Connect with us

Horvátország

Pamela Anderson a horvát zöldeket támogatja
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Ma már nem létezik a világon egyetlen választás sem, amelybe valaki ne avatkozna be kívülről. Donalt Trumpon politikai ellenfelei megpróbálták elverni a port az állítólagos orosz befolyás miatt, miközben ma már annak vagyunk szemtanúi, hogy a globális informatikai forradalomnak köszönhetően bárki beleszólhat az uniós választásokba, így például a világ legismertebb nyuszilánya is.

Pamela Anderson élénk közéleti szerepet vállal, általában a baloldalon lép színre, és ott is a zöld mozgalmak mellett bont zászlót. Bekapcsolódott az AIDS elleni harcba, a kannabisz legalizálásának szószólója és felemelte a szavát az állatok jogaiért is. A Baywatch egykori sztárja 2016-ban például azzal dühítette fel a franciákat, hogy a francia nemzetgyűlésben követelte a libamáj betiltását.

A  kanadai származású modell és színésznő most az uniós választásokba szólt bele. Pamela Anderson a kampányban a 2016-ban alakult DiEM25  (Democracy in Europe Movement 2025) mozgalom mellett tette le a garast. A DiEM25 az európai intézményrendszer teljes reformját tűzte ki célul, a jelszava pedig a következő: “Az EU demokratikussá válik, vagy szétesik”.

Régi arcok, új szereposztás
A DiEM25 mozgalom létrehozója Jánisz Varufákisz volt görög pénzügyminiszter. A kezdeményezők között van Julian Assange, a Wikileaks alapítója, Brian Eno zeneszerző, Szlavoj Zizek filozófus is. Magyarországról Pogátsa Zoltán közgazdász és Schiffer András, az LMP frakcióvezetője, tartott előadást a nyitókonferencián. Az alapítók között van továbbá Srećko Horvat, eszéki születésű horvát filozófus is, akivel Pamela Anderson szorosan együttműködik.

Ezért nem véletlen, hogy a planetáris sikert elért szőke strandőr a Twitteren nyilvános támogatásáról biztosította a horvát  “Možemo!” (fordításban: képesek vagyunk rá) baloldali zöld mozgalmat. Pamela Anderson a horvátországi Novosti nevű újságnak úgy nyilatkozott: szerencsésnek érzi magát, hogy politikai állásfoglalása kisebbfajta politikai vihart okozott Horvátországban.

“Lehet, hogy Horvátországnak politikai viharra van szüksége, ha szeretné megállítani az országot ezrével elhagyó emberek áradatát, akik azért mennek el, mert nem működik a gazdaság” – mondta Pamela Anderson. A szőke strandőr szerint Horvátországban azért is szükség van politikai viharra, hogy az ország képes legyen megküzdeni azzal a helyzettel, amit két-három évtizeden belül a klimatikus változások elől menekülő emberek idéznek elő.

– Azt üzenem Horvátországnak, hogy figyeljen oda az új mozgalmakra, támogassa a sztrájkoló fiatalokat, lépjen ki a nacionalista múltjából és térjen vissza a jövőbe.

A Baywatch sztárja nemcsak a balos zöldek, hanem Julian Assange barátja is, és úgy véli, hogy Ecuador eladta a Wikileaks alapítóját, hogy megállapodást köthessen a Nemzetközi Valutaalappal, és ezt a “dealt” nem Oroszország, hanem éppenséggel az Egyesült Államok erőszakolta ki. Pamela Anderson síkraszáll a fegyvereladások leállítása mellett is, mert a fegyverek újabb háborúkat idéznek elő, azok pedig újabb menekülteket “termelnek ki”.

 

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava