Connect with us

Szerbia

Vučić összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot, a fia Moszkvában van

A szerb elnök felhívta a figyelmet arra, hogy március 7-én az amerikai nagykövetség azt tanácsolta az amerikai állampolgároknak, hogy kerüljék az oroszországi bevásárlóközpontokat és koncerttermeket, erre az utóbbira a műsorvezető emlékeztette a szerb elnököt, aki nemigen vette jónéven a helyesbítést. Vučić az oroszországi eseményeket követően nagy biztonsági összefogást tervez a szolgálatok és a rendőri szervek között

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A szerb elnök a Prva TV műsorában jelezte a nemzetbiztonsági tanács összehívását
A szerb elnök a Prva TV műsorában jelezte a nemzetbiztonsági tanács összehívását a moszkvai események miatt (Forrás: Screenshot) (Forrás: Screenshot, Prva TV)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb elnök szombat délelőttre összehívta a Nemzetbiztonsági Tanács ülését a moszkvai terrortámadás miatt. A szerb elnök erről az országos frekvenciával rendelkező Prva TV stúdiójában beszélt, majd legőszintébb részvétét fejezte ki Oroszország polgárainak és vezetésének, és egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy a terroristákat vagy bíróság elé állítják, vagy likvidálják őket az orosz hatóságok. A szerb elnök szombaton várhatóan elrendeli a szerbiai bevásárlóközpontok és stadionok fokozott őrzését. Vučić arról is beszélt, hogy a fia is Moszkvában van, ahol a szerb labdarúgó válogatottnak szurkolt, de nagyon felidegesítette magát a nemzeti tizenegy gyenge játéka miatt.

Biztonsági tanácsülés Moszkva miatt

A szerb elnök felhívta a figyelmet arra, hogy március 7-én az amerikai nagykövetség felszólította az USA állampolgárait, hogy kerüljék az oroszországi bevásárlóközpontokat, és a koncerttermeket, erre az utóbbira a műsorvezető emlékeztette, amit Vučić nemigen vett jónéven, utalt is rá egy kósza beszólással.

A “jól értesült szolgálatok” között a szerb elnök megemlítette a briteket is.

– Ez azt jelenti, hogy az ő szolgálataik elfogtak bizonyos beszélgetéseket, megszerezték az információkat, és tudták, hogy ez fog történni

– mondta Vučić, aki az események egyenes következményének nevezte, hogy még inkább elmérgesül a konfliktus Ukrajnában, ami által egyre közelebb kerülünk egy globális konfliktushoz, ez szerinte több áldozatot követelhet, mint a második világháború.

A szerb elnök a Prva tévében

A szerb elnök a Prva tévében azt is megemlítette, hogy beszélt a fiával, de nem tudja, hogy biztonságban van-e (Forrás: Prva)

Szerbiában fokozzák a készültséget

Az interjúban Vučić megemlítette, hogy Szerbia a világ egyik legbiztonságosabb országa, de ennek ellenére sürgette, hogy minden szükséges intézkedést megtegyenek.

– Számomra fontos, hogy közöljük a rendőrséggel és a biztonsági szolgálatokkal, hogy nagyobb számban őrizzék a bevásárlóközpontokat és a stadionokat

– mondta a szerb elnök, aki arra is utalt, hogy az Oroszország-Szerbia (4:0) meccs során biztonsági mulasztásokat tapasztalt, szerinte ugyanis nem fordulhat elő, hogy a nézők közül bárki is berohanjon a pályára.

– De nem mi vagyunk háborúban, egy háborúban álló ország ilyesmit nem engedhet meg magának, és biztos vagyok abban, hogy Putyin elnök megtalálja azokat, akik a támadásokat elkövették, és tovább javítja a szolgálatok munkáját

– jelentette ki a szerb államfő, aki a hazai helyzetről szólva megjegyezte, hogy Belgrád a világ legbiztonságosabb városai közé tartozik, vagyis benne van az első tíz százalékban, de ezzel sem lehetnek elégedettek, Belgrádnak a világ három legbiztonságosabb városa közé kell tartoznia.

– Az azonnali intézkedések mellett abszolút titkosszolgálati védelem alá kell helyezni az országot, amiben részt kell vennie a Biztonsági Tájékoztatási Ügynökségnek (BIA) és a Katonai Biztonsági Ügynökségnek (VBA)

– jelentette ki Vučić azzal a nagy “biztonsági hálózattal” kapcsolatban, amelybe minden szolgálatot bevonnak, beleértve ebbe a különböző rendőri testületeket is.

A szerb elnök újabb törvényeket helyezett kilátásba a biztonsági helyzettel kapcsolatban, miután Szerbiában egyre inkább divatba jönnek a késeléses támadások.

– Egyre több a késeléses támadás, ezért jelentősen növeljük azoknak a büntetési tételét, akiknél bármilyen hidegfegyvert találunk

– hangsúlyozta Vučić, aki a moszkvai eseményektől erősen elkanyarodva sokadik alkalommal jegyezte meg, hogy Szerbia nem akar háborút Koszovóban. Ettől függetlenül Szerbiában egy jó kis “koszovózás” az élet sava és borsa, ezért nincs olyan nyilvános elnöki szereplés, amely alkalmával ne kerülne rá sor.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava