Connect with us

Bulgária

TÖRÖK ÁRAMLAT: Magyarországra 2021-től jön dél felől a gáz

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

A Török Áramlat a Fekete-tenger alatt épül, és Bulgárián keresztül vezet majd. Oroszország a következő évektől ezen szállítja a földgázt több európai országba, például Magyarországra is. A legutóbbi orosz-török kormányközi vegyes bizottság ülésén módosították a csővezeték második ágának nyomvonalát.

A görögöket kihagyják

Bulgária és nem Görögország területén át vezet majd a Török Áramlat gázvezeték második ága Európa felé. Ezt Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter jelentette ki újságíróknak Antalyában.

A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint a miniszter a orosz-török kormányközi vegyes bizottság ülésén vett rész.

– Novak azt mondta, hogy a második vezeték “Bulgárián, Magyarországon és Szerbián át épül majd”.

A cső egyenesen a Fekete-tenger alatt éri el Bulgáriát.

A Török Áramlat hozzásegíti Moszkvát, hogy korlátozza, illetve leállítsa az Ukrajnán keresztül történő gázszállítást.

A Gazprom honlapján található térképen még a Török Áramlat második ágának korábbi útvonala szerepel.

Magyarországra 2021-től jön dél felől a gáz

A Török Áramlat a török belső piacra irányuló első vezetékében 2020. január 1-jén indul el a gáz.

A tervek szerint a csővezeték mindkét ágának éves kapacitása 15,75 milliárd köbméter lesz.

A Kommerszant című gazdasági napilap azt írta, hogy a Gazprom a Török Áramlaton keresztül Bulgáriába és Szerbiába 2020-tól,

– Magyarországra 2021-től, Szlovákiába pedig 2022 második felétől szándékozik gázt szállítani.

Második kísérlet

A Kreml szóvivője korábban még csak lehetőségként tett erről említést arról, hogy a Török Áramlat második vezetéke Bulgárián keresztül vezet majd.

Bojko Boriszov bolgár kormányfő már tavaly áprilisi moszkvai látogatását követően már tényként kezelte ezt a lehetőséget.

– Az oroszok már másodszor tesznek kísérletet arra, hogy Bulgárián keresztül juttassa el Európába a gázt.

Az Európai Unió 2014-ben leállította a Déli Áramlat megépítését, mert úgy vélte, hogy az Oroszország és Bulgária kötött szerződés ellentmond az uniós közbeszerzési szabályoknak.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság akkori elnöke szankciókkal fenyegette meg Bulgáriát, és megüzente, hogy az Európai Unió “cselekedni fog”, ha a balkáni ország nem mond le a Déli Áramlatról.

Az Egyesült Államok 2017. novemberében kifogásolta, hogy Oroszország megépítse a Török Áramlatot, amelyen gázt szállít Törökországnak. Akkor még arról volt szó, hogy a Török Áramlat érinti Görögországot is.

(MTI/BALK – Fotók: Gazprom)Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava