Connect with us

Szerbia

TUD VALAMIT: Elon Musk szerb ásványvizet inna

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

musk miakva
A cikk meghallgatása

A szerb médiajelentések szerint Elon Musk a Twitter után érdeklődik az újvidéki Minaqua ásványvízgyártó iránt, amelynek jódban gazdag ásványvizet palackoz. A hírt megerősítette az újvidéki gyár igazgatója is, de szerinte nem csak őket kereste meg a Tesla tulajdonosa.

– Igaz, hogy a Tesla megkeresett minket, és érdeklődött a termékeink iránt, de ez több más európai gyárral is megtörtént, amelyeknek természetes jódot tartalmazó vizük van

– kommentálta a hírt Sanja Bjelica, a Minaqua igazgatója, aki azt is elárulta, hogy jelenleg mintákat és elemzéseket készítenek, amelyeket elküldenek Kaliforniába.

Az igazgató szerint a cég nem eladó, de bizonyos mennyiségű ásványvizet hajlandók felkínálni Elon Musknak. Erről többet néhány hét múlva hajlandók mondani.

A jód stratégiai termék, a szervezetre gyakorolt jótékony hatása mellett véd a radioaktív sugárzástól is.

Ásványvizekben, például a Minaquában is, szerves formában fordulelő, ami élettani szempontból hatékonyabb, mint a gyógykészítményekbe “préselt” jód.

Az újvidéki Minaqua gyár részben külföldi tulajdonban van, a részvények többségét az ott dolgozók, és azok hozzátartozói birtokolják.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava