Connect with us

Ausztria

SZEREPEK: Schwarzenegger szerint vér tapad az európai kezekhez

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SVARCI: Az osztrák származású amerikai színész és politikus Európát hibáztatja azért, mert orosz energiahordozókat vásárol, és nem "zöldül" eléggé
Olvasási idő: 1 perc

A neves hollywoodi színész, Arnold Schwarzenegger – aki később politikai szerepeket is vállalt – élesen bírálta a Nyugatot, különösen Európát az ukrajnai háborúhoz való hozzáállása miatt. Szerinte ukrán vér tapad az európai kezekhez, mert az Ó-kontinens még nem tért át a zöld technológiákra.

Az általa alapított osztrák klímacsúcsnak üzenve az ausztriai származású amerikai színész és politikus szemrehányást tett az európaiaknak, mert orosz energiahordozókat vásárolnak ahelyett, hogy „zöldülnének”.

Mindannyian elszörnyedünk azoktól a képektől, amelyeket esténként látunk a hírekben. De legyünk őszinték önmagunkhoz!

– szólított fel rögtön az elején az emberek lelkiismeretére apellálva Schwarzenegger, alias Terminátor, aki egy matematikai egyenlet által, vagyis „képletesen szólva” magyarázta el az Ó-kontinens lakosságának, hogy mekkora felelősség nyomja a vállát, és mekkora bűn terheli a lelkét.

Számítása szerint Oroszország a háború első két hónapjában 1300 rakétát lőtt ki az ukrán városokra, ami szerinte 7,7 milliárd eurós költséget jelent.

Ez sok

– állapította meg Schwarzenegger, aki egyúttal megjegyezte, hogy ez idő alatt Európa 44 milliárd eurót küldött Oroszországnak az energiahordozókért.

Persze, az oroszok bosszankodnak, hogy katonáikat veszítenek, hogy jelentős mennyiségű fegyver, tank, repülő és mindenféle cucc megy veszendőbe, de azt mondják, hogy legalább nem kellett fizetnünk ezért a háborúért

– üzente alias Terminátor, aki hol az oroszok, hol az európaiak szerepébe képzelve magát azonnal fel is fedi, hogy szerinte ki finanszírozza az ukrajnai a háborút.

Az európaiak küldik nekünk a pénzt, ők finanszírozzák a háborút. Akárhogy is veszed, véres a kezünk, mert mi finanszírozzuk a háborút

– igyekezett az európaiaknak kiosztani a bűnbak szerepét az osztrák származású amerikai színész & politikus.

Le kell állnunk azzal, hogy hazudunk önmagunknak, mivel minden technológiai vívmány a rendelkezésünkre áll, hogy a fosszilis fűtőanyagot átadjuk a múltnak. Erkölcsi kötelességünk ezeket a technológiákat használni

– jelentette ki Schwarzenegger végül „igazi zöldnek” képzelve magát, akiből ezúttal leginkább az amerikai politikus jött elő, ők szeretnék ugyanis Európára, illetve az európaiakra kenni a felelősséget azért a háborúért, amelyben vastagon benne vannak.

?c=5941&m=425294&a=438898&r=&t=html
Horvátország

IDÉN MINDENT MEGNYERNEK: Horvátország a schengeni övezetben és az elődöntőben

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Horvátország a schengeni övezetben
Olvasási idő: 3 perc

Végül is, a Plenković-kormánynak sikerült megvalósítani minden külpolitikai stratégiai célkitűzését, az ország a jövő évet az eurozóna és a schengeni övezet új tagjaként kezdi. Ezzel egyetemben, a napokban az Egyesült Államokkal is sikerült aláírni a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást, amire egy szintén hosszantartó, tíz éves folyamat után került sor.

Évvégi összesítés

A nap embere Andrej Plenković miniszterelnök – legalábbis 16 óráig az volt, amíg a labdarúgó válogatott nem lépett pályára Katarban, és nem verte ki a brazilokat -, aki a pénteki kormányülésen szólt pár szót az örömteli eseményről, mármint a schengeni övezetről, mert „legyen bármekkora is” a horvát miniszterelnök, a délutáni mérkőzés eredményét ő sem tudta volna megjósolni.

Horvátország újabb egyhangú támogatást kapott EU-n belüli partnereitől, hogy Schengen tagjává váljunk, és ez azt jelenti, hogy az a 420 millió ember között vagyunk, akik élvezik a szabad mozgást a kontinensen. Szeretnék köszönetet mondani az EU-n belüli valamennyi partnernek a támogatásukért, azoknak a schengeni övezet tagoknak, akik nem tagjai az EU-nak, és még egyszer köszönetet mondok az Európai Bizottságnak

– jelentette ki bevezető felszólalásában, és köszönetet mondott mindenkinek Horvátországban, aki ezen a folyamaton dolgozott.

Ebben az évben valósítottuk meg a horvát terület összekapcsolását a Pelješaci híddal -, beléptünk az euróövezetbe, Schengennel lehetővé tesszük a szabad mozgást, ellenőrzés nélkül, többórás várakozás nélkül a határokon

– nyilatkozta Plenković, hozzátéve, hogy Schengeni övezet tagjaként lehetőség nyílik az áruk és személyek gyorsabb, könnyebb és olcsóbb mozgására, valamint a turisztikai forgalom erőteljes ösztönzésére, tekintettel arra, hogy a Horvátországba látogatók nagy része gépkocsival érkezik.

Plenx megemlítette Marko Primorac pénzügyminiszter amerikai tartózkodását is, mondván, hogy a kettős adóztatás eltörlése Amerikával „hatalmas előrelépés”. A miniszterelnök emlékeztetett a vízumok eltörlésére és Horvátország belépésére az amerikai globális beutazási programba.

Ez azt jelzi, hogy tovább mélyítjük a kapcsolatokat Washingtonnal, ami nagyon fontos mind globális szinten, mind a kétoldalú kapcsolatok összefüggésében. Január 1-je a horvátországi nemzetközi pozíció jelentős változásának pillanata

– állapította meg Plenković délelőtt, délután pedig a FIFA és a BBC helyezkedett arra az álláspontra, amiről a BALK már korábban írt Gary Linekert parafrazálva, miszerint a futball egyszerű játék. Huszonkét ember 120 percig kergeti a labdát, és a végén mindig a horvátok nyernek”.

Ettől kezdve már aligha kétséges, hogy valójában ki a nap embere Horvátországban, és nem csak Horvátországban. De térjünk vissza Schengenre, amire a fenti román mém is utal.

Nem mindenki elégedett

Plenković miniszterelnökkel ellentétben a román és a bolgár fél csalódottan fogadta a döntést melynek értelmében országaik továbbra is a schengeni övezet várótermében maradnak. Így például Vasile Blaga román európai parlamenti képviselő és volt belügyminiszter üzenetet küldött Karl Nehammer osztrák kancellárnak amiatt, hogy Románia nem lépett be a schengeni térségbe.

A Digi24 híradása értelmében Blaga azt mondta, hogy Ausztria belügyminisztere és kancellárja az oroszok kezére játszott.

Ha valaki nyer ebből a pozícióból, az Putyin

– kommentálta Blaga, aki szerint Nehammer kancellár létére hazudik. A Frontex szerint Románia ragyogóan végzi a dolgát a határon. Ausztria és Magyarország ezt nem teszi meg, és Horvátország sem.

Csak politikailag kis emberek folyamodnak ilyen hazugságokhoz

– mondta Blaga, és hozzátette, hogy ez a döntés frusztrációt fog okozni Romániában és Bulgáriában, és ha valaki nyer, az Oroszország lesz.

A dúlást-fúlást megtetézte azzal a kijelentéssel, miszerint itt lenne az ideje, hogy Románia felhagyjon a térdepeléssel, amikor a schengeni térségbe való belépésről van szó, egyúttal annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az uniós belügyminiszteri döntéstől függetlenül Románia 2023-ban csatlakozik a schengeni térséghez.

Blaga szerint a valódi okok, amelyek miatt Románia nem kapott zöld utat a schengeni övezetve, a belpolitikában, a gazdasági nyomásban és az orosz befolyásban rejlenek. Az interjú során ismét megtámadta Ausztriát és az ország politikusait.

Szinte minden osztrák politikus, ritka kivételektől eltekintve, az elmúlt 30 évben, kancellári vagy miniszteri megbízatásának lejárta után, különböző orosz vállalatok alkalmazottjává vált. Ez nem véletlen

– kommentálta a román politikus, akinek ez a kijelentése aligha nyeri el az osztrákok tetszését.

trauma betegseg ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi
Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Könyvek a Lírától

Utazás

Hirdetés

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: