Connect with us

Horvátország

HORVÁTORSZÁGI SZERENCSÉTLENSÉG: A sofőr is életét vesztette, lehet, hogy egy pillanatra elaludt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

A horvátországi buszbalesettel kapcsolatos szombat esti hírek szerint véglegesnek tűnik, hogy 12 ember vesztette életét a Jarek Bisaški és Breznički Hum települések közelében történt tragédiában, 18-an pedig súlyosan megsérültek. A halálos áldozatok között van az autóbusz sofőrje is.

Elaludt a sofőr?

A vizsgálat során kiderült, hogy a lengyel autóbusz sofőrje Zágráb felé haladva elveszítette az uralmát a jármű felett, amely jobbra fordult, áttörte a védőkorlátot, és kirepült az autópályáról.

A varazsdi (Varaždin) rendőrkapitányság vezetője úgy nyilatkozott a helyi médiának, hogy ennek következtében a sofőr is életét vesztette, viszont azt még nem sikerült megállapítani, hogy ki volt a váltótársa.

-32-en kerültek kórházba súlyos sérülésekkel. Néhány emberrel tudtunk beszélni, másokkal viszont nem, az egészségi állapotuk miatt

– nyilatkozta Predrag Benčić, varazsdi rendőrvezető, aki szerint a szerencsétlenség pillanatában az utasok többsége aludt, mivel a tragédia reggel 5 óra 40 perckor történt.

Benčić hozzátette, hogy a trauma és a sokk miatt egyébként is nehéz hitelt érdemlő információkhoz jutni, amíg a sérültek benyomásai nem rendeződnek, és nem épülnek fel.

A varazsdi rendőrfőnök szerint egyelőre azt sem lehet megállapítani, hogy a sofőr elaludt-e volánnál. A jármű júniusban ment át a műszaki vizsgán, ilyen szempontból valószínűleg minden rendben volt.

Miután a busz zarándokokat szállított Međugorjeba, a 44 utas között három pap és hat apáca is tartózkodott.

Sikoltozás és jajveszékelés

A Breznički Hum-i tűzoltók az elsők között érkeztek a helyszínre néhány perccel hat óra után, de őket már megelőzték Donji Marof-i társaik, akik az utasok kiszabadítása érdekében megkezdték a fémlemezek szétvágását az autóbuszon, amelynek az orra beszorult az út melletti csatornába.

– A busz az orrával mintha falnak ütközött volna

– jelentette ki a Varaždinske vesti hírportálnak a tűzoltók vezetője.

– Élesben ez egészen más, mint a gyakorlatokon, mert ilyenkor ablakokat kell betörni, lemezeket kell szétvágni, hogy emberi életeket mentsünk meg

– mondta Stjepan Jakopčić, aki úgy érzi, hogy ez volt élete legnehezebb napja.

A zarándoklatot Jaroslaw Milkowski szervezte, aki a tervek szerint maga is ezzel az autóbusszal indult volna Međugorjeba, csak közbejött egy haláleset.

– Ez borzalmasan fájdalmas dolog számomra. Főleg, hogy éppen ma temettem el az édesanyámat. Most jöttem haza a temetésről, és máris megyek a rendőrségre. Nagyon nehéz számomra, de Isten ítéletei, amelyeket ránk szab, ismeretlenek előttünk

– nyilatkozta egy lengyel hírportálnak a zarándoklat szervezője, akinek úgy halt meg az édesanyja, hogy megmentette a fia életét.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava