Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Migráció

KATONÁKAT AKARNAK: A polgármester is támogatja a fiatalok megmozdulásait a migránsok ellen

sid migrants
Olvasási idő: 2 perc

Zombort és Horgost követően a lakosság a horvát közelében lévő Šidben is lázadozik a migránsok jelenléte miatt. A városban három befogadó központ is van, de ennek ellenére, vagy éppen ezért, mindenfele migránsok bóklásznak. A helyi lakosok tiltakozó megmozdulásokat szerveznek, amelyeket támogat a polgármester is, aki közölte, hogy az migránsok “ától és terrorjától” védi a helyi lakosságot.

Jöjjenek vissza a katonák!

A migránsok a világ különböző részeiből érkeznek Šidbe, ahol – bármilyen furcsa is – találkozik és . A horvát határ közelében lévő településen csak az alkalomra várnak, hogy folytassák útjukat Nyugat-Nyugat Európa felé.

A helyi fiatalok tüntetéseket szerveznek, mert rossz tapasztalataik vannak, és tartanak is a migránsoktól. Hatósági intézkedéseket követelnek a befogadó központon kívül tartózkodó és személyi dokumentumokkal nem rendelkező migránsok esetében.

Szedjék össze, zárják befogadó központokba és igazoltassák őket, állapítsák meg a kilétüket

– javasolta a hatóságoknak Predrag Danilović, a megmozdulások szervezője a belgrádi N1 televíziónak nyilatkozva.

A szervező azt is elmondta, hogy a kivezénylését követelik. A szerbiai parlamenti előtt már voltak katonák a horvát határ mentén lévő város utcáin, a végén azonban visszavonták őket.

A helyiek azt is szeretnék elérni, hogy távozzon a városból a No Name Kitchen nevet viselő civil szervezet, amely a migránsoknak készít meleg ételt.

Ezek avanturisták, akiknek nincs jobb dolguk, minthogy csatlakozzanak egy ilyen civil szervezethez

– jegyezte meg a megmozdulások előbb említett szervezője.

Doktori disszertáció

A No Name Kitchen Šidben tevékenykedő önkéntese összeköti a “kellemetlent a hasznossal”.

Azért jöttem ide, hogy megértsem az határai közelében lévő városokban kialakult helyzetet, mivel ebből a témából írom a doktori disszertációmat

– nyilatkozta a magát csak Lawrence-nek nevező önkéntes, aki Nagy-Britanniából érkezett, és naponta mintegy száz emberre főz.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Véleménye szerint a helyi lakosság támogatja az általa képviselt civil szervezetet, mert az alapanyagok nagy részét helyi termelőktől szerzik be.

Értesültek ugyanakkor a migránsellenes megmozdulásokról is, és ismerik a polgármester véleményét, aki sok gondot okoz nekik, mert gyakran videókat készít róluk.

A No Name Kitchen azonban nem csak főz, hanem másfelé is kavar a Balkánon: információkat gyűjt és szolgáltat más szerveztek felé, például a Border Violence Monitoring Network számára, amely összefoglaló jelentéseket készít a beérkező adatok alapján nemcsak a volt , hanem például Görögország esetében is.


A No Name Kitchen hét önkéntesét ugyan már kiutasítottak Szerbiából, de a szerbiai civil szervezetek panasszal éltek, ezért az önkéntesek egy ideig még maradhatnak.

A civil szervezetek ugyanígy kifogásolják a šidi polgármester álláspontját is, és az ellen is panaszt tesznek.

Külföldi elemek

Zoran Semenović šidi polgármester nem adott interjút az N1 televíziónak. Álláspontját hivatalos honlapján keresztül hozta nyilvánosságra, abból kiderült, hogy támogatja a helyi fiatalok kezdeményezését.

A helyi vezető azt írta, hogy a probléma évek óta létezik, és azóta próbálnak rá megoldást találni.

Amikor saját kezünkbe vettük a kezdeményezést, akkor egyesek ellenségként tekintettek ránk a menekültügyi hivatalból, a No Name Kitchen civil szervezet pedig feljelentést tett ellenem. Mögöttük külföldi elemek állnak, akik destabilizálni akarják a Szerb Köztársaság jogrendjét

– jegyezte meg a polgármester, aki szerint ő nem tesz mást, minthogy megpróbálja megvédeni a helyi lakosságot az illegális migránsok “vandalizmusától és terrorjától”.

Ezért jóváhagyással tekint a tiltakozásokra, amelyek által az állampolgárok elégedetlenségüket fejezik ki a településen kialakult migránshelyzet miatt.

Semenović hozzátette, hogy nem hagyják abba a harcot a migránsok számának csökkentéséért és a regisztráció nélküli migránsok eltávolításáért Šidből, mert álláspontja szerint azok a migránsok, akik nem hajlandók bevonulni a befogadó központokba, veszélyeztetik a lakosságot, beleértve ebbe a gyerekeket is.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: