Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

KI A KÖVETKEZŐ? A boszniai szerbek vezetőjénél megértésre talált Ukrajna lerohanásának orosz megindoklása

lavrov dodik telefon
(Forrás: Oroszország szarajevói nagykövetségének Instagram-oldala)
Olvasási idő: 2 perc

szarajevói nagykövetsége közölte, hogy orosz telefonon tárgyalt Milorad Dodikkal, a bosznia-hercegovinai tagjával. Hivatalos orosz közlés szerint a telefonbeszélgetést a bosznia-hercegovinai fél kezdeményezte.

Ez a megfogalmazás esetleg azt jelezhetné, hogy Dodik az egész ország, tehát nevében cserélt véleményt Lavrovval, de ez nehezen hihető, mert a múltkorjában is csak a boszniai Szerb Köztársaságot képviselte, amikor Moszkvában járt.

Bizonyos értelemben a mostani telefonos beszélgetés a december legelején tartott Putyik- találkozó folytatása volt, amikor a boszniai szerbek legjelentősebb vezetője azért kereste fel az orosz fővárost, hogy kigazsulálja a boszniai szerbeknek az olcsó orosz gázt, amit meg is kapott.

ezt követően Szentpéterváron összefutott Alekszej Millerrel, a vezérigazgatójával, és elégedetten tért haza, mivel megfogalmazása szerint “nagyobb lett a csomag”, mint azt remélte.

A szarajevói orosz nagykövetség mostani közleménye szerint, amelyet az Instagramon hoztak nyilvánosságra, a Lavrov-Dodik eszmecsere során “véleményt cseréltek a decemberi Putyin-Dodik megállapodás implementálásáról, és felvázolták az ebben az irányban történő erőfeszítések intenzívebbé tételét”.

Ezt a diplomácia katyvaszt emberi nyelvre csakis úgy lehet lefordítani, hogy Dodik elégedetlen a Putyinnal folytatott megállapodás végrehajtásával, ezért szeretett volna beszélni valakivel Moszkvában, de mivel Putyint mégsem kérhette számon, így be kellett érnie Lavrovval.

A telefonos beszélgetés során megerősítést nyert a Bosznia-Hercegovináról szóló daytoni megállapodás szigorú betartása mellett történő közös elköteleződés, valamint azoknak az egyre gyakoribb kísérleteknek az elfojtása, miszerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa által jóváhagyott elveket a boszniai kárára úgy módosítsák, hogy azok megfeleljenek az Európai Uniónak és a NATO-nak

– olvasható a szarajevói orosz nagykövetség közleményében. A fenti kacifántos mondatot nem próbáljuk meg elemezni, mert az túl messzire vezetne, főleg a következő mondat fényében.

Az Ukrajna körül kialakult helyzet Oroszország részéről történt részletes tisztázása, amely tartalmazta az orosz vezetés által hozott releváns döntések okait, megértésre talált


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– zárul Oroszország szarajevói nagykövetségének közleménye.

Mindez azt jelenti, hogy Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja megértéssel fogadta az Ukrajna elleni agresszió orosz részről történt megindoklását.

Dodik ezzel nem csak az uniós és egyéb véleményekkel ment szembe, hanem Aleksandar Vučić szerb elnök és a szerbiai vezetés állásfoglalásával is, amely ugyan nem helyezett kilátásba szankciókat Oroszországgal szemben, viszont teljes támogatásáról biztosította Ukrajna területi integritását, és “nagyon hibás” döntésként nevezte bármely ország területi egységének megsértését, beleértve ebbe Ukrajnát is.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: