Connect with us

Horvátország

Horvát és szlovén benzin ÁFA nélkül Olaszországba, a pénz Romániába, és a lángoló bárpult

Az Európai Ügyészség szerint az eddig lefoglalt javak korántsem fedezték az a visszaélések által az uniós költségvetésben okozott teljes kárt, amelyet jelenleg 92 millió euróra becsülnek, ám elképzelhető, hogy az összeg ennél még nagyobb lesz a nyomozás lefolytatása után

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Az olasz pénzügyőrség akcióban
Az olasz pénzügyőrség akcióban (Forrás: Olasz Pénzügyőrség)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Ha a horvát sajtót böngészi az ember, egyáltalán nem, vagy csak kicsit tűnik úgy, hogy három hét múlva parlamenti választások lesznek az országban. A fő hírek a közúti balesetek, akkor egy sor foci, majd receptek húsvétra. Zoki Bond (Zoran Milanović) műsorát elrejtik a foci és a húsvéti nyalánkságok között, ami arra enged következtetni, hogy a plebsz zöme már aktívan húsvétra készül, ami Horvátországban egybeesik az idegenforgalmi előszezon kezdetével, így a tengerparton még nagyobb ívben tesznek a választásokra, mint a kontinensen. A Jutarnji list portálján volt egy érdekes szavazás, amelynek értelmében csaknem 120 ezer leadott voks után a HDZ toronymagasan vezet 47 százalékkal szemben az SDP 26 a Bírunk! (Možemo!) 9 és a Híd (Most), illetve a Hazafias Mozgalom (Domovinski pokret) 6-6 százalékával szemben. Ez, az e fajta szavaztatásokkal kapcsolatos fenntartásokkal egyetemben, mégis sokkal reálisabb képet fest a szavazók hangulatáról, mint a közvéleménykutatásra szakosodott cégek „hivatalos” felmérései. Szóval, akkor vissza a kacifántos bűnözéshez.

Három olasz a bűnszövetkezet élén

Az N1-es portál értesülései szerint Az Európai Ügyészség Bolognában működő hivatala, mintegy 2,4 millió euró értékben zárolt Romániában olyan vagyontárgyakat, amelyek egy összetett üzemanyagcsalásban részt vevő személyekhez köthetők.

Ez az ügy tavaly kezdett el kibontakozni, amikor Olaszországban felfedezték a horvátországi és szlovéniai finomítókból származó illegális üzemanyag-értékesítési láncot.

Miután eladták, fiktív módon exportálták Nagy-Britanniába és Romániába, majd olasz vállalatokhoz, amelyek csak papíron léteztek. Az Európai Ügyészség egyértelművé tette, hogy ez a nyomozás egy három ember által vezetett bűnözői csoportot érint. Az említett három személy olasz állampolgár, akik Dubaiból, Miamiból és Nápolyból irányítják a bűnszövetkezetet.

Miután tavaly mintegy 20 millió euró értékű vagyontárgyat foglaltak le, az illegális vagyontárgyak egy részét most Romániában találták meg. Az Európai Ügyészség magyarázata szerint, egy összetett, határokon átnyúló áfacsalás ügyében folyik a nyomozás.

Az Európai Ügyészség szerint az eddig lefoglalt javak korántsem fedezték a visszaélések által az uniós költségvetésben okozott teljes kárt, amelyet jelenleg 92 millió euróra becsülnek, ám elképzelhető, hogy az összeg ennél még nagyobb is lesz a nyomozás lefolytatása után.

Az ügyészség szerint itt egy olyan összetett rendszerről volt szó, amely kihasználta a tagállamok közötti, határokon átnyúló ügyletekre vonatkozó uniós szabályokat, mivel azok mentesek az ÁFA alól.

Ez lehetővé tette a vállalat számára, hogy a Horvátországból és Szlovéniából származó üzemanyagot a piaci ár alatt értékesítse 17 márkajelzés nélküli töltőállomás közvetítésével Brescia, Ferrara, Lodi, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia és Verona tartományokban – amivel jogellenes előnyre és haszonra tett szert a tisztességes gazdasági szereplőkkel szemben.

Mit foglaltak le Bukarestben?

A pármai bíróság által az Európai Ügyészség kérésére kiadott végzés szerint az egyik gyanúsított 18 bukaresti ingatlanát foglalták le. Ezenkívül 14 bankszámlát, valamint az ingatlan- és üzemanyag-kereskedelemben működő román vállalatokban lévő részesedéseket is befagyasztották. Ez összesen mintegy 2,4 millió euró értéket jelent.

Ez az eset egyébként példaértékű, de nyilván a jéghegy csúcsát jelenti. El tudjuk képzelni milyen fondorlatos átveréseket eredményez a balkáni, közép- és kelet-európai „üzletemberek” összefogása. Ebből lesz a villa meg a Lamborghini, mi meg csak irigykedhetünk, hogy egyeseknek milyen jól megy.

A Monaco kigyulladt

Annyira jól sikerült az égő bárpult című mutatvány, hogy a diszkó örökre bezár

A lángoló bárpult története

Ha már ilyen „kékfényes” témákba másztunk bele, a hétvégén a horvátországi Károlyvárosban (Karlovac) működő Monaco műintézményben azt ötlötték ki, hogy extra attrakcióval kedveskednek a vendégeknek.

Ez a lángoló söntés volt, amelyet úgy hoztak volna létre, hogy lelocsolják a jobb sorsra érdemes bárpultot valamilyen tömény szesszel, és egy alkalmas pillanatban meggyújtják.

A látványosság eredményeként 7 ember szenvedett égési sebeket, közülük ketten kórházi ápolásra szorultak.

A szemtanúk vallomása szerint, a szerencsétlen pincérnő ügyetlenül öntötte a szeszt a söntésre, és így kigyulladt a kezében tartott üveg is.

Ezt – ösztönösen cselekedve – elhajította, mire az üveg Molotov-koktélként landolt valahol a vendégek között. Amikor látta, hogy mi történt, a pincérnő elájult, ezzel is fokozva a felfordulást.

A tulajdonos – aki mindent a tapasztalatlan pincérnőre kent – az esetet követően közölte, hogy a Monaco diszkó bezár.

Azt hiszem minden további kommentár felesleges.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava