Connect with us

Migráció

ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓ: Az albánok megszállják Angliát
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Daily Mail beszámolója szerint a La Manche csatornán átjutó tíz bevándorló közül négy nem éhínség vagy háború elől menekül, mivelhogy Albániából érkezik. A brit napilap vasárnapi száma ezt egy titkos katonai jelentésre hivatkozva írja. Egyes hírek szerint az albán rendőrség ezért összekötő tisztet küld Doverbe, hogy segítsen kezelni a növekvő problémát.

Békés, de szegény

A most kiszivárgó vagy kiszivárogatott brit dokumentum szerint a csatornán kis csónakokkal átkelő tíz migránsból négy a békés Albániából származik, ahol a Daily Mail megállapítása szerint 25 éve nem volt háború.

A kérdéssel foglalkozó brit lap szerint a szigetországban most először kerül nyilvánosságra olyan hivatalos jelentés amely feltárja, hogy a csatornán átkelő illegális bevándorlók legnagyobb hányada olyan gazdasági migráns, aki visszaél Nagy- Britannia “nagylelkű” menekültügyi rendszerével, és ez alátámasztja Priti Patel belügyminiszter véleményét, amely szerint a csatornán átkelők többsége “valójában gazdasági bevándorló”, és “nem valódi menedékkérő”.

A brit lap ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy Albániában magas a szegénységi ráta, de egy békés országról van szó, amelynek vezetői az EU-csatlakozásról tárgyalnak.

Sir Iain Duncan Smith, a Konzervatív Párt korábbi vezetője szerint ez a fenyegetés, amellyel Nagy- Britannia most szembesül, nem menekültügyi kérdés, hanem gazdasági migrációs probléma, ami arra készteti az emberkereskedőket, hogy visszaéljenek a menekültügyi rendszerrel, amit “egyszerűen nem lehet tolerálni”.

A jobboldali politikus szerint ez teljesen egyértelmű bizonyíték mindazokkal szemben, akik a “liberális baloldalon sírnak”, hogy Nagy- Britannia engedjen be bárkit, aki csak jön.

A jelentés megállapításai

A The Mail on Sunday által közzétett jelentés szerint a brit haditengerészet és a katonai hírszerzés kilenc bűnbanda tevékenységét figyelte, amelyekről feltételezik, hogy az átkelések jó részét szervezték és irányították.

A dokumentumból kiderült, hogy ezen a nyáron mindössze hat hét alatt összesen 1075 albán kelt át a La Manche csatornán a bandák által szervezett “csónakos túrákon”.

A hivatali titokként megjelölt anyagból egészen pontosan az derül ki, hogy idén június 1-e és július 12-e között érkezett 2863 migráns közül 1075 – vagyis 37,5 százalék – albán nemzetiségű volt.

Más nemzetek valójában eltörpülnek Albánia mellet, az onnan származó illegális bevándorlók számát illetően. Messze az albánok mögött “kullognak” az irániak, akiknek csak 373 migránst sikerült “kitermelniük”, őket követi 363 afgán, 217 iraki, 162 szíriai és 163 eritreai.

A jelentés azt is megállapította, hogy a embercsempészetre szakosodott bandák “annyira leleményesek”, hogy a felfújható csónakokat nem közvetlenül a francia tengerparti településeken vásárolják, hanem az interneten szerzik be közvetlenül a kínai gyártóktól, és maguk szállítják őket Észak- Franciaországba.

A bandák közül kettő – a Dragon és Lotus kódnévvel illetett – a csónakok “testreszabását” kérte a kínai cégektől, ami alatt a járművek növelését kell érteni, hogy minél több migráns szállhasson fel rájuk.

A megfigyelés folyamán a francia hatóságok nem tájékoztatták Nagy- Britanniát a meghiúsított átkelési kísérletekről, amivel hátráltatták a bandák tevékenységének teljes feltérképezésére irányuló erőfeszítéseket.

A brit hadsereg hírszerzési művelete odahaza is akadályokba ütközik, mindenekelőtt az “erőforrások hiánya” korlátozza a feltáró tevékenységet, pedig Boris Johnson volt miniszterelnök prioritásként kezelte a csempészbandák elleni fellépést.

Az Izotróp hadművelet

Brit szakértők úgy vélik, hogy a csatornán történő átkelés szervezése során különösen fontos szerep jut a közösségi médiának, az embercsempészek ugyanis a TikTokon közzétett videókkal hirdetik a “szolgáltatásaikat”, amelyekért 5500 fontot (2,5 millió forintot) is elkérnek.

Egy ilyen videón például, amelyet július 14-én tettek közzé, albán férfiak egy csoportja látható, amint kibontják országuk “feketesasos zászlaját”, miközben egy zsúfolt csónakon “ringatóznak” Nagy- Britannia felé haladva.

Tavaly 28 526 illegális bevándorló kelt át a csatornán, ez a szám azonban idén várhatóan megduplázódik. Múlt hétfőn 696 migráns érkezett a szigetországba, ahol ez a szám napi rekordnak számít ebben az évben.

A migránsválság miatti növekvő indulat közepette a brit kormány az év elején a katonaságot bízta meg a probléma kezelésével.

A kiszivárgott dokumentumból kiderül, hogy az Izotróp hadművelet – a katonaság válasza a határsértésekre – elemzői úgy vélik, hogy kilenc különálló szervezett bűnözői csoport működik a francia partok mentén, mindegyik saját kódnevet kapott, így Dragon, Lotus, Gorgon, Behemoth, Colossus, Titan, Tiamat, Hydra és Leviathan néven emlegetik őket.

A Hydra fedőnevű embercsempész-banda a vizsgált időszakban 302 albánt szállított át a csatornán Nagy- Britanniába, ami az általuk mozgatott összes migráns 62 százalékának felel meg.

A Dragon névre keresztelt banda volt a legaktívabb, hat hét alatt 18 utat szervezett meg, és 887 migránst csempészett át a csatornán, köztük 278 albánt. Működésének epicentruma a Gravelines városában lévő Petit Fort Philippe strand. A banda hálózatát feltehetően súlyosan “összekuszálta” egy nagy rendőri akció, amely 39 személy letartóztatáshoz vezetett Franciaországban, Németországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban.

A brit hadsereg műholdakat és drónokat használ az egyes bandák tevékenységi helyeinek beazonosítására és az átkelések figyelésére, miközben a szakértők további nyomokat keresnek a hajókon.

– Ha ezek az emberek tényleg nem az életüket mentve érkeznek ide, akkor nem a brit adófizetők dolga, hogy eltartsák őket

– jelentette ki Richard Tice, aki az igencsak ellentmondásos Nigel Farage-tól örökölte meg a Reform UK vezetői posztját.

Kevés az albán tolmács

Egy brit belügyminisztériumi forrás szerint Nagy- Britanniában a nagyszámú “albán turista” érkezése miatt hiány van albán tolmácsokból, akik segítenék a megnövekedett számú migránssal kapcsolatos tevékenységet.

A Daily Mail értesülése szerint az albán rendőrség ezért összekötő tisztet küld Doverbe, hogy közreműködjön a növekvő probléma kezelésében.

A londoni kormány szerint megengedhetetlen, hogy növekszik az “átjárás” a csatornán, a menekülteknek ugyanis mindig az első biztonságos országban kell menedékjogot kérniük, ahelyett, hogy életüket kockáztatnák, és a kíméletlen bűnbandák zsebét tömnék.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban 8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban
Bosznia19 óra telt el azóta

8372: Srebrenicára utaló graffiti jelent meg a magyar és a szlovák nagykövetség falán Szarajevóban
5 (6)

TartalomjegyzékBékés, de szegényA jelentés megállapításaiAz Izotróp hadműveletKevés az albán tolmács A csillagok segítségével értékeld a cikket! [Összesen: 6 Átlag: 5]...

A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén
Fegyverzet2 hét telt el azóta

A szerb média szerint Orbán 66, és nem 26 BTR-t küld(ött) ajándékba Vučićnak, mi lesz a MiG-29-esekkel?
4.6 (5)

A magyar és a szerbiai hírek több ponton is eltérnek egymástól: magyar részről eladásról beszélnek, a szerbiai kormánymédia viszont arról...

A győzelmet nemcsak a Real Madrid szurkolói ünneplik, hanem a zágrábi Dinamo szimpatizánsai és a klub dolgozói is, mert ez nekik is pénzesőt jelent A győzelmet nemcsak a Real Madrid szurkolói ünneplik, hanem a zágrábi Dinamo szimpatizánsai és a klub dolgozói is, mert ez nekik is pénzesőt jelent
Horvátország2 hét telt el azóta

A Real Madrid győzelme pénzesőt hozott a zágrábi Dinamónak
5 (4)

Az fájlalható leginkább, hogy sem a Hajduk, sem az összes többi horvát csapat nem tud megbirkózni azzal a pénzügyi fölénnyel,...

Az EP-választásokon ezt kell megtölteni, erdélyi magyar képviselőkkel is például Az EP-választásokon ezt kell megtölteni, erdélyi magyar képviselőkkel is például
Erdély2 hét telt el azóta

Megvan Erdélynek a maga baja
3.7 (3)

Elemzők attól tartanak, hogy a tömbmagyarságban lesz alacsony a részvétel, mivel a politikából kiábrándult székelyek legyinthetnek egyet: „Úgyis magyar lesz...

A boszniai Szerb Köztársaság köztelevíziójának funkcióját betöltő RTRS ismét a Kreml szócsövének funkcióját töltötte be, amikor szó szerint idézte az SVR orosz titkosszolgálat közleményét újabb merényleteket vizionálva A boszniai Szerb Köztársaság köztelevíziójának funkcióját betöltő RTRS ismét a Kreml szócsövének funkcióját töltötte be, amikor szó szerint idézte az SVR orosz titkosszolgálat közleményét újabb merényleteket vizionálva
Bosznia2 hét telt el azóta

Az orosz hírszerzés Orbán és Vučić elleni merénylet lehetőségével riogat, a boszniai szerbek átvették
5 (3)

Az Oroszországi Föderáció Külső Hírszerző Szolgálatának (Служба внешней разведки Российской Федерации, SVR) információi szerint a „kollektív nyugat” két újabb célpontja...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava