Connect with us

Migráció

ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓ: Az albánok megszállják Angliát

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

2022 08 07 201927
?c=28513&m=1380644&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 4 perc

A Daily Mail beszámolója szerint a La Manche csatornán átjutó tíz bevándorló közül négy nem éhínség vagy háború elől menekül, mivelhogy Albániából érkezik. A brit napilap vasárnapi száma ezt egy titkos katonai jelentésre hivatkozva írja. Egyes hírek szerint az albán rendőrség ezért összekötő tisztet küld Doverbe, hogy segítsen kezelni a növekvő problémát.

Békés, de szegény

A most kiszivárgó vagy kiszivárogatott brit dokumentum szerint a csatornán kis csónakokkal átkelő tíz migránsból négy a békés Albániából származik, ahol a Daily Mail megállapítása szerint 25 éve nem volt háború.

A kérdéssel foglalkozó brit lap szerint a szigetországban most először kerül nyilvánosságra olyan hivatalos jelentés amely feltárja, hogy a csatornán átkelő illegális bevándorlók legnagyobb hányada olyan gazdasági migráns, aki visszaél Nagy-Britannia „nagylelkű” menekültügyi rendszerével, és ez alátámasztja Priti Patel belügyminiszter véleményét, amely szerint a csatornán átkelők többsége „valójában gazdasági bevándorló”, és „nem valódi menedékkérő”.

A brit lap ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy Albániában magas a szegénységi ráta, de egy békés országról van szó, amelynek vezetői az EU-csatlakozásról tárgyalnak.

Sir Iain Duncan Smith, a Konzervatív Párt korábbi vezetője szerint ez a fenyegetés, amellyel Nagy-Britannia most szembesül, nem menekültügyi kérdés, hanem gazdasági migrációs probléma, ami arra készteti az emberkereskedőket, hogy visszaéljenek a menekültügyi rendszerrel, amit „egyszerűen nem lehet tolerálni”.

A jobboldali politikus szerint ez teljesen egyértelmű bizonyíték mindazokkal szemben, akik a „liberális baloldalon sírnak”, hogy Nagy-Britannia engedjen be bárkit, aki csak jön.

A jelentés megállapításai

A The Mail on Sunday által közzétett jelentés szerint a brit haditengerészet és a katonai hírszerzés kilenc bűnbanda tevékenységét figyelte, amelyekről feltételezik, hogy az átkelések jó részét szervezték és irányították.

A dokumentumból kiderült, hogy ezen a nyáron mindössze hat hét alatt összesen 1075 albán kelt át a La Manche csatornán a bandák által szervezett „csónakos túrákon”.

A hivatali titokként megjelölt anyagból egészen pontosan az derül ki, hogy idén június 1-e és július 12-e között érkezett 2863 migráns közül 1075 – vagyis 37,5 százalék – albán nemzetiségű volt.

Más nemzetek valójában eltörpülnek Albánia mellet, az onnan származó illegális bevándorlók számát illetően. Messze az albánok mögött „kullognak” az irániak, akiknek csak 373 migránst sikerült „kitermelniük”, őket követi 363 afgán, 217 iraki, 162 szíriai és 163 eritreai.

A jelentés azt is megállapította, hogy a embercsempészetre szakosodott bandák „annyira leleményesek”, hogy a felfújható csónakokat nem közvetlenül a francia tengerparti településeken vásárolják, hanem az interneten szerzik be közvetlenül a kínai gyártóktól, és maguk szállítják őket Észak-Franciaországba.

A bandák közül kettő – a Dragon és Lotus kódnévvel illetett – a csónakok „testreszabását” kérte a kínai cégektől, ami alatt a járművek növelését kell érteni, hogy minél több migráns szállhasson fel rájuk.

A megfigyelés folyamán a francia hatóságok nem tájékoztatták Nagy-Britanniát a meghiúsított átkelési kísérletekről, amivel hátráltatták a bandák tevékenységének teljes feltérképezésére irányuló erőfeszítéseket.

A brit hadsereg hírszerzési művelete odahaza is akadályokba ütközik, mindenekelőtt az „erőforrások hiánya” korlátozza a feltáró tevékenységet, pedig Boris Johnson volt miniszterelnök prioritásként kezelte a csempészbandák elleni fellépést.

Az Izotróp hadművelet

Brit szakértők úgy vélik, hogy a csatornán történő átkelés szervezése során különösen fontos szerep jut a közösségi médiának, az embercsempészek ugyanis a TikTokon közzétett videókkal hirdetik a „szolgáltatásaikat”, amelyekért 5500 fontot (2,5 millió forintot) is elkérnek.

Egy ilyen videón például, amelyet július 14-én tettek közzé, albán férfiak egy csoportja látható, amint kibontják országuk „feketesasos zászlaját”, miközben egy zsúfolt csónakon „ringatóznak” Nagy-Britannia felé haladva.

Tavaly 28 526 illegális bevándorló kelt át a csatornán, ez a szám azonban idén várhatóan megduplázódik. Múlt hétfőn 696 migráns érkezett a szigetországba, ahol ez a szám napi rekordnak számít ebben az évben.

A migránsválság miatti növekvő indulat közepette a brit kormány az év elején a katonaságot bízta meg a probléma kezelésével.

A kiszivárgott dokumentumból kiderül, hogy az Izotróp hadművelet – a katonaság válasza a határsértésekre – elemzői úgy vélik, hogy kilenc különálló szervezett bűnözői csoport működik a francia partok mentén, mindegyik saját kódnevet kapott, így Dragon, Lotus, Gorgon, Behemoth, Colossus, Titan, Tiamat, Hydra és Leviathan néven emlegetik őket.

A Hydra fedőnevű embercsempész-banda a vizsgált időszakban 302 albánt szállított át a csatornán Nagy-Britanniába, ami az általuk mozgatott összes migráns 62 százalékának felel meg.

A Dragon névre keresztelt banda volt a legaktívabb, hat hét alatt 18 utat szervezett meg, és 887 migránst csempészett át a csatornán, köztük 278 albánt. Működésének epicentruma a Gravelines városában lévő Petit Fort Philippe strand. A banda hálózatát feltehetően súlyosan „összekuszálta” egy nagy rendőri akció, amely 39 személy letartóztatáshoz vezetett Franciaországban, Németországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban.

A brit hadsereg műholdakat és drónokat használ az egyes bandák tevékenységi helyeinek beazonosítására és az átkelések figyelésére, miközben a szakértők további nyomokat keresnek a hajókon.

Ha ezek az emberek tényleg nem az életüket mentve érkeznek ide, akkor nem a brit adófizetők dolga, hogy eltartsák őket

– jelentette ki Richard Tice, aki az igencsak ellentmondásos Nigel Farage-tól örökölte meg a Reform UK vezetői posztját.

Kevés az albán tolmács

Egy brit belügyminisztériumi forrás szerint Nagy-Britanniában a nagyszámú „albán turista” érkezése miatt hiány van albán tolmácsokból, akik segítenék a megnövekedett számú migránssal kapcsolatos tevékenységet.

A Daily Mail értesülése szerint az albán rendőrség ezért összekötő tisztet küld Doverbe, hogy közreműködjön a növekvő probléma kezelésében.

A londoni kormány szerint megengedhetetlen, hogy növekszik az „átjárás” a csatornán, a menekülteknek ugyanis mindig az első biztonságos országban kell menedékjogot kérniük, ahelyett, hogy életüket kockáztatnák, és a kíméletlen bűnbandák zsebét tömnék.

tolnai otto szemeremekszerek 3 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=TolnaiOtt%C3%B3%3ASzem%C3%A9rem%C3%A9kszerek3
Horvátország

Egy grúziai embercsempész kis híján elgázolta az őt megállítani akaró horvát rendőrt

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Grúziai sofőr
A horvát rendőrök előállították a grúziai sofőrt (Forrás: Nova TV, screenshot)
?c=5941&m=425288&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 3 perc

A horvát rendőrség közzétette annak a csütörtöki incidensnek a részleteit, amely során egy migránsokat szállító grúziai embercsempész majdnem elgázolt egy rendőrt a Horvátország és Bosznia-Hercegovina határán lévő Metković közelében. A horvát rendőr elugrott a közeledő jármű elől, és ezzel kerülte el, hogy a kerekek alá kerüljön. A sofőr ellen hivatalos személlyel szemben ellövetett emberölési kísérlet miatt indulhat eljárás. Egy zágrábi civil szervezet az esettel kapcsolatban megjegyezte, hogy a törökországi és szíriai földrengéseket követően megnövekedhet a térségből érkező migránsok száma, miután az embercsempész Szíriából és Törökországból érkezett migránsokat szállított.

Magyar rendszámú kombit vezetett

A nyomozást végző Dubrovnik-Neretva Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya és a metkovići határrendészeti kirendeltség közölte, hogy egy magyar rendszámú kombi sofőrje nem állt meg a rendőr jelzésére, hanem belelépett a gázba, és a járművel neki akart hajtani az őt megállásra felszólító rendőrnek.

A rendőr elugrott a jármű elől, majd elővette a pisztolyát, amellyel rálőtt a távolodó járműre.

A szolgálatban lévő rendőr két lövést adott le a jármű bal első kerekére, hogy megakadályozza az elkövető távozását. Az incidens során szerencsére senki sem sérült meg, sem a rendőr, sem az elkövető, de sértetlenek maradtak a migránsok is

– jelentette ki Zoran Tikvica, a Dubrovnik-Neretva Redőrség vezetője a zágrábi Nova tévének nyilatkozva.

A migránsokat szállító jármű a lövések ellenére folytatta az útját, és csak két kilométerrel később állt meg. A sofőr kiugrott a kombiból, és beszaladt az erdőbe, ahol hat órás keresés után találták meg.

A rendőrségi vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a járművet egy 43 éves grúziai állampolgár vezette, aki hét szíriai és török állampolgárságú migránst szállított.

Itt jegyzendő meg, hogy a grúziai és a török állampolgároknak nincs szükségük vízumra ahhoz, hogy belépjenek Bosznia-Hercegovinába, ezért a törökök gyakran használják a bosznia-hercegovinai útvonalat, hogy bejussanak az Európai Unióba.

Ugyanez vonatkozik az Orosz Föderáció állampolgáraira is, az utóbbi időben ezért szaporodtak meg a boszniai-horvát határon a csecsenek és az oroszok, akik sok esetben a katonai behívó elől menekülve szeretnének bejutnia Horvátországba, ahol menedéket kérnek.

Brüsszel január 30-án szólította fel Bosznia-Hercegovinát, hogy tagjelölt országként hangolja össze vízumpolitikáját az Európai Unióval, miután tavaly december 15-én megkapta az említett státuszt.

Ennek a hosszabb kitérőnek az a lényege, hogy mind a török migránsok, mind a grúziai embercsempészek könnyedén bejuthattak Bosznia-Hercegovinába, viszont a horvát határt átlépve fennakadtak a „rendőrségi hálón”.

A „felvezető autó”

A horvát rendőrök a fent említett magyar rendszámú kombin kívül, de még annak feltartoztatását megelőzően, a Metkovićhoz közeli Čarapine fizetőkapunál egy lengyel rendszámú személyautót is megállítottak, amelyben három grúziai állampolgár tartózkodott.

Grúzia

A Čarapine fizetőkapu (Screenshot)

A nyomozás megállapította, hogy ők voltak a magyar rendszámú kombi előfutárai, esetleg „felvezetői”, akiknek az volt a dolguk, hogy a migránsokat szállító járművezetőt információkkal lássák el a horvátországi rendőrök mozgásáról az Nyugat-Európába vezető útvonalon.

A grúziai embercsempészek közül a legkomolyabb büntetésre a migránsokat szállító kombi vezetője számíthat, mert őt „súlyos gyilkossági kísérlet elkövetésével vádolják szolgálatot teljesítő hivatali személlyel szemben, a többiek megússzák a tiltott határátlépés és a tiltott horvátországi tartózkodás bűncselekményének elkövetése miatt történő meggyanúsítással.

A hét török és szíriai állampolgárt, akikről kiderült, hogy illegálisan lépték át a horvát államhatárt, kitoloncolják, vagyis visszafogadási eljárás keretében visszaküldik őket abba az országba, amelyből illegálisan beléptek Horvátországba, azaz Bosznia-Hercegovinába.

Vagyis adnak nekik még egy lehetőséget, hogy újra próbálkozzanak egy másik embercsempész banda segítségével, amely ügyesebb lesz, mint amilyenek a grúziaiak voltak.

A földrengést követően több migráns érkezhet

A migránsokat segítő Are You Syrious zágrábi civil szervezet arra figyelmeztet, hogy a szíriai és törökországi földrengések követően megnövekedhet a térségből Európa felé tartó migránsok száma, erre utaló jelek állítólag már tapasztalhatók a török határon.

Az Európai Unió most is hozhatna olyan döntést, mint Ukrajna esetében, és ennek alapján ideiglenes védelmet nyújthatna azoknak a személyeknek, akik a földrengések miatt hagyják el Törökországot

– jelentette ki Marko Ćušić, az Are You Syrious munkatársa, aki hangsúlyozta, hogy a földrengések, a természetei csapások, vagy például az éhínség elől menekülök nem élveznek semmiféle nemzetközi védelmet, ezért az illegális migránsok számát növelik, és könnyen válnak az embercsempészek áldozatává.

trauma betegseg ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi
Az olvasás folytatása

Migráció

Mohammed Tetouani Horgosi Királysága, és annak művészeti élete

Közzététel:

a megjelenés dátuma

A királyság bélyegzője
A királyság bélyegzői (Forrás: N1)
tolnai otto szemeremekszerek 3 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=TolnaiOtt%C3%B3%3ASzem%C3%A9rem%C3%A9kszerek3
Olvasási idő: 5 perc

Szerbia és Magyarország határán működött Mohammed Tetouani Horgosi Királysága, amelynek uralkodója egy marokkói férfi, bizonyos Mohammed Tetouani volt. Ez a királyság saját címerrel és pecséttel is rendelkezett, ráadásul saját „udvari művészei” is voltak, akik a királyukat dicsérték, és éltették. Erről a belgrádi N1 televízió készítette egy hosszú dokumentumfilmet, amelyet hétfőn este mutattak be annak örömére, hogy a film riporterét a Vajdasági Független Újságírók Szövetsége díjazta. Ez a cikk nem tartalmazza a filmben bemutatott makkhetesi és zombori eseményeket, azokról a BALK olvasói már korábban értesülhettek. Itt inkább arra törekedtünk, hogy azokat a háttértevékenységeket tárjuk fel, amelyeket az embercsempészek folytatnak.

Mohammed Tetouani Horgosi Királysága

Szerbia területén az utóbbi időben több csempészhálózat is működött, illetve működik ma is, amelyek közül az egyik annyira megerősödött, hogy Vajdaság területén létrehozta a maga „királyságát”, és azt az egyik vezető embercsempészről neveztek el Mohammed Tetouani Horgosi Királyságának.

Momammed – aki az egyik vajdasági csempészbanda vezetője volt – a Marokkó északi részén fekvő mediterrán kikötőből, Tetouan városából származik – és Horgos mellett hozta létre a maga „harabáját”, vagyis csempésztáborát, amelyet a szerbiai rendőrség 2022 novemberében számolt fel.

Ez a „haraba” több mint két éven át a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezett menekültek ezreinek volt ideiglenes otthona, amíg azok arra vártak, hogy az embercsempészek átvigyék őket a magyar-szerb határon, amely mindössze „pár lépésre” volt az úgynevezett Horgosi ​​Királyságtól.

Hallottam a harabáról. Azt mondták, hogy egy jó hely, ahol meg lehet szállni, de amikor odamentem, láttam, hogy ez nem igaz, olyan, mint egy dzsungel

– nyilatkozta a belgrádi N1-es televíziónak egy bizonyos Magbul, aki Szíriából érkezett.

A „hamis állam hamis útleveleket” is állított ki, amelyekre a migránsoknak Európába érve lehet szükségük, miután Tetouani bandája bejutta őket az „ígéret földjére”.

A harabában az emberek, amikor kifizetik a 3000 eurós összeget, eltölthetnek egy-két, vagy esetleg három napot, amíg a főnökök mindent előkészítenek, és kiküldik az embereket (a migránsokat) a határra
Csak néhány videó a YouTube-ról, amelyek Mohammed Tetouani Horgosi Királyságáról szólnak

Csak néhány videó a YouTube-ról, amelyek Mohammed Tetouani Horgosi Királyságáról szólnak (Screenshot)

– tette hozzá Magbul, aki megjegyezte, hogy akinek nincs pénze, annak esélyei sincs arra, hogy haladjon előre, merthogy ez egyedül nagyon nehéz.

A helyzetismerők szerint a „királyságban” élt egy személy, aki arról gondoskodott, hogy az embereknek legyen elegendő élelmük és vízük, minden rendben menjen, és ne legyenek konfliktusok.

Egy szíriai migráns elmondta a dokumentumfil készítőinek, hogy „a főnököknek voltak beosztottjaik”, – olyan 18-20 éves fiatalok, akik a hivatalos táborokba is bejáratosak voltak.

Igen. Ott is vannak embereik, hivatalos személyek, vagy éppen mások. Mindenhol. Szerbiában mindenhol vannak embereik

– mondta egy meg nem nevezett migráns, aki arról is beszélt, hogy a „főnökök” a magyar rendőrökkel is kapcsolatban lehettek.

A főnököknek vannak kapcsolataik, nem tudom, hogy pontosan kikkel, de lehet, hogy a magyar rendőrökhöz is van kapcsolatuk, nem tudom pontosan. De meg vannak a módszereik. Minden patronnak (főnöknek) megvan a módszere, hogy mikén jusson át a határon

– tette még hozzá a migráns, aki szerint ezeket a módszereket a főnökök a tökélyre fejlesztették.

Mit tudunk Mohammed Tetouaniról?

Eltekintve attól, hogy marokkói származású, keveset, vagyis majdhogynem semmit – nem tudjuk, hogy Mohammed Tetouani hogy néz ki, és hogy valóban ez-e az igazi neve. De országának igazi pecsétje van/volt, igazi királyi címerrel.

Telefonszáma könnyen elérhető, az elküldött üzenetre viszont automatikus válasz érkezik, főleg ha szerbül ír neki a buzgó riporter.

Köszönjük az érdeklődést. Jelenleg nem vagyunk elérhetőek, de a lehető leghamarabb válaszolunk

– jött az automatikusan generált üzenet, igazi válasz azonban soha nem érkezett.

A közösségi oldalakon viszont találhatók olyan videók, amelyekkel egyes migránsok/menekültek köszönetet mondanak Tetouani országának, például így:

Azok, akik meg akarnak érkezni, akik Tetouaniban vannak, azok épségben megérkeznek. Köszönöm.

Vagy így:

Mohammed Tetouani országának, Yusefnek, Shinuinak és Bilalnek, Isten óvjon meg benneteket a szenvedéstől és a gyötrelemtől, minden tisztelet mindenkinek.
A királyság vidám alattvalói az alábbi videóból

A királyság vidám alattvalói az alábbi videóból (Screenshot)

Egy harmadik videó szerint a marokkóiak a „világ királyai”, így persze nem csoda, hogy Tetouaniát is ők uralják.

Azonban a több tucat profilon lévő több száz videó sem volt elegendő a szerb rendőrségnek ahhoz, hogy a „Horgosi ​​Királyságra” felfigyeljen. Ahhoz lövéseknek kellett eldördülniük, mert mint minden király, Mohammed Tetouani sem szereti, ha a területét, vagyis modern politikai kifejezéssel élve, „területi integritását” veszélyeztetik.

Hirtelen történt valami, amit nem értettünk, mert olyan emberek támadtak ránk, akiket nem ismertünk, ránk támadtak, kalasnyikovokkal, és pisztolyokkal lőttek ránk

– mesélte egy marokkói migráns, aki ezzel megerősítette, hogy egy darab földért indult a háború, merthogy a rivális csempésztábor mindössze néhány kilométerre volt Mohammed harabájától.

Az ezt követő razziában a szerb rendőri erők csak Horgos területéről 600 embert „szállítottak el”, és ezáltal Mohammed harabáját kiürítették.

A Vajdaságban nem a horgosi volt az egyetlen „királyság”, amelyen keresztül migránsok százai, vagy inkább ezrei haladtak át, és taposták le egymás sarkát az Európa felé vezető úton.

Bánátban, Ókeresztúr (Srpski Krstur) környékén, a Gyála és Tiszasziget közötti átkelő közelében szintén volt egy hasonló haraba, kommuna vagy nevezzük akárminek, amelyet szintén a marokkóiak hoztak létre, mert mint már fenn kiderült, ők a világ királyai.

A Horgosi Királyság művészeti élete

Mohammed Tetouani Horgosi Királyságában szépen fejlődött a kulturális élet, aminek az egész világ a szemtanúja lehetett, és lehet még ma is.

A YouTube-n most is látható az a videó, amelyet Mohammed Tetouani Horgosi Királyságában forgatott Dadlee tunéziai és Lady Miro algériai rapper, mindössze 50 méterre a magyar határtól.

A történet azzal indul, hogy Dadlee a telefonján nézi még odahaza, hogy valaki hogyan mássza meg a magyar kerítést, és ennek láttán kedve támad ahhoz, hogy maga is útra keljen.

Lady Miro és Daddle megénekelte Tetouaniát, forrás: YouTube. Az indításhoz kattints a videóra!

Közben Lady Miro is megérkezik Tetouaniába, útja során egy fekete pólót visel, amelyen az a szerb felirat volt olvasható, hogy „üdvözöljétek az anyátokat”, miközben a dalban név szerint is megemlítésre kerül a tetouani birodalom.

Még mondja valaki, hogy a magyar kerítésnek semmiféle hatása nem volt az arab művészetre!

A videóból az is kiderült, hogy a Horgosi Királyságban jutott bőven pénz a kultúrára, és fegyver is akadt szép számmal, miközben a migránsok csöppet sem szomorúak amiatt, hogy útra keltek.

hajnal bolygo 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=IsaacAsimov%3AAHajnalbolyg%C3%B3robotjai&t=pi

Végül előkerültek a létrák is, amelyekkel a dalos kedvű migránsemberek megrohamozzák a magyar kerítést.

Királyság

Lady Miro egy másik dalát ezzel a Szabadkán készült fotóval reklámozza az egyik zenei csatornán (Forrás: Spotify)

A videó akár propagandaanyagnak is tekinthető, amellyel a „horgosi birodalom” népszerűsítette magát. Hasonló „társadalmi hirdetésekkel” tele vannak a közösségi csatornák, ami azt jelzi, hogy az embercsempészek egy kis művészettel és „oktatófilmek” garmadával „tolják meg” az üzletet.

A népszerűsítésnek ez a módja arra utal, hogy a Szerbiában, illetve a Vajdaságban embercsempészettel foglalkozó bandák határokon átnyúló szervezetek, amelyek a Balkántól távol veszik rá későbbi áldozataikat – mondjuk egy videóval, mint Dadlee-t -, hogy minél többen keljenek útra, így aztán jól lenyúlhatják őket, amikor Tetouaniába, vagy egy hasonló, általuk ellenőrzött átmeneti táborba érkeznek.
Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Könyvek a Lírától

Utazás

Hirdetés

A BALK a világban

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: