Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

ADRIA: Jön az áradat, ezért ne vegyünk házat rögtön a tenger mellett

siraly part adria
A VÍZ URALMA: az Adria átlagos vízszintje az utóbbi 30 évben 10 centivel emelkedett (Forrás: Twitter)

Olvasási idő: 2 perc

A csütörtökön Splitben megrendezett kétnapos éghajlatváltozási konferencián arra figyelmeztettek, hogy az Adrián nem szabad közvetlenül a mellett építkezni, mivel azokat az éghajlatváltozás és a megemelkedett tengerszint által okozott árvizek sújthatják. A spliti Medils-ben (Mediterrán Élettani Intézet) megtartott tanácskozáson és szakértők vettek részt, megrendezésére pedig az Interreg EU-projekt keretében került sor. Szóval a bő lére eresztett elmélkedések veleje, hogy ha valaki jutányosan árul nekünk tengerparti házat az Adrián, rögtön a tenger mellett, azt ne vegyük meg.

A tanácskozáson ugyanis elhangzott, hogy az Adria átlagos vízszintje az utóbbi 30 évben 10 centivel emelkedett, ami arra enged következtetni, hogy a tengerszint 2100-ig akár egy méterrel is feljebb lehet.

Aki most legyintett, hogy szokásos klímahiszti, az ne tegye, mert a jelenlegi helyzet is olyan, hogy kedvezőtlen széljárás esetén a tenger néha-néha elönti az alacsonyabban fekvő területeket és ez tulajdonosi szempontból sok bosszúságot és kiadást jelent.Az üzlet az üzlet

Persze az emberek zöme nagy ívben tesz a Waterworld közeledésére, mint ahogyan Pompei lakosai sem hitték igazán, hogy kitörhet a vulkán.

Míg Dalmácia -lázban ég, a mai - rangadó miatt, amit ha igaz telt ház, 30 ezer néző előtt játszanak, olyanok is akik komoly pénzeket akarnak keresni.

Így a szomszédban, Montenegróban a bijelai Adriatic 42 hajógyár hivatalosan október 28-án nyitja meg kapuit, és a világ egyik legnagyobb jachtja – a Black Pearl – lesz az első a megajachtok javítására és karbantartására szolgáló egyedülálló hajógyár dokkjában – mondta az Adriatica 42 vezérigazgatója, Rade Antolović a Mina- ügynökségnek.

Az Adriatic 42 az első évében 14 szuperjacht javítását tervezi, és öt év alatt ezt a számot 109 megajachtra akarják növelni.

Nagy ambícióink vannak, mert minden ügyfelünk számára megteremtjük az előfeltételeit annak, hogy világszínvonalú szolgáltatást kapjanak. Ennek érdekében több mint 40 millió eurós beruházással biztosítottuk a legjobb infrastruktúrát, például az új generációs, milliókat érő, 180 méter hosszú, 37 méter széles, tízezer tonna kapacitású úszódokkot, amely lehetővé teszi a világ legnagyobb jachtjainak a fogadását

– ecsetelte dicsekedve a vezérigazgató az új hajógyár nagyszerűségét.Vége az utcai bulizásnak

városában a városatyák úgy döntöttek, hogy véget vetnek a fiatalok utcai bulizásának. Kellő szigorral felfegyverkezve meghozták a közrenddel és csendháborítással kapcsolatos vadiúj rendeletet, amelynek értelmében a város területén záróra után, éjjel 2 és reggel 6 óra között tilos lesz vidámkodni az éttermek és bárok teraszain, illetve ezek környékén.

Valamilyen pénzbírságokat is kilátásba helyeztek, de mindehhez sok szerencsét kívánunk nekik. Mivel Horvátországban, így Varasdon sincs elég , mi arra gyanakszunk, hogy nem lesz, aki érvényt szerezzen a rendeletnek, a dolce vita pedig tovább folyik az utcákon, tereken. Mindegy. Az a fő, hogy a városatyák ismét tanúságát tették bölcsességüknek és a lakossági érdekek elkötelezett védelmének. Erre akár ihatnánk is valamit, mert még nincs két óra!

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: