Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

“HATÁRON ÁTNYÚLÓ TURIZMUS”: Nem csökken a migránsok száma a magyar határ mentén, de van új gócpont is

border hungary granica madjarska kladovo

Olvasási idő: 2 perc

Ismét növekszik a migránsok száma a magyar határ mentén. Helyi beszámolók szerint több száz migráns állomáshozhat Szabadkán, Horgoson, Magyarkanizsán, Martonoson, és a többi határ menti településen. Egyes információk szerint a szabadkai befogadó központ is megtelt, állítólag rég voltak már ennyien, mint amennyien most tartózkodnak ott. A migránsok egyre többen vannak a szerb-román határ közelében lévő Kladovóban is.

Létrák és csónakok

A közösségi médiában terjedő hírek szerint szeptember elsején is “szépen mozogtak” a migránsok Magyarkanizsán, de előfordultak Törökkanizsa központjában is.

Egyikük a magyarkanizsai kínai boltban csónakot vásárolt, hogy azzal keljen át a Tiszán a magyar oldalra, vagyis hogy “beevezzen” az Európai Unióba.

Egy másik beszámoló szerint a helyiek Horgoson arra lettek figyelmesek, hogy az általában csak “turistáknak” nevezett migránsok alumínium létrával indultak a határ felé.

A migránsok közül sokan tartózkodnak a Horgos-Röszke közúti határátkelő közvetlen közelében, az egykori jugoszláv határőrség elhagyott épületeiben.

A Pannon TV beszámolója szerint egy palesztin fiatalember azt állította, hogy a legtöbben a kamionokkal próbálkoznak meg átjutni Magyarországra. Vagy felmennek a kamion rakterébe, vagy pedig megpróbálnak a kamion alvázában megbújni.

Arról is érkeztek hírek, hogy a román-szerb-magyar határnál lévő Majdány manapság is “nagyon érdekes” az előbb említett “turisták körében”.

A BALK értesülései szerint estefelé érdemes ellátogatni Majdányra, mert akkor “indul be az élet”, a migránsok ugyanis azidőtájt ébredeznek az elhagyatott házakban, ahova beköltöztek.

A migránsok Majdányból Románia felé is próbálkoznak, arrafelé lehet velük találkozni akár fényes nappal is.

rectangulartrue100.10.02

kis festett kabatok222kis festett kabatok

De egyre több a migráns Hajdújáráson és Királyhalmán is.

Egy helyi lakos szerint Hajdújárásra napi szinten szervezetten szállítják a migránsokat, akik leginkább taxikkal érkeznek.

Máshol is próbálkoznak

A srbin.info szerb hírportál szerint a szerb-román határ közelében levő Kladovo város – a környező falvakkal együtt – az újabb migrációs gócpont, ahova általában szervezetten szállítják a bevándorlókat Belgrádból.

Amióta megérkeztek a “közel-keleti vendégek”, az ottani lakosság hétköznapjai gyökeresen megváltoztak: a közbiztonság megingott, a légkör pedig egyre feszültebbé vált.

A helyi lakosok arra panaszkodnak, hogy a migránsok gyakran betörnek az udvarokba, és több helyen is megritkították a jószágállományt, de más károkat is okoztak.

A srbin.info információi szerint a migránsok egy része “az éj leple alatt” megpróbál csónakkal átkelni a Dunán, és ily módon eljutni Romániába.


A szerb migránsbiznisz

A migrációra nemcsak Észak-Macedóniában, hanem Szerbiában is egy “egész iparág” épül.

Az említett szerb hírportál szerint a migránsokat szervezetten szállítják Belgrádból más városokba, most például éppen Kladovóba.

Már korábban is voltak próbálkozások arra, hogy az embercsempészek Kladovónál juttassák át a migránsokat Romániába.

Két évvel ezelőtt a szerb rendőrök letartóztattak két embercsempészt, akik 33 migránst akartak csónakokkal átcsempészni a Duna túlsó partjára.

De nem ez volt az egyetlen hasonló eset.

Tavaly is voltak ilyen próbálkozások, idén áprilisban pedig a román rendőrség nyolc migránst és egy szerb állampolgárt mentett ki a Dunából, de legalább ennyien bele is fulladtak a folyóba.

Napi hírlevél
Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!CSATORNA 2: Nigel Farage sokallja, hogy egy év alatt több, mint 3000 albán gyermek született Nagy-Britanniában
A Daily Mail a múlt hétvégén tovább görgette az albánveszélyt taglaló témáját, amire a Twitteren reagált Nigel Farage a brit ...
Bővebben…
ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLET: Vučić az amerikai tervek "legkomolyabb végrehajtója" a régióban
A Balkán-félszigeten 2019-ben indult geopolitikai folyamatok napjainkra, úgy tűnik, hogy konkrét formát öltenek. Természetesen a Nyílt Balkán (Open Balkan) kezdeményezésről ...
Bővebben…
KORLÁTOZÁSOK KOSZOVÓBAN: 6 órát lesz áram, majd 2 órát nem
Mától ismét áramkorlátozásokat vezetnek be Koszovóban. Tavaly decemberben már voltak hasonló intézkedések. A koszovói áramszolgáltató (KEDS) bejelentése szerint 6 órán ...
Bővebben…
VÁLSÁGOS: Szerbiai gyerekekkel teli busz borult fel Bulgáriában
Leszaladt az autópályáról, és felborult egy szerbiai autóbusz Bulgáriában, Stara Zagora közelében. Az autóbusszal 11 felnőtt és 38 gyermek utazott, ...
Bővebben…
ÚJ ÉBREDÉS SZERBIÁBAN: A szélsőjobb az emberek egzisztenciális félelmeiből profitál
A migránsok európai inváziója, a világjárvány és az ukrajnai háború a szélsőjobbnak kedvez, amely a Facebookról és a Twitterről történt ...
Bővebben…
GYANÚ: Orosz ellenzékit hallgattak le Belgrádban, akit később Moszkvában csuktak le
A szerb belügyminiszter visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint orosz ellenzékieket hallgattak le Belgrádban. Aleksandar Vulin úgy ítéltek meg, hogy ...
Bővebben…
DRÁMAI NÖVEKEDÉS: Szerbia tavaly 1,3 milliárd dollárért rendelt fegyvereket, főleg Oroszországtól
Egy balkáni biztonsági portál szerint Szerbia tavaly 1 milliárd 318 millió dollár értékben szerződött fegyverek és katonai felszerelések beszerzésére. Ez ...
Bővebben…
FONTOS AZ IDŐZÍTÉS: Fegyverrel rontana a belgrádi melegfelvonulásra a bánáti szerb püspök
Nikanor bánáti szerb püspök nyilvános prédikációjában mássága és horvát felmenői miatt szidalmazta Ana Brnabić szerb miniszterelnököt, szüleit mészárosoknak nevezte, és ...
Bővebben…
ELVEK: Szerbiának nem kellenek orosz bázisok, és Vučić nem nyaralna soha a horvát tengerparton
Megint és újfent és ismét háborús témákkal hozakodott elő szerb elnök a Prva televíziónak adott interjújában. Ennek során kijelentette, hogy ...
Bővebben…

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: