Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

FONTOLGATHATNAK: Belgrád nem tanácsolja a szerb állampolgároknak, hogy Ukrajnába utazzanak

szerb ukran
Nikola Selaković szerb külügyminiszter (Montázs)
Olvasási idő: 1 perc

A szerb külügyminisztérium honlapján megjelent közlemény szerint nem hívják haza a szerb állampolgárokat Ukrajnából, de nem tanácsolják nekik, hogy ott tartózkodjanak.

Óvatos fontolgatás

A szerb külügyminisztérium vasárnapi dátumot viselő közleménye szerint azt javasolják a Szerb Köztársaság jelenleg Ukrajnában tartózkodó állampolgárainak, hogy fontolják meg az ország területének ideiglenes elhagyását.

Az Ukrajnába készülő szerb állampolgároknak ugyanakkor azt tanácsolják, hogy fontolják meg az utazás elhalasztását.

Kérjük a még Ukrajnában tartózkodó állampolgárainkat, hogy folyamatosan tartsák a kapcsolatot Szerb Köztársaság kijevi ével

– olvasható a szerb külügyminisztérium honlapján.

Szerbiának egyébként nem felhőtlen a viszonya Ukrajnával, miután korábban szerb fegyveresek harcoltak a kelet-ukrajnai orosz szakadárok oldalán.

Akik már hazahívtak

Több ország már hazahívta Ukrajnában tartózkodó állampolgárait. Ezek közé tartozik , Lettország, Norvégia, , Észak-, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Új-Zéland, Kuvait, Montenegró, és Észtország. A lista természetesen nem teljes, és a képlékeny helyzet miatt bármikor változhat.

A külügyminisztérium közölte, hogy minden brit állampolgárnak addig kellene elhagynia Ukrajnát, amíg rendelkezésre állna a kereskedelmi jellegű közlekedési lehetőségek, ami leginkább a repülőjáratokra vonatkozik.

James Heappey, védelmi miniszterhelyettese kijelentette, hogy azok a brit állampolgárok, akik úgy döntenek, hogy Ukrajnában maradnak, ne számítsanak katonai evakuációra, ha / alakul ki és Oroszország között.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: