Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

BESZÉLGETÉS: Kidomborodott a szerb-horvát barátság

javitott kep
SZERB-HORVÁT NÉGYESFOGAT: Ana Brnabić, Andrej Plenković, Dragan Čović és Milorad Dodik
Olvasási idő: 1 perc

A Mostari Nemzetközi Vásáron nem csak Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter vett részt, hanem több régiós vezető, például a és a is, a bosnyákokat Fadil Novalić föderációs miniszterelnök képviselte. A vásáron kidomborodott a szerb-horvát barátság, vagy legalábbis nem látszott ellenszenv.

A találkozóra érkező horvát lekezelt Ana Brnabić szerb kormányfővel, és a szintén szerb származású bosznia-hercegovinai miniszterelnökkel, valamint Milorad Dodikkal, aki a szerbeket képviseli a bosznia-hercegovinai elnökségben.

A magasrangú vendégek az első sorban ültek. Az alábbi videóból kiderül, hogy a sor közepén ülő jobbján Ana Brnabić foglalt helyet, balján pedig , a Horvát Demokratikus Közösség bosznia-hercegovinai vezetője, mellette pedig Milorad Dodik a “atyaúristene”.

Az utóbbi időben Čović és igencsak jóban van, mivel együtt küzdenek a közös bosnyák ellenféllel. És mivel kettejük között nincs különösebb feszültség, így Plenkovićnak és Brnabićnak sem kellett csúnyán nézni egymásra.

És nem is néztek csúnyán, a fenti videóból úgy tűnik, hogy kedélyesen beszélgettek, bár Plenković kicsit udvariatlanul, karba font kézzel válaszolgatott a szerb miniszterelnöknek, aki inkább felé húzódott, és nem húzódott el tőle.

(A videó forrása: Nova TV, Dnevnik.hr)


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: