Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

HALÁLBÁNYA: Nyolcan meghaltak egy szerbiai bányaszerencsétlenségben

banja soko
Az Aleksinac közelében lévő bánya, ahol a szerencsétlenség történt (Screenshot)
Olvasási idő: 1 perc

Szerbiában nyolcan meghaltak és legalább húszan megsérültek, amikor beomlott a a közép-szerbiai Aleksinac közelében lévő Sokobanjában, és metán jutott be a munkatérbe, ahol azonban robbanás nem történt, a bányászok halálát fulladás okozta. Több bányászt a törmelékek alól mentettek ki a bányából, amelyben a idején 49 ember tartózkodott. A legfiatalabb áldozat 31 éves volt.

Hivatalosan is megerősített hírek szerint az egyik kamrában omlás történt, és ezt követően hirtelen nagy mennyiségű metángáz jutott be a munkatérbe. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a bányában robbanás történt, de ezt a helyszínre érkező illetékes miniszter cáfolta.

Zorana Mihajlović szerbiai gazdasági és energiaipari miniszter a “” bányában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az elhunyt bányászok megfulladtak a magas metánkoncentráció miatt.

Minden másodpercet rögzítettünk Nem volt robbanás, megfulladtak a magas metánkoncentrációtól

– jelentette ki a miniszter. Erre utal az is, hogy a kórházba szállított személyek nem szenvedtek súlyosabb sérüléseket.

A bánya igazgatója nem sokkal korábban úgy nyilatkozott, hogy nyolc szorgalmas munkást veszítettek. Az igazgató részvétét fejezte ki az életüket vesztett bányászok családtagjainak, egyúttal azonban a felelősséget is elhárította a történtek miatt.

A bányában alkalmazott biztonsági intézkedések a legmagasabb szinten vannak, de a metán most hirtelen szabadult fel, és nem tudtunk semmit sem tenni

– jelentette ki Drago Milinković, a Soko () bánya igazgatója a szerbiai médiának.

A szerencsétlenséget követően a legmagasabb szintről érkeznek a részvéttáviratok, többek között Aleksandar Vučić szerb és is együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Belgrádi sajtójelentések szerint különösen veszélyes báól van szó, amelynek 1908-as megnyitása óta számos helyszíne volt. A bánya 67%-os állami tulajdonban van, jelentősebb felújítást több mint húsz évvel ezelőtt hajtottak végre, miután 1998-ban 29 bányász vesztette életét egy robbanás következtében.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: