Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

BULGÁRIA ÉS MAGYARORSZÁG: Máris kiderült, hogy ki nem támogatja Ukrajna NATO-tagságát

zelenszkij
ZELENSZKIJ EGY DOKUMENTUMMAL: Kilenc tagország támogatta Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz, és felszólította mind a 30 tagállamot, hogy fokozza a Kijevnek nyújtott katonai segélyt (Forrás: Twitter)

Olvasási idő: 1 perc

Kilenc közép- és kelet-európai NATO-tagállam elnökei közös nyilatkozatban ítélték el, hogy annektálta egy részét, és támogatásukról biztosították azt a kijevi kérést, hogy nyíljon meg Ukrajna előtt a NATO- felé vezető út. A közös nyilatkozat két nappal azután fogalmazódott meg, hogy Vlagyimir bejelentette négy ukrajnai terület elcsatolását Ukrajnától, amit a Nyugat területrablásnak minősített. A dokumentumot Lengyelország, Románia, Szlovákia, a Cseh Köztársaság, Észtország, Lettország, Litvánia, Montenegró és Észak-Macedónia államfői írták alá. A Politico nemzetközi hírportál szerint az aláírók közül feltűnően hiányzik a magyar és a bolgár államfő.

Az elnökök a közös nyilatkozatban leszögezték, hogy soha nem ismerik az elcsatolt területek orosz bekebelezését. Ezért azt követelik, hogy “Oroszország haladéktalanul vonuljon ki az általa megszállt összes ukrán területről”, és egyúttal felhívták a NATO többi tagját, hogy növelje a Kijevnek nyújtott katonai támogatást.

Hangsúlyozzuk, hogy kiállunk Ukrajna szuverenitása és területi épsége mellett– írták a kilencek, akik nem voltak tizenegyen, mert és nem volt az aláírók között, amit természetesen Oroszországban is észrevettek, legalábbis, ami Bulgáriát illeti.

A Lenta orosz hírügynökség arról számolt be, hogy az egyik kelet-európai ország “megtagadta” Ukrajna NATO-ba való felvételét, vagyis hogy bolgár elnök nem támogatta a kilenc közép- és kelet-európai ország kezdeményezését Ukrajna ával kapcsolatban.

Az orosz hírügynökség a bolgár elnöki közleményre hivatkozva megjegyzi, hogy Radev támogatja ugyan a dokumentum többi állásfoglalását, de nem ért egyet az Ukrajna NATO-tagságának elfogadásával kapcsolatos szövegrésszel.

A bolgár elnök szerint Ukrajna észak-atlanti szövetségbe történő belépéséről az ukrán válság megszűnése és a helyzet békés rendezése után kell dönteni.

A Lenta itt egy élés kanyart vett, és azzal kezdett el foglalkozni, hogy “az iráni külügyminisztérium szerint, az , és az általa vezetett NATO provokatív akciói okolhatók az ukrajnai ért”.

Az iráni kitérő kevésbé kapcsolódik a témához, mint az, hogy Ukrajna nemrégiben nehézfegyvereket kért Bulgáriától, a bolgár védelmi miniszter azonban ezt nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva elutasította.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: