Connect with us

Szerbia

Jack Sparrow csak kitüntetést kapott, Lord Voldemort viszont szerb állampolgárságot

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Vajon Roxfort is szerb föld lesz, ahol Lord Voldemort Nagyúr a nagy úr?
Vajon Roxfort is szerb föld lesz, ahol Lord Voldemort Nagyúr a nagy úr? (Forrás: X-platform)
Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Lord Voldemort, született Tom Rowle Denem, angol eredetiben: Tom Marvolo Riddle, az egyik legnagyobb gonosztevő a Harry Potter köré szőtt történetben, mégis szerb állampolgárságot kapott, pedig tudvalévő, hogy Szerbia a leginkább békeszerető ország a Balkánon, amelytől távol áll minden galádság. Az viszont egyértelmű, hogy a szerb elnök szeret híres emberek társaságában megjelenni, ezen a téren Josip Broz Tito óta nem változott semmi. Aleksandar Vučić egy hónappal ezelőtt tűnt fel a TikTokon több munkatársával egyetemben, hogy megnyerje azokat a szavazókat, akik az életkoruknál fogva nem emlékezhetnek a kilencvenes évekre, amikor Voldemorthoz hasonló árnyak népesítették be a volt Jugoszláviát.

A wučići TikTok

A szerb elnök nemrégiben köszönt be a fiatalok körében népszerű közösségi csatornára, amelyen közel egy hónap alatt majdnem harminc videót tett közzé, ezeken nem szokványos élethelyzetekben látható, kutyát simogat, autót vezet, a hasonmásával sakkozik (természetesen ő mattol be neki), olasz miniszterelnököt puszilgat lassítva és megzenésítve, palacsintát süt, labdával dekázgat, amit aggódva figyel még Messi is. Nem a palacsintasütést, hanem a dekázást.

És nem utolsó sorban a magyar miniszterelnökkel biliárdozik, mert hát, mint fogalmaz, nem a győzelem a fontos, hanem a barátság.

A TikTok csatornán a legnézettebb videó az, amelyen a szerb elnök azt kérdezte a publikumtól: vajon tisztában van-e azzal, hogy Lord Voldemort szerb? Nem szerb állampolgár, hanem szerb? A kettő természetesen nem ugyanaz, mert valaki lehet úgyis szerb, hogy nem szerb állampolgár, erre kismilliomegy példa van. Tehát szerb.

Aztán a következő képkockákon ennek bizonyítására Ralph Fiennes nem a születési anyakönyvi kivonatát mutatta meg, hanem a szerb útlevelét és a szerb igazolványát, amelyet hat évvel ezelőtt kapott Vučićtól, aki most a TikTok-állampolgároknak mutatta meg azt a pillanatot, amikor Voldemort szerbbé válik, mondjuk azért, hogy így szabaduljon meg a főgonoszi identitástól, mert aki szerb, az nem lehet főgonosz.

Főleg, hogy ha a Tom Riddle helyett netalán felveszi a Toma (Tomislav) Ridlić nevet.

Mindez 2017-ben történt, de a tiktokereknek most is tetszett, mert 1,6 millióan nézték meg az erről szóló videót, amelyet csak a két hasonmásos és a palacsintasütős videó közelített meg, a nézettség tekintetében ezek vannak egymillió fölött, a többi százezertől-ötszázezerig terjedő nézettséggel szomorkodhat.

Felkerült a videók közé az a felvétel is, amely a Szerb Haladó Párt (titkos) call centerében készült, amivel a szerb elnök személyes jelenlétével igyekezett legalizálni azoknak a fiataloknak a tevékenységét, akik a Szerb Haladó Pártnak gyűjtenek szavazókat a december 17-i választásokra, arról azonban nem értesültünk, hogy a szerb elnök kapott-e borítékot a megfelelő helyen, miután ő is felhívott egy gyanútlan állampolgárt, majd megállapította, hogy a call centerezés igazi bányamunka.

– Tako je kralju

– vagyis így van, királyom, mint ahogy azt egy csápoló megjegyezte a népes trollos közönségből.

Voldemort és a szerb népszaporulat

Szerbiában nincsen baj a népszaporulattal, főleg azoknak az esetében, akik ötven, hatvan vagy éppen 70 éves korukban születnek.

A legújabb ilyen szerb Steve Wozniak, az Apple társalapítója, aki december 6-án vette át a szerb útlevelét a szerb elnöktől, amiért – mint Vučić hangsúlyozta, egy büdös dinárt sem adtak neki, vagyis egy kanyi vasat sem kapott, még a repülőjegyét is maga fizette.

Voldemort és a többiek, videók a szerb elnök TikTok oldaláról

Voldemort és a többiek, videók a szerb elnök TikTok oldaláról

Az Associated Press, és ezáltal szinte az egész amerikai sajtó azt írta, hogy Wozniak a december 17-i parlamenti és (részleges) helyhatósági választások előtt érkezett Szerbiába, ami nyilvánvalóan Aleksandar Vučić elnök és populista jobboldali kormánypártja számára jelentett erősítést.

– Most már azzal büszkélkedhetünk, hogy ez a számítógépes zseni egy szerb, aki élete nagy részét Amerikában tölti, de eljön néha az ő Szerbiájába is

– mondta Vučić a Wozniakkal folytatott találkozó után, amire vendége azzal tromfolt, hogy ezentúl azt mondja a barátainak, hogy ő egy Amerikában élő szerb, aki élete végéig népszerűsíteni kívánja Szerbiát.

– A feleségemmel (aki házastársi jogán szintén kapott szerb állampolgárságot) nyaralunk, és elindultunk körbeutazni a Duna-parti városokat. Még soha nem voltunk Belgrádban, csodálatos

– jelentette ki Wozniak, aki az internet tanúsága szerint 2019-ben már járt Budapesten, de lehet, hogy most is szívesen átugrana a leves, vagyis az óceán túloldaláról egy másik Duna-parti városba, ha esetleg megkínálnák egy magyar állampolgársággal, a jó az egészben pedig az, hogy még a repülőjegyét is maga fizetné.

Miután a TikTokról volt szó a cikk elején, most csak annyit jegyeznénk meg, hogy nem esne le az állunk, ha meglátnánk az szerb elnök által számítógépes zseninek nevezett Wozniakot a vučići TikTok-oldalon.

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava