Connect with us

Labdarúgás

A legnagyobb bírságokat a balkáni országok kapták az Európa-bajnokságon

Horvátország halmozta fel a legnagyobb büntetést, összesen 220 875 eurót, míg a Balkán-szomszédok Albánia (171 375 euró) és Szerbia (166 625 euró) a második és harmadik helyen végeztek ebben a nem túl dicsőséges rangsorban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A horvát szurkolókat össze sem lehet téveszteni másokkal a jellegzetes piros-fehér "sakktáblás" jelképek miatt, így a bírság is könnyebben célba ér
A horvát szurkolókat össze sem lehet téveszteni másokkal a jellegzetes piros-fehér "sakktáblás" jelképeknek köszönhetően (Forrás: Screenshot)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 1 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A balkáni csapatok a pályán nem teljesítettek jól, viszont szép kis summát kell befizetniük az UEFA kasszájába. A még zajló labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő nemzeti labdarúgó-szövetségeket a szervező UEFA több mint 1,2 millió eurós bírsággal sújtotta a torna csoportkörében tapasztalt szurkolói magatartás miatt. Magyarország a középmezőnyben van a begyűjtött büntetések tekintetében.

Több mint egymillió eurós bírság

Az UEFA az Euro 2024 csoportkörében a nemzeti labdarúgó-szövetségekre több mint 1,2 millió euró összegű büntetést rótt ki. A bírságok összege pontosan 1 293 645 euró, az Európai Labdarúgó-szövetség ennyivel “jutalmazta” a résztvevő országokat, amelyeket főleg a szurkolók viselkedése miatt rótt meg.

Horvátország halmozta fel a legnagyobb büntetést, összesen 220 875 eurót, míg a Balkán-szomszédok, Albánia (171 375 euró) és Szerbia (166 625 euró) a második és harmadik helyen végeztek ebben a nem túl dicsőséges rangsorban.

Albániát és Szerbiát azért bírságolta meg az UEFA, mert a szurkolók „sporteseményhez nem illő üzeneteket közvetítettek”, ami a két nemzet közötti határterületekkel kapcsolatos zászlókra vonatkozott, főleg Koszovót illetően.

Az UEFA által kiszabott büntetések

Az UEFA által kiszabott büntetések (Forrás: The Athletic)

Nyolc csapat — Magyarország, Svájc, Horvátország, Albánia, Lengyelország, Szerbia, Románia és Belgium — mindhárom csoportmérkőzésük során bírságot kapott a szurkolók viselkedése miatt.

Az UEFA a legtöbb büntetést azért szabta ki, mert a szurkolók tárgyakat dobáltak a pályára, de a pirotechnikai eszközök — köztük tűzijátékok és fáklyák — használata is több csapat megrovásához vezetett.

Angliát összesen 12 500 euróra büntették, amivel az angolok a 24 csapat közül a 18. helyen végeztek. Az említett összegből 2 500 eurós bírság tárgyak dobálása miatt került kiszabásra a Dánia elleni 1-1-es döntetlen során, és 10 000 euró a himnuszok alatti rendbontások miatt a Szlovénia elleni 0-0-s mérkőzés előtt.

Skócia összesen 9 000 euró bírságot kapott, ebből 5 625 eurót a Németország elleni 5-1-es vereség alkalmával elkövetett dobálódzás miatt, és további 3 375 eurót hasonló incidensért a Svájc elleni mérkőzésen.

A házigazda Németországot kétszer is megbírságolták a „játékterület védelmének” elmulasztása miatt, mert a szurkolók bementek a pályára, amikor Portugália Törökország és Grúzia ellen játszott.

A 24 résztvevő nemzet közül tehát 21-et legalább egyszer megbüntettek a csoportkörök alatt, mindössze Franciaország, Spanyolország és Szlovákia úszta meg bírság nélkül az Euro 2024 csoportkörét.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 1 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava