Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Macedónia

DIPLOMÁCIAI CSATATÉR: Észak-Macedónia öt orosz diplomatát utasít ki, hasonló lépés várható Moszkva részéről

bujar osmani szkopje
Bujar Osmani, Észak-Macedónia külügyminisztere (Screenshot)

Olvasási idő: 1 perc

Egyre inkább nem kívánatos személyekké válnak az diplomaták. Ez alól nem kivétel a Balkán sem, bár ott egy-két ország valószínűleg nem követi ezt a példát. De Észak- nem ezek közé fog tartozni, a balkáni ország külügyminisztériuma közölte, hogy öt orosz diplomatát utasítottak ki. A szkopjei bejelentésre Oroszoroszág már válaszolt is, érvényesülni fog a reciprocitás elve.

Az orosz diplomatákat Észak-Macedóniában nem kívánatos személlyé nyilvánították, és öt napot kaptak arra, hogy elhagyják a -balkáni országot.

Bujar Osmani, származású külügyminisztere hétfőn kérette be szkopjei ét, hogy átadja neki az irányítása alatt álló nagykövetségen szolgálatot teljesítő öt diplomata kiutasítására vonatkozó dokumentumot.A szkopjei vezetés titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva azt állítja, hogy az orosz diplomaták a diplomáciai kapcsolatokról szóló Bécsi Egyezménnyel össze nem egyeztethető tevékenységet folytattak, ezért kell elhagyniuk az országot.

Az észak- külügyminisztérium tavaly májusban és júliusban már kiutasított egy-egy orosz diplomatát az országból. mindkét esetben a reciprocitás elvét betartva reagált, és észak-macedón diplomatákat küldött haza.

A válasz most sem marad el, Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője ugyanis azt mondta, hogy a Kremlnek vissza kell vágnia Észak-Macedóniának az szkopjei orosz nagykövetség öt diplomatájának kiutasítása miatt.

A Nyugat által kirobbantott russzofób hisztériához való csatlakozással megerősítette, hogy kész meggondolatlanul feláldozni szuverenitását, és olyan döntéseket hozni, amelyek ellentétesek a társadalom hangulatával és az alapvető nemzeti érdekekkel

– folytatta Zaharova, aki úgy fogalmazott, hogy Oroszországnak meg kell tennie a megtorló intézkedéseket.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: