Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Macedónia

VIRÁGZIK A MIGRÁNSBIZNISZ: Az embercsempészek kamionokkal szállítják a migránsokat a szerb határra

macedon rendorok
Olvasási idő: 1 perc

A macedón rendőrség erőfeszítéseire ellenére is virágzik a migránsbiznisz Észak-Macedóniában – állapította meg egyik cikkében a Nova Makedonija. A macedón lap beszámolói szerint az az utóbbi időben nagy csoportokban szállítják a migránsokat a szerb határra. 12-13 ilyen eset is történt, pedig az ért többéves börtönbüntetés jár.

Kamionos transzfer

Az utóbbi néhány hónapban a terjedésének megakadályozására vonatkozó kormányhatározat és a bevezetett betartatása mellett is bőven volt dolga a macedón rendőrségnek.

Különösen azért, mert az ország egész területén migránsokat szállító kamion tűntek fel az utakon, amelyek hol kisebb, hol nagyobb, akár 30-40, sőt 80 fős csoportokban viszik utasaikat a szerb határra.

Augusztus hetedikén Štipnél például 94 , afganisztáni, iraki és migránst találtak egy feltartóztatott kamionban, amelynek sofőrje elmenekült a helyszínről.

A migránsok Macedóniába is illegálisan érkeznek, ahol az embercsempészek jó pénzért próbálják meg eljuttatni őket a szerbiai határig, amelyet szintén illegálisan lépnek át az emberkereskedelemre szakosodott szervezett csoportok segítségével.

Ezen a határon falusi átjárókat használnak, különösen a Lipkovo járásban, ami miatt a túloldalon, Miratovac környékén a kerítést építenek.

Több év

Csak a múlt hónapban, azaz július 1-jétől 29-ig, 12 hasonló esetet lepleztek le Észak-Macedóniában, ezek során 567 migráns csempészésére tettek kísérletet az elkövetők.

A macedón belügyminisztérium közlése szerint kilenc ember, köztük három szerbiai állampolgár ellen büntetőeljárást kezdeményeztek hét, „ csempészés irányuló” bűncselekmény elkövetése miatt.

A legtöbb leleplezett bevándorló Bangladesből érkezett, egészen pontosan 217 személy. Pakisztánból 189, Afganisztánból 66, Szíriából 28, Iránból 12 és Szomáliából pedig 10 migráns származott.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A macedón büntető törvénykönyv szerint bárki, aki az országhatárokon át bevándorlókat csempész be Észak-Macedóniába, legalább négy év börtönbüntetést kap, a migránsokat szállító, nekik menedéket nyújtó vagy az őket befogadó személyek pedig öt év börtönre ítélhetők.

A bűncselekmény elkövetéséhez használt tárgyakat és szállítóeszközöket a rendőrség elkobozza.

A szigorú törvények ellenére a csempészek száma nem csökken. Ellenkezőleg, az az általános vélemény, hogy éppenséggel növekszik.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: