Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

HÁBORÚ: Horvátország nem zárja be kijevi nagykövetségét

radman sta uj
Gordan Grlić Radman (Forrás: horvát külügyminisztérium, Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

behívatta Andrej Neszterenko zágrábi nagykövetet, hogy a nevében tolmácsolja erős ellenkezést az ukrajnai orosz katonai akciók miatt, és a legélesebben elítélje azokat.

A horvát külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy nem függeszti fel kijevi ének működését, összhangban az EU külügyminisztereinek állásfoglalásával, miszerint a nagykövetségek maradnak a helyükön.

Grlić Radman ugyanakkor azt is elmondta, hogy leszámítva erőszakos feloszlatását, és azt kiváltó horvát szabadságharcot, Európában a II. világháború óta nem alakult ki hasonló helyzet.

A még mindig Ukrajnában tartózkodó horvát állampolgárokat a külügyminiszter ismételten felszólította, hogy hagyják el a térséget, ám azt is hozzá tette, hogy amennyiben a zavaros közlekedési viszonyok lehetetlenné tennék az ország elhagyását, kérjenek menedéket a kijevi horvát nagykövetségen, ahol Grlić Radman szerint bőven van hely mindenki számára.

A horvát külügyminiszter nem sokkal ezt követően közölte, hogy az iránti szolidaritás jeleként Horvátország sürgősségi segítséget nyújt Ukrajnának a horvát tartalékokból. Az első küldemény értéke több mint 9 millió kuna, ami közel félmilliárd forintnak felel meg.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: