Autópálya vezet Görögországig, de nem a görög tengerpartig

Olvasási idő: 1 perc

Szerbiában átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő autópályát, így ezentúl már gyorsabban lehet eljutni a görög tengerpartra.

A Szerbiát észak-déli irányban átszelő autópálya utolsó szakasza hat évig épült, és a sziklás Grdelica-szoroson halad át. Megépítése mintegy 450 millió euróba (146,3 milliárd forintba) került.

Új út, új útdíj
Autópálya vezet Görögországig, de nem a görög tengerpartig Autópálya vezet Görögországig, de nem a görög tengerpartig uj ut
Július elsejétől már útdíjat szednek az új szakaszon. A “Putevi Srbije” közvállalat kilométerenként 3,64 dinárt kér el a hazai autósoktól, a külföldiektől ennél valószínűleg jóval többet.

Az autópálya befejezése előtt ezen az útszakaszon – főleg a nyári szezonban – gyakoriak voltak a balesetek és a dugók, a kanyargós, meredek hegyi úton ugyanis csak nagyon lassan lehetett haladni.

A szerb építésügyi minisztérium tájékoztatása szerint a szerb-magyar határt a szerb-észak-macedón határral összekötő úton 2018-ban 58 millió jármű haladt át, és a várakozások szerint idén ez a szám további kétmillióval növekszik majd.

Szerbia déli szomszédja, Észak-Macedónia tavaly fejezte be az országot átszelő autópálya kiépítését, Görögországban azonban még nem készült el a macedón határt Szalonikivel összekötő 60 kilométeres autópálya-szakasz.Autópálya vezet Görögországig, de nem a görög tengerpartig Autópálya vezet Görögországig, de nem a görög tengerpartig balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!