Connect with us

Migráció

FELÜGYELNEK: A hét végén kezdheti meg a munkát az őrző-védő szolgálat, kapcsolatban lesznek a rendőrséggel

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Az elmúlt időszakban ismét nagyobb számban jelentek meg a migránsok a magyar határ közelében lévő vajdasági, főleg magyarok által lakott településeken.

A magyarkanizsai község területén megközelítőleg kétszáz-háromszáz migráns tartózkodik, többnyire a határ közvetlen közelében lévő Horgoson.

Az egyre romló migránshelyzet miatt őrző-védő szolgálat alakul Magyarkanizsán, amely az újvidéki Magyar Szó értesülése szerint a hétvégén kezdi meg a munkát.

A szolgálat a helyieket védi majd a migránsokból, és főleg a falvakban végzik a tevékenységüket, de Magyarkanizsát is bejárják.

Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy az őrző-védő szolgálat feladata elsősorban az lesz, hogy felügyelje a községhez tartozó falvakat, illetve az azokban tartózkodó illegális bevándorlókat, és ezáltal biztosítsa a helyiek biztonságát.

– A hét végén kezdheti el munkáját ez a szolgálat, ha sikerül mindent elrendeznünk. A pályázatot már kiírtuk, és a projektet a magyarkanizsai önkormányzat finanszírozza.

Lackó hangsúlyozta, hogy “törvényes keretek között zajlik majd a tevékenység”.

– Az őrző-védő szolgálat huszonnégy órás lesz, az illetékesek terepjáróval járják majd a környéket. Elsősorban Horgoson és Martonoson lesz jelen ez a szolgálat, de szükség esetén az őrző-védők Magyarkanizsát is lefedik. Fontos még elmondani, hogy a szolgálat tagjai kapcsolatban lesznek a rendőrséggel, és szükség esetén értesíthetik őket

– mondta Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke.

Helyi források szerint egyelőre semmi és senki sem akadályozza a migránsok mozgását a magyar határ mentén.

Hétfőre virradóra a magyarkanizsai buszállomás tele volt migránsokkal, akik a gyülekezőhelynek számító parkból Törökkanizsa felé indultak.

Szemtanúk szerint legalább ötvenen-hatvanan voltak, viszont egyetlen rendőr sem tűnt fel, hogy igazoltassa őket.

A BALK egyik olvasója közben jelezte, hogy a Magyarkanizsáról indult migránsok egy része hétfőn délután zavartalanul elérte a szerb-román-magyar hármashatárnál lévő Majdányt.

Egy másik helyi lakos megerősítette, hogy ismét nagyon sok migráns van a településen.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava