Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Migráció

FELÜGYELNEK: A hét végén kezdheti meg a munkát az őrző-védő szolgálat, kapcsolatban lesznek a rendőrséggel

magyarkanizsa nova viktorija

Olvasási idő: 1 perc

Az elmúlt időszakban ismét nagyobb számban jelentek meg a a közelében lévő vajdasági, főleg által lakott településeken.

A magyarkanizsai község területén megközelítőleg kétszáz-háromszáz tartózkodik, többnyire a határ közvetlen közelében lévő Horgoson.

Az egyre romló migránshelyzet miatt őrző-védő szolgálat alakul Magyarkanizsán, amely az újvidéki Magyar Szó értesülése szerint a hétvégén kezdi meg a munkát.A szolgálat a helyieket védi majd a migránsokból, és főleg a falvakban végzik a tevékenységüket, de Magyarkanizsát is bejárják.

Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy az őrző-védő szolgálat feladata elsősorban az lesz, hogy felügyelje a községhez tartozó falvakat, illetve az azokban tartózkodó bevándorlókat, és ezáltal biztosítsa a helyiek biztonságát.

A hét végén kezdheti el munkáját ez a szolgálat, ha sikerül mindent elrendeznünk. A pályázatot már kiírtuk, és a projektet a magyarkanizsai önkormányzat finanszírozza.

Lackó hangsúlyozta, hogy “törvényes keretek között zajlik majd a tevékenység”.

Az őrző-védő szolgálat huszonnégy órás lesz, az illetékesek terepjáróval járják majd a környéket. Elsősorban Horgoson és Martonoson lesz jelen ez a szolgálat, de szükség esetén az őrző-védők Magyarkanizsát is lefedik. Fontos még elmondani, hogy a szolgálat tagjai kapcsolatban lesznek a rendőrséggel, és szükség esetén értesíthetik őket

– mondta Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke.

Helyi források szerint egyelőre semmi és senki sem akadályozza a migránsok mozgását a mentén.

Hétfőre virradóra a magyarkanizsai buszállomás tele volt migránsokkal, akik a gyülekezőhelynek számító parkból Törökkanizsa felé indultak.Szemtanúk szerint legalább ötvenen-hatvanan voltak, viszont egyetlen sem tűnt fel, hogy igazoltassa őket.

A BALK egyik olvasója közben jelezte, hogy a Magyarkanizsáról indult migránsok egy része hétfőn délután zavartalanul elérte a --magyar hármashatárnál lévő Majdányt.

Egy másik helyi lakos megerősítette, hogy ismét nagyon sok migráns van a településen.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: