Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

SZOKÁSBA JÖTT: Bulgáriában másfél éven belül negyedszer szavaznak

bulgaria terkep gigapixel art scale
ISMÉT SZAVAZNAK: Bulgáriában ismét választásokat tartanak (Forrás: MTI)

Olvasási idő: 1 perc

A bolgárok vasárnap 18 hónapon belül immár negyedik alkalommal választanak új parlamentet valamivel nagyobb szavazási hajlandóság közepette, mit legutóbb. A központi választási bizottság szerint az előrehozott választáson a zökkenőmentesen zajlik, bár 15 helyen meghibásodott az elektronikus szavazási rendszer, ezért ezeken a szavazóhelyiségekben papírlapokat használnak. A -kutatások azt mutatják, hogy Bojko Boriszov GERB pártja nyeri a választásokat, de aligha tud partnereket találni a kormányalakításhoz.

A választási bizottság közleménye szerint a választásokon 12 934 szavazóhelyiséget nyitottak, ebből 775-t az országon kívül. Papíralapú szavazás 3264 helyen folyik, ebből 454 külföldön.

Bulgáriában minden örben szavaznak, bár egyes körzetekben a tervezettnél később nyitották meg az urnákat.Bulgáriában délelőtt 11 órakor 8,9 százalékos volt a részvétel. Ez valamivel magasabb, mint a legutóbbi napján ugyanebben az időpontban mért 8,6 százalék.

Hivatalos közlés szerint délelőtt 10 panasz érkezett a központi választási bizottsághoz, köztük kettő a választás napján folytatott tiltott kampányolásról és a szavazóhelyiségeken belül készített pollról szól.

A választás előtt a bolgár hatóságok szervezett választási csalást lepleztek le, és ezzel kapcsolatban az ország több pontján letartóztatásokat hajtottak végre. A melletti Pernikben a például olyan listákat talált, amelyek azoknak a személyeknek az adatait tartalmazták, akik hajlandók eladni szavazataikat.

A közelmúltban a legutóbbi koalíciós kormányhoz tartozó Demokratikus bírálta a hatóságokat, amiért nem vizsgálták ki a választók megfélemlítését a előtt.

Becslések szerint az országban és külföldön 6,7 millió bolgár szavazhat a mai választásokon, amelyen több mint 6700 jelölt verseng a 240 parlamenti hely valamelyikének megszerzéséért a 48. bolgár nemzetgyűlésben.

Bulgáriában a szavazóhelyiségek este 8-kor zárnak, de a választási törvény lehetővé teszi a szavazás meghosszabbítását ott, ahol sor keletkezik, a szavazást azonban este 9-ig mindenképpen be kell fejezni.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: