Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szlovénia

EGY HÉT UTÁN: Magyar helikopterek is mentek Szlovéniába tüzet oltani

ELINDULTAK: Magyar helikopterek mentek Szlovéniába
ELINDULTAK: Magyar helikopterek mentek Szlovéniába

Olvasási idő: 1 perc

A Honvédség is segít Szlovéniának – derült ki a magyar külgazdasági és vasárnap közzétett bejegyzéséből. A bejegyzéshez négy képet is csatolt, amelyeken a történetének legnagyobb ével küzdő megsegítésére induló egyik magyar honvédségi látható. A honvédelmi tárca két, légi tűzoltásra alkalmas Mi-17 típusú helikoptert küldött Szlovéniába 13 fős személyzettel.

Szlovénia és Olaszországban határán már több mint egy hete tűzvész pusztít, az oltásban a múlt héten osztrák, horvát, , szlovák és román tűzoltó repülők és helikopterek is segédkeztek, a románok a napokban érkeztek. Most is csatlakozott.

Európa-szerte szörnyű tüzek pusztítanak, a szomszédos Szlovéniának is kijutott sajnos a bajból. Büszkék vagyunk a Magyar Honvédség helikopteres egységére, akik segítettek szlovén bajtársaiknak a pusztítás megállítása érdekében– írta vasárnap este a Facebook-profilján a , a bejegyzésből azonban nem derült ki, hogy a magyar helikopterek mikor indultak Szlovéniába, illetve mióta vesznek részt a tűz oltásában.

Magyar sajtóértesülések szerint a magyar honvédelmi tárca két, légi tűzoltásra is alkalmas Mi–17 típusú helikoptert küldött Szlovéniába 13 fős személyzettel. A művelet koordinációját a szlovén védelmi és a magyar Honvédelmi Minisztérium közvetlenül intézi.

Tanja Fajon szlovén külügyminiszter Twitteren ül mondott köszönetet az országát segítőknek, így Magyarországnak is.

A szlovén tárcavezető köszönetét fejezte ki Ausztriának, Horvátországnak, Magyarországnak, Olaszországnak, Romániának, Szerbiának és Szlovákiának a szolidaritásukért.

A szlovén külügyminiszter külön is köszönetet mondott az osztrákoknak, akiknek az egyik helikopterük az első naptól részt vett a tűz oltásában, és napi 110 bevetést hajtott végre.

Fajon egy rövid videót is közzétett Twitter-oldalán, amelyen az osztrák gép fedélzetéről készült felvételek láthatók a kiégett területekről.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: