Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

HORVÁTORSZÁGI SZERENCSÉTLENSÉG: A sofőr is életét vesztette, lehet, hogy egy pillanatra elaludt

lengyel busz
TRAGÉDIA: A busz gyakorlatilag eltűnt a csatornában (Forrás: Twitter)
Olvasási idő: 2 perc

A horvátországi buszbalesettel kapcsolatos szombat esti hírek szerint véglegesnek tűnik, hogy 12 ember vesztette életét a Jarek Bisaški és Breznički Hum települések közelében történt tragédiában, 18-an pedig súlyosan megsérültek. A halálos áldozatok között van az autóbusz sofőrje is.

Elaludt a sofőr?

A vizsgálat során kiderült, hogy a lengyel autóbusz sofőrje Zágráb felé haladva elveszítette az uralmát a jármű felett, amely jobbra fordult, áttörte a védőkorlátot, és kirepült az autópályáról.

A varazsdi (Varaždin) rendőrkapitányság vezetője úgy nyilatkozott a helyi médiának, hogy ennek következtében a sofőr is életét vesztette, viszont azt még nem sikerült megállapítani, hogy ki volt a váltótársa.

32-en kerültek kórházba súlyos sérülésekkel. Néhány emberrel tudtunk beszélni, másokkal viszont nem, az egészségi állapotuk miatt

– nyilatkozta Predrag Benčić, varazsdi rendőrvezető, aki szerint a szerencsétlenség pillanatában az utasok többsége aludt, mivel a tragédia reggel 5 óra 40 perckor történt.

Benčić hozzátette, hogy a trauma és a sokk miatt egyébként is nehéz hitelt érdemlő információkhoz jutni, amíg a sérültek benyomásai nem rendeződnek, és nem épülnek fel.

A varazsdi rendőrfőnök szerint egyelőre azt sem lehet megállapítani, hogy a sofőr elaludt-e volánnál. A jármű júniusban ment át a műszaki vizsgán, ilyen szempontból valószínűleg minden rendben volt.

Miután a busz zarándokokat szállított Međugorjeba, a 44 utas között három pap és hat apáca is tartózkodott.

Sikoltozás és jajveszékelés

A Breznički Hum-i tűzoltók az elsők között érkeztek a helyszínre néhány perccel hat óra után, de őket már megelőzték Donji Marof-i társaik, akik az utasok kiszabadítása érdekében megkezdték a fémlemezek szétvágását az autóbuszon, amelynek az orra beszorult az út melletti csatornába.kis festett kabatok222kis festett kabatok

A busz az orrával mintha falnak ütközött volna

– jelentette ki a Varaždinske vesti hírportálnak a tűzoltók vezetője.

Élesben ez egészen más, mint a gyakorlatokon, mert ilyenkor ablakokat kell betörni, lemezeket kell szétvágni, hogy emberi életeket mentsünk meg

– mondta Stjepan Jakopčić, aki úgy érzi, hogy ez volt élete legnehezebb napja.

A zarándoklatot Jaroslaw Milkowski szervezte, aki a tervek szerint maga is ezzel az autóbusszal indult volna Međugorjeba, csak közbejött egy haláleset.

Ez borzalmasan fájdalmas dolog számomra. Főleg, hogy éppen ma temettem el az édesanyámat. Most jöttem haza a temetésről, és máris megyek a rendőrségre. Nagyon nehéz számomra, de Isten ítéletei, amelyeket ránk szab, ismeretlenek előttünk


– nyilatkozta egy lengyel hírportálnak a zarándoklat szervezője, akinek úgy halt meg az édesanyja, hogy megmentette a fia életét.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: