Connect with us

Karcolat

BAGIRA SZERBIÁBAN BÓKLÁSZIK: Átmászott a kerítésen a kiskunhalasi fekete párduc?

Közzétéve:

a megjelenés dátuma:

English
szerbiaban jár már a kiskunhalasi fekete párduc?
?c=28513&m=1380644&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 2 perc

A Vajdasági Erdőgazdaság (Vojvodinašume) közvállalat zombori fiókszervezete hivatalosan közölte, hogy fekete párducot láttak az Apatin határában, amiről nem bizonyosodott még be, hogy azonos-e a kiskunhalasi fekete párduccal. Ott bukkant fel a szellemként mozgó állat, amerre két évvel ezelőtt egy felfegyverzett szarvas is sétálgatott. Vajon mi történik, ha ez a szarvas találkozik találkozik a „puszta lábbal” védekező párduccal?

Ezt viccnek szántuk a hivatalos közlés szerint azonban a fekete párduc valóban arra felé bóklászik, és ez egyáltalán nem tréfa, erről cirill betűs papír is van, amit a hirdetés alatt be is mutatunk. (A cikk elolvasása után nyugodtan kattintsanak a hirdetésre!)

A dokumentumot kiadó Vajdasági Erdőgazdaság szerint a ragadozó rendkívül veszélyes, ezért arra kérik a lakosságot, hogy „vigyázzanak magukra és szeretteikre”.

1668087424 thumbnail Image 1 1

A rövid közleményben egyúttal arra szólítják fel a környék lakóit, hogy ha bárki is meglátja Bagirát, azonnal értesítse az illetékes, vagyis a legközelebbi rendőrkapitányságot.

Feltéve, ha a párduc nem látta meg őt, mert akkor kisebb az esély a rendőrök kihívására.

Azonos a kiskunhalasi fekete párduccal?

Ezen a ponton felvetődik egy következő kérdés, miszerint az Apatin környékén őgyelgő fekete párduc azonos-e azzal a nagymacskával, amelyet Kiskunhalas környékén láttak, mert ha igen, akkor tovább okvetetlenkedünk, vajon Bagira miként jutott át a kerítés túloldalára, talán a migránsok által ottfelejtett létrákon?

Vagy netalán a határőrök észlelték a bőre színe alapján könnyen felismerhető migráns állatot, és áttessékelték a kerítés túloldalára.

Ha viszont az apatini és a kiskunhalasi fekete párduc nem egy és ugyanaz, akkor még súlyosabb a helyzet, mert akkor viszont annak lehetünk a szemtanúi, hogy a fekete párducok is migrálni kezdtek Európa felé, az egyik már átjutott a kerítésen, a másik még nem, Brüsszel pedig fizesse ki a kerítés árát!

Ha már a kerítésnél tartunk, akkor van itt még más is, ami szinte már súrolja a „fekete humor” határát – fekete humor a fekete párducról, kerítés nélkül – vajon Szerbiában értesítette-e valaki a migránsokat, akik mostanában erdőn-mezőn laknak, vagy ha a hideg miatt egyre kevésbé is laknak – de árkon-bokron keresztül haladnak a magyar határ & kerítés felé. És mivel migránsból arrafelé van bőven, így Bagira aligha marad éhen, amit persze, a migránsoknak egyáltalán nem kívánunk.

De az is lehet, hogy egy jól értesült párducról van szó, aki megértette a világ fontos és kevésbé fontos vezetőinek sarm el-sejki üzenetét a felmelegedéssel kapcsolatban, és máris elindult észak felé, mert tudja, hogy otthon egyre melegebb a helyzet, esetleg későn értesült arról, hogy néhány évvel ezelőtt Oscar-díjra jelölték, és még eddig jutott el Ámerikáig, ahol minden évben megoszkárolják a filmipart.

De félre a tréfával, nem csak a medve nem játék, hanem a fekete párduc sem, ezért csak felfegyverzett szarvasok társaságában járjon bárki is az apatini határban, legyen az migráns vagy bennszülött!


danyi zoltan a dogeltakarito 728 120 ?c=4784&m=0&a=438898&r=DanyiZolt%C3%A1n%3AAd%C3%B6geltakar%C3%ADt%C3%B3&t=pi

Horvátország

JÖN A QANON: Aranyhalak a világhálón, avagy a vakcinával Billgéjc tényleg csippeket ültet az emberekbe?

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

English
qanon
?c=28513&m=1380644&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 2 perc

1997-ben a világ lakosságának csupán 1,7 százalékának volt hozzáférése az internethez. Ez időközben megváltozott, ma csak annak nincs hozzáférése, aki ezt valamiért nem akarja, beleértve a masszai tehénpásztorokat és az inuit halászokat is. Ma már mindenki tartalmat fogyaszt, és sajnos, szinte mindenki tartalmat kreál, elképesztő mennyiségben.

És akkor jött a QAnnon

A tartalomgyártók közül sokan azt feltételezik, hogy a átlagember kevesebb ideig képes összpontosítani, mint az aranyhal, és ha ebből indulunk ki, akkor érthető a YouTube, a Facebook, a Twitter és legfőképp a Tik-tok térhódítása.

Minden a „cuki” meg „édi” macskaképekkel és videókkal kezdődött, a hüllőemberekkel folytatódott, majd jött az oltásellenesség, a lapos föld és végül a QAnon.

A mozgalom az Egyesült Államokból indult, ahol a sejtelmes Q – akinek kilétét máig titok fedi – a többnyire jobboldali szélsőségesek e-tanyáján, a 4chanen elkezdett prédikálni, miután mindenhonnan kitiltották.

A QAnon mondavilágának központjában Trump elnök áll, illetve az elnök titkos háborúja a világot igazgató baloldali elit ellen.

Amerikában tehát Donald Trump „hardcore hívei” Q köré gyűltek, aki bennfentes információkat közöl Trump elnök titkos harcáról a „deep state” ellen, vagyis a demokraták, Hillary Clinton, a Rothschild család, Bill Gates és a hasonlók által vezetett bűnözői világelittel szemben.

Ez voltaképpen egy hosszú történet, de tekintettel az aranyhalakra, mindjárt a végére ugrunk, ma a dogma úgy szól, hogy a világ hatalmasai pedofil hálózatot tartanak fenn, amely meggyötört gyermekek mellékveséjéből nyert, adrenalin alapú kábítószert biztosít számukra.

Ezek közé rontott be Szent Donald fehér lován, lángpallossal.

Billgéjc csipjei és a vakcina

Ebben a sokak szerint „agyzsibbasztó hülyeségben” hisz több millió ember világszerte, Európában több százezer, és számuk szinte napról-napra növekszik, annak ellenére, hogy szinte mindegyik jelentős közösségi médium, megosztóoldal kitiltott minden QAnonnal kapcsolatos megnyilvánulást.

A QAnon a Balkánon is jelen van, pillanatnyilag még elég szégyenlősen, mielőtt a Facebook letiltotta volna őket, Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban megközelítőleg 8000, Szerbiában pedig közel 3000 ember vallotta magát a mozgalom tagjának.

De a QAnonnal rokonszenvező emberek száma nyilván ennél jóval több a Balkánon.

Ide lehet sorolni mindazokat akik az 5G hálózat ellen hadakoznak, akik úgy vélekednek, hogy a koronavírus egy nem létező, vagy mesterségesen előállított valami, amit azért találtak ki, hogy rabszolgasorsba döntsenek bennünket, illetve azokat, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy a elleni oltással „a Billgéjc csippeket akar beültetni az emberekbe”, hogy követni, illetve ellenőrizni tudja őket.

Horvátországban az internetes mozgolódás a nemrégen lezajlott zágrábi merénylet után verte ki a biztosítékot, amikor a kormány rádöbbent arra, hogy valamit kezdeni kell a szinte két évtizedig ártalmatlan folklórként kezelt gyűlöletbeszéddel, szélsőséges megnyilvánulásokkal.

Egy olyan országban, ahol a lakosság szinte egyharmada hazaárulónak tartja a miniszterelnököt a szerb kisebbséggel való megbékélési politikája miatt, illetve ahol feketén játszi könnyedséggel gépkarabélyt, harci puskát, kézigránátot, páncéltörő rakétát lehet beszerezni pár száz euróért, igazán nem lehet mindegy, hogy ki mit fecseg a közösségi médiában.

Különösen nem, ha ez a nagy leszámolással kecsegtető QAnon, vagy a szerbek lepuffantásáról álmodozó hazafiakkal kapcsolatos.Az olvasás folytatása

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Kultúra

Utazás

Egészség

KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!

Hirdetés

A BALK a világban

HirdetésTíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: