Connect with us

A Háború

HÁBORÚ ÉS VODKA: Az Átrium Bisztró is bekapcsolódott a háborúba

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

274718892 4743030952410762 3645420441072968938 n 1
play icon A cikk meghallgatása

A Magyarországtól szinte karnyújtásnyira dúló háború megérintette az Átrium Bisztró igazságérzetét is. A bisztró az Átrium Színház Facebook-oldalán közölte, hogy megtorló intézkedéssel reagál Oroszország ukrajnai inváziójára.

Az Átrium Facebook-oldalán két órával ezelőtt közzétett fotó szerint a színházi bisztró megkezdte a maga kis háborúját Moszkva ellen.

– Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az Átrium Bisztróban a Russian Standard és a Legend of Kremlin vodka forgalmazását elvi okokból beszüntettük

– olvasható a nyomtatott értesítés, amelyet Átrium aláírással függesztettek ki a bárpult fölé.

A közlésre több észrevétel is érkezett, egyesek szerint mindenfelé így kellene (elbánni az orosz vodkákkal), mások viszont felesleges hergelésnek tartják a lépést.

– Fölösleges hergelés. Korlátoltság. Nem segít ez senkin. Inkább ajánlanátok fel, hogy a két vodkából származó bevétel (de minimum a nyereség) szaladjon a menekültek megsegítésére

– írta egy hozzászóló, akivel elég sokan egyet értettek, viszont voltak, akik eligazítást kértek, hogy (háború idején) mit lehet fogyasztani a két orosz vodka helyett.

Gyakorló alkoholisták nyilván azonnal rávágnák, hogy Nemiroff Delikát ukrán vodkát, miután a helyzet nem éppen delikát, és józan fejjel nem könnyű felfogni, hogy ez tényleg velünk történik.

A balkáni érintettség kapcsán mondhatnánk, hogy már megint. Arról nem is beszélve, hogy a következő premier az Átriumban a Trianoni csata lesz az Átrium és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közös produkciójában.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava