Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

LVIVBŐL SZÁRMAZNAK: Érkeznek az ukrajnai menekültek Eszékre is (videó)

rendkivuli jarat lviv
Rendkívüli járat (A kép illusztráció)
Olvasási idő: 1 perc

Kisgyermekes anyák érkeztek Ukrajnából Eszékre, a helyiek szállást kínálnak nekik. Csütörtökön délután 15 érte el Eszéket, az esti órákban újabb menekülteket vártak. Az éjszaka az nyugati határaihoz közeli Lvivben – ahonnan az Eszékre érkezett származnak – megszólaltak a szirénák, mint az a mellékelt videóban is látható, illetve hallható.

A kisgyermekes anyák egy ukrán ú autóbusszal érkeztek Eszékre, Lvivből és Nyugat-Ukrajna más részeiből származnak.

Mato Lukić alpolgármester, az -Baranyai Polgári Védelmi Főkapitányság vezetője a Hina hírügynökségnek elmondta, hogy a regisztrációt követően a menekülteket az eszéki Olimpija panzióban helyezték el.

Lukić azt is közölte, hogy az este folyamán újabb ukrán családokat várnak a Déli Sportcsarnokban található eszéki befogadóállomásra, akiket a regisztráció után tartós szálláshelyekre és panziókba küldenek.

Nagyon sok előkészített panziónk van a menekültek elhelyezésére, és a helyiek közül is sokan felajánlották, hogy magánszállásokon fogadják őket

– mutatott rá Lukić, aki egyelőre arra vonatkozóan nem rendelkezett megbízható információkkal, hogy hány menekült költözik Eszékre és Eszék-Baranya megyébe, hozzátette azonban, hogy miután a befogadóállomás 24 órás üzemmódban működik, így bármikor segíthetnek az oda érkezőknek.

Az eszéki alpolgármester közölte azt is, hogy a megye a következő napokban pszichológiai és szociális segítséget is nyújt az Eszéken és a megyében tartózkodó menekültek számára, segítik a gyerekek iskolai beilleszkedését, valamint kulturális és sportrendezvényeket is biztosítanak számukra.

Martina Hećimović, a Vöröskereszt helyi igazgatója megerősítette, hogy a szervezett szállásra való bekerülés előtt a menekülteket -tesztnek vetik alá, és a keresőszolgálat adatbázisába is felveszik őket.

A magánszállásokon tartózkodó menekülteket is szeretnék regisztrálni, hogy egészségügyi ellátásban részesülhessenek, és minden segítséget megkaphassanak.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A legfrissebb hírek szerint az arra számít, hogy Ukrajna orosz inváziója tízmillió ember át idézi elő. Stephane Dujarric ENSZ- szerint ebből körülbelül négymillió ember a szomszédos országokban találhat menedéket.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: