezetek köreiből), vagy őrszemeket állítanak, és azok jelzik a közelgő veszélyt, mert mire a kora reggeli órákban az összes utcát végigjárták a rendőrök, addigra szinte teljesen kiürültek az ismert címek. [quads id=2]

A rendőrök elől megszökött migránsok a közeli cserjésekben, fás területeken vagy a kanálisokban bújtak el, de még így is könnyen megtelt a hat busz.

A migránsok külföldről is kapnak segítséget, mégpedig nem hivatalos csatornákon ül.

A BALK úgy tudja, hogy a szerb rendőrök a napokban feltartóztattak egy autót, amely ruhákat és élelmiszert szállított a migránsoknak. Az üggyel kapcsolatban két külföldi állampolgárt állítottak elő, és tiltottak ki Szerbiából.

Sziszüphosz és szerb követői

Sziszüphosznak sok követője lehet Szerbiában, mert a migránsok szállítgatásának legalább annyi értelme van, mint egy bizonyos kő görgetésének hegynek felfelé: akár mekkora erőfeszítést is tesznek a rendőrök, a migránsok úgyis visszamennek a magyar határra.Nem csak hogy visszamennek, hanem erősítést kapnak Boszniából is, a jelek szerint ugyanis megismétlődik a tavalyi forgatókönyv, miután leesett a hó a -boszniai határ mentén lévő Plješivica hegységben. [quads id=4]

Információink szerint ezért a migránsok Bosznia-Hercegovinából visszatérnek Szerbiába, hogy a magyar határnál tegyenek kísérletet az illegális átkelésre.

A migránsokat az is vonzza, hogy egyre többen jutnak át a magyar határon, miután megvan a kerítés megmászásának “know-how”-ja, amiről az internetnek köszönhetően egyre többen értesülnek.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: