Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Kőolaj

A SZANKCIÓK KÖVETKEZMÉNYE: Szerbia nem tud orosz kőolajat beszerezni

omisalj terminal
OLAJOS ÜGYEK: Omišalj, a háttérben a terminállal (Forrás: Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

A szerb bányászati és ügyi minisztérium megerősítette, hogy a NIS nem tud orosz kőolajat beszerezni a Horvátországon áthaladó Kőolajvezetéken () ül az újabb uniós szankciók bevezetését követően. Az N1 TV-társaság szerbiai csatornájának érdeklődésére a minisztérium közölte, hogy nem az egyetlen európai ország, amelyet érint az új uniós szankciócsomag, de hozzátetették, hogy mindent megtesznek az ellátás biztosítása érdekében.

A JANAF-on keresztül történő olajszállítás körül már korábban is jelentkeztek nehézségek, amikor az EU megtiltotta a “ arany” értékesítését és szállítását olyan harmadik országbeli cégeknek, amely orosz többségi tulajdonban vannak. Így a NIS szerb olajtársaság sem tudott volna kőolajat beszerezni, de végül felmentést kapott az embargó alól.

A hatodik uniós szankciós csomag elfogadását követően a szankciók most másképp érintik Szerbiát.

Az újabb szankciók megtiltják az orosz tengeri úton történő szállítását bármely kikötőn keresztül, a szerbiai NIS viszont éppen az omišalji (Horvátország) kikötőbe érkező tankerek által szerzi be a kőolajat

– közölte az illetékes szerb minisztérium.

Ez azt jelenti, hogy többé nincs lehetőség arra, hogy Horvátországon, illetve Omišaljon keresztül orosz kő érkezzen a pancsovai (Pančevo) finomítóba, de a NIS minden más típusú kőolajat álhat az orosz kivételével.

A szerb olajtársaság eddig is vásárolt máshonnan, például Irakból származó kőolajat a piaci árak függvényében. Szerbia tehát kizárólag Omišaljon keresztül tud kőolajat importálni, de nem kötelezően Oroszországból.

A közlemény szerint a következő időszakban a szerbek az ellátással kapcsolatos problémák megoldása mellett a kőolajkészlet növelésén dolgoznak, mivel a kőolajtermékekből képezett tartalék további biztonságot jelent a piacokon bekövetkező zavarok esetén.

A szerbiai bányászati ​​és energiaügyi minisztérium ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az új uniós szankciócsomag egyik várható következménye a keresletre nehezedő nyomás növekedése, mert más országok is keresnek majd alternatívákat az oroszországi olajimport helyettesítésére.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: