Connect with us

Szlovénia

AZ ESŐ OLTJA EL? Tizenöt faluból 700 embert evakuáltak a szlovéniai tűzvész során

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

OLTÁS: Vizet vesz fel az oltásban résztvevő egyik helikopter

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az olasz határ menti szlovéniai területeken a tűzoltók nagy erőfeszítései ellenére is terjednek a lángok. A tűzoltók a szárazföldről és a levegőből is próbálják megfékezni a tűz térhódítását, de a jelek szerint változást csak a jövő hétre jósolt csapadékos idő hoz, vagyis az igazi segítséget majd csak az eső jelenti.

Égi áldásra várva

A már nyolcadik napja pusztító tüzet jelenleg hat helikopter, a szlovén hadsereg Pilatus típusú gépe és egy horvát Canadair tűzoltó repülőgép oltja, a Delo ljubljanai napilap beszámolója szerint ma késő délután nagy oltóképességű román gépek is érkeznek a szlovének kisegítésére.

– Három nagyobb kapacitású román katonai repülőgép segítségére számítunk, amelyeknek késő délután kell Szlovéniába érkezniük

– jelentette ki Ervin Čurlič a szlovén polgári védelem képviselője, miután a román kormány jóváhagyta két 6000 literes, a Canadairekhez hasonló Spartan repülőgép és egy támogatást nyújtó Hercules Szlovéniába küldését.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter is a helyszínre látogat, hogy személyesen vegye szemügyre a helyzetet, és üdvözölje azoknak szerbiai helikoptereknek legénységét, amelyeket Szerbia küldött Szlovéniába.

A tűzzel két szerb helikopter mellett egy szlovák helikopter is küzd, amelyek egy szlovén rendőrségi és két szlovén katonai helikopternek segítenek. A legfrissebb jelentések szerint az oltásban már 11 helikopter vesz részt.

A többség hazatérhet

A szlovén hatóságok pénteken tizenöt falu hétszáz lakóját telepítették ki, a szombat reggeli jelentések szerint az evakuáció már csak két falura terjed ki, a többiek hazatérhetnek.

Szlovénia több körzetéből is mintegy 800 tűzoltó érkezik a helyszínre, hogy segítsen a fáradt társaknak, akik éjjel tartották a “tűzvonalat” az olasz határ közvetlen közelében lévő Opatje Selo előtt, ahol újabb gócpontok alakultak ki.

Az ország minden tájáról érkező tűzoltók és az önkéntesek nyolcadik napja oltják a tüzet, így már eléggé elfáradtak – írja a Delo.

Sokan a nyaralásukat szakították meg, ezért a kormány úgy döntött, hogy mindenkit kártalanít, aki részt vesz a tűzoltásban.

Napi nyolc órás oltásért 63 eurót, a nyolc óránál tovább tartó részvételért pedig 94,5 eurót kapnak a szlovén tűzoltók.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava